Air Bank upřesňuje obchodní podmínky


28. 02. 2012  21:28     Rostislav Kocman     komentáře (0)

Air Bank od 1. května 2012 mění obchodní podmínky. Jde však spíše o upřesnění věcí, které nebyly v podmínkách nyní přesně specifikované.





od 1. května platí nová verze obchodních podmínek Air Bank a podmínky pro platební karty. Text, který popisuje všechny změny, najdete zde - http://www.airbank.cz/cs/prectete-si/blog/o-bance/od-1-kvetna-menime-obchodni-podminky/.

 .

Největší, nebo spíše nejdiskutovanější změnou, je změna parametrů u principu rozumného využívání, který platí pro Velký tarif. Protože někteří zákazníci brali dosavadní parametry jako omezení, zvýšili jsme parametry z 5 na 10 výběrů z cizích bankomatů a z 20 na 100 odchozích plateb v korunách za měsíc. Princip rozumného využívání znamená, že při překročení tohoto parametru můžeme (ale nemusíme) posoudit chování zákazníka jako nadužívání služeb. V prvním kroku ho na to upozorníme, v druhém pak máme právo změnit dočasně od dalšího měsíce Velký tarif na Malý. Zatím jsme ani s nižšími limity nemuseli ani jednou princip rozumného využívání aplikovat, ale protože nechceme, aby to bylo bráno jako bariéra k využívání našeho Velkého tarifu, tyto parametry jsme zvýšili.

 

Dále jsme změnili tyto části:

·         Upřesnili jsme odstavec o předávání osobních údajů a to v oblasti nabízení služeb třetích stran. Nic se pro vás nemění, seznam třetích stran jsme zachovali, ale přeformulovali jsme některé věty, aby byly srozumitelnější.

·         V části Zánik bankovní služby a rámcové služby jsme přidali informaci o tom, že v okamžiku přijetí dodatku, kterým rušíte účet, zrušíme všechny platební příkazy i inkasa a účet od tohoto okamžiku nebudete moci používat. Tak to fungovalo i dosud, ale v obchodních podmínkách jsme to neměli napsané.

·         V části Poplatky a služby jsme přidali informaci o tom, že v případě poplatků za karetní transakci přepočítáme poplatek z korun do dané měny podle kurzu platného v den provedení transakce. Dříve jsme to neměli v obchodních podmínkách takto upřesněno.

·         Přeformulovali jsme některé věci u podmínek pro platební karty. Upravili jsme text tak, aby byl srozumitelnější. Přidali jsme si některé povinnosti a přesněji popsali některé situace, které mohou nastat, zejména to, jak účtujeme a počítáme operaci v různých měnách.

·         Opravili jsme i dvě drobné stylistické chyby, kterými se tady ale nechceme chlubit…

 .

Nové obchodní podmínky najdete zde (http://www.airbank.cz/nove_obchodni_podminky), podmínky pro platební karty zde (http://www.airbank.cz/nove_podminky_pro_pouzivani_karet). Pokud si chcete porovnat změny sami, tak všechny dokumenty najdete zde (http://www.airbank.cz/cs/o-air-bank/dokumenty/); včetně archivních verzí, pokud se některý dokument změnil.



Air Bank upřesňuje obchodní podmínky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16186400560

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více