Air Bank slibuje v roce 2017 nové služby. Chce být klienty více milována - 2. díl


13. 12. 2016  00:28     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Air Bank je bankou, která si zakládá na svém sloganu "Banka, kterou mají klienti rádi". Její koncept vychází z nespokojenosti klientů starých a velkých bank. Air Bank tak tyto stížnosti, výtky a nedostatky analyzovala a snaží se chovat jiným způsobem.

Air Bank slibuje v roce 2017 nové služby. Chce být klienty více milována - 2. díl




V minulém díle jsme se zabývali rozvojem sítě bankomatů Air Bank. Pouze připomínáme, že v roce 2018 slibuje Air Bank svým klientům síť bankomatů v počtu 350, proti současným 120 bankomatům této banky. Banka a její klienti tak budou zcela nezávislý na bankomatech velkých konkurenčních bank. Velmi reálně totiž hrozí, že se velké banky pokusí zpoplatnit klienty cizích bank, kteří vybírají hotovost z jejich bankomatů. Tento poplatek by pak buď klienta malé banky, nebo tuto bankou samotnou stál velmi vysoké náklady. Právě vybudování vlastní sítě toto nebezpečí eliminuje. Po dobudování se síť bankomatů Air Bank stane pátou největší sítí bankomatů v České republice.

Platby mobilem už budou samozřejmostí

Další službou, na jejíž rozvoj se chce banka v příštím, i dalších letech, orientovat jsou NFC platby pomocí telefonu. Klienti Air Bank tak kromě využití klasických bezkontaktních karet, či platebních nálepek využít i možnost placení mobilním telefonem. Nová koncepce aplikací pro platby mobilním telefonem už je podle banky natolik vyvinutá a důvěryhodná, že tuto inovaci banka svým klientům v roce 2017 nabídne a očekává velký zájem. Placení pomocí mobilního telefonu budou moci využívat zejména klienti s mobilními telefony s operačním systémem Android.

Aktivní klienti jsou pro Air Bank nejdůležitější. Odmění je

Banka se hodlá zaměřit i na další odměňování klientů. Byla to právě Air Bank, která přišla před několika lety s konceptem odměňování klientů při řádném splácení půjčky. Tento koncept už dnes nabízí i některé konkurenční banky. Air Bank tak tento motivační program dále rozvíjí a nově stanoví aktivním klientům bonusové úročení na jejich běžných i spořicích účtech. Aktivní přitom klienti nemusí být nějakým nadměrným zůstatkem na účtu, nebo minimálním obratem, ale pouze pět krát zaplacením jakékoliv částky svou platební kartou. Klient tak svou aktivní příslušnost k bance a využívání jejích služeb prokáže tímto velmi jednoduchým a pochopitelným způsobem.

"Ve všem, co děláme, se dnes zaměřujeme na aktivní klienty. Vysoké úročení na účtech jsme i přes nepříznivý vývoj na trhu drželi dlouho dobu všem. V dnešní době extrémně nízkých úroků už ale chceme stovky milionů vyplacených ročně na úrocích investovat do klientů, kteří nás využívají pro každodenní placení." říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

To ale není vše. Banka v nejbližších týdnech budou moci klienti Air Bank za využívání aplikace Šanon vyhrát poukázky v hodnotě 10 tisíc korun. V prosinci pak budou moci soutěžit o několik tisíc vstupenek do kina.

Air Bank zavádí i zcela nové služby

Tyto služby už od jiných bank důvěrně známe. V nabídce Air Bank ale dosud chyběly. Klienti je však chtějí a tak musí na přání klientů banka reagovat. Nově tak Air Bank zavede produkt kontokorentu, tedy i klienti této banky budou moci čerpat na svém účtu v rámci stanoveného limitu do mínusu. Kontokorent tak představuje určitou rychlou finanční úvěrovou rezervu pro případ nenadálých situací a výdajů.

Stejně tak budou moci klienti Air Bank využívat možnosti velmi jednoduchého sjednání cestovního pojištění přes internetové bankovnictví této banky. Zájemci o cestovní pojištění totiž v rámci připravované či spontánní a rychlé cesty do zahraničí potřebují rychle a spolehlivě toto pojištění založit, bez nutnosti navštěvovat pojišťovnu nebo třeba pobočku banky. Právě snadné zřízení cestovního pojištění jim Air Bank už v roce 2017 nabídne. 



Air Bank slibuje v roce 2017 nové služby. Chce být klienty více milována - 2. díl

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16401400288

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více