Air Bank zlevnila a zrychlila platby v Evropě, spustila i další novinky


08. 07. 2014  10:42     TZ     komentáře (0)

Air Bank se dnes stala členem platební oblasti SEPA pro placení v eurech v Evropské unii a Evropském hospodářském prostoru. Klientům to umožní posílat peníze po Evropě rychleji a bez omezení maximální částky. Platby pro ně budou také levnější. U Malého tarifu zaplatí za jednu SEPA platbu místo 100 Kč jen 25 Kč, u Velkého tarifu jsou stejně jako výběry z bankomatů v EU zdarma. 

Air Bank zlevnila a zrychlila platby v Evropě, spustila i další novinky




Kromě levnějších a rychlejších SEPA plateb spustila Air Bank i několik dalších novinek.

Se zapomenutým heslem nově pomohou jednoduché obrázky

Pokud klient v minulosti zapomněl heslo do svého internetového bankovnictví, musel pro jeho obnovu správně odpovědět několik volitelných bezpečnostních otázek. Vzpomenout si po půl roce na vysněné povolání v dětství nebo oblíbený film však bylo pro někoho oříšek. Proto se je Air Bank nově rozhodla nahradit bezpečnostními obrázky. Klient si z nabídnuté sady obrázků zvolí dva. Pokud je následně při zapomenutém heslu vybere znovu správně, bude si moci zapomenuté heslo sám obnovit.

„Jak jsme zjistili z výzkumů, obrázky jsou pro lidi mnohem pohodlnější a lépe zapamatovatelné než text. Potvrzují nám to i samotní klienti. Bezpečnost se tím přitom vůbec nijak nesníží. Počet pokusů je omezený a po uhodnutí obrázků musí navíc klient ještě zadat jednorázový kód. Ten mu pošleme pouze na jeho telefon,“ říká Jakub Petřina, ředitel marketingu ve společnosti Air Bank.

Air Bank usnadnila i možnosti pro zadávání samotného hesla. Pokud klient vymyslí heslo dlouhé více jak 20 znaků, může ho celé poskládat jen z malých písmen. Pro kratší hesla dál platí, že musí mít minimálně osm znaků a musí kromě malých písmen obsahovat i číslice, velká písmena nebo speciální znaky. Někteří klienti také zapomínali své přihlašovací jméno. Nově proto mohou místo přezdívky použít i svůj e-mail.

Mobilní aplikace nově poslouží i jako „skener“ dokumentů

Několik vylepšení připravila Air Bank i ve své mobilní aplikaci. Klienti mohou nově přímo z ní posílat bance zprávy nebo si přečíst ty, které naopak banka poslala jim. Dosud to bylo možné jen v internetovém bankovnictví. Přímo z aplikace také mohou klienti nově posílat bance potřebné doklady nebo dokumenty, které před tím nafotili mobilem. Přímo v aplikaci si také nově mohou aktivovat platební kartu. Kromě vylepšení také Air Bank upravila vzhled aplikace pro telefony iPhone tak, aby ladil se systémem iOS7.

Klienti mají lepší přehled, kolik si u Air Bank mohou půjčit

V mobilní aplikaci i internetovém bankovnictví také Air Bank změnila způsob, jakým klientům ukazuje, kolik si u ní mohou půjčit nebo v jaké výši si k ní mohou převést půjčky odjinud.

Petrina Air bank

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



Air Bank zlevnila a zrychlila platby v Evropě, spustila i další novinky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15586597776

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více