Air Bank spustila bezkontaktní výběry už na 50 bankomatech, během podzimu jich bude přes 120


27. 09. 2016  12:18          komentáře (0)

Air Bank se rozhodla výrazně navýšit počet bankomatů, z kterých mohou lidé vybírat bezkontaktně. Necelé tři týdny po spuštění veřejného pilotu vůbec prvních dvou bezkontaktních bankomatů v Česku jich má k dnešku už 50. Bezkontaktní tak je už téměř polovina z celkové sítě 120 bankomatů, kterou banka navíc dál rozšiřuje. Během podzimu budou bezkontaktní všechny bankomaty Air Bank. 

Air Bank spustila bezkontaktní výběry už na 50 bankomatech,  během podzimu jich bude přes 120




„Přestože Češi mohou už několik let platit v obchodech přiložením bezkontaktní karty nebo nálepky ke čtečce, vybrat peníze z bankomatu až do této chvíle bezkontaktně nemohli. První zkušenosti našich klientů přitom ukazují, že je to pro ně celkově rychlejší a jednodušší. Navíc je to bezpečnější, protože kartu nemusí nikam vkládat, jen s ní pípnou u čtečky,“ říká Jaromír Vostrý, produktový manažer Air Bank pro platební karty.

První dva bezkontaktní bankomaty v Česku začala Air Bank veřejně testovat 7. září 2016 v Praze a Brně. K dnešnímu dni si lidé u Air Bank vyberou peníze bezkontaktně už na 50 bankomatech i v městech jako Ostrava, Hradec Králové, Ústí nad Labem, Karlovy Vary, Tábor, Kroměříž, Teplice, Chrudim nebo Pardubice.

Jedná se zejména o letos nově postavené bankomaty, které už v sobě mají zabudovanou bezkontaktní čtečku. Postupně ale Air Bank bezkontaktními čtečkami vybavuje i všech zbývajících 70 bankomatů. Už během podzimu by tak měla bezkontaktní výběry umožnit na všech svých bankomatech. Svou bankomatovou síť navíc banka dál rozšiřuje a každý nový bankomat už bude bezkontaktní výběry umět automaticky.

Kvůli bezpečnosti je každý výběr s PINem

Kromě výhody pouhého pípnutí kartou nebo nálepkou se bezkontaktní výběry od těch současných nijak neliší: klient zadá PIN, zvolí si celkovou částku nebo konkrétní bankovky a vezme vydané peníze. Kvůli bezpečnosti musí lidé zadávat u bezkontaktních výběrů PIN i u výběrů do 500 korun.

Bezkontaktně mohou z bankomatů vybírat peníze nejen klienti Air Bank, ale i jiných bank. Zatímco karty a nálepky Air Bank bezkontaktní výběry umí všechny, některé platební karty nebo nálepky klientů jiných bank je zatím podporovat nemusí. Záleží hlavně na nastavení karty a jejím stáří. Na všech bankomatech Air Bank ale bude dál možné vybrat peníze i běžným způsobem, tedy vložením karty do bankomatu.

Bezkontaktní výběry nejsou nové jen v Česku, i v evropském měřítku jde poměrně o novinku. Například v sousedních zemích si bezkontaktně peníze z bankomatů zatím vyberou jen Poláci.  „Přesto jsme si během testování bezkontaktně vybrali peníze i z několika zahraničních karet. A dokonce si s naším bankomatem už rozuměly i některé takzvané mobilní peněženky,“ dodává Jaromír Vostrý. Na plné podpoře výběrů s pomocí telefonů se zapnutými NFC platbami Air Bank spolu se svými partnery stále pracuje a plánuje ji přidat později.

Není to poprvé, co Air Bank pomáhá v Česku vylepšovat možnosti výběrů z bankomatů. Při svém startu v listopadu 2011 přišla jako první s možností výběru libovolných bankovek. Dnes už podobnou službu nabízí několik bank. 



Air Bank spustila bezkontaktní výběry už na 50 bankomatech, během podzimu jich bude přes 120

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16185724880

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více