AKCENTA CZ vstupuje na rumunský trh


13. 11. 2014  09:25     TZ     komentáře (0)

Společnost AKCENTA CZ, která je platební institucí a patří mezi největší nebankovní devizové obchodníky v České republice, oznámila svůj vstup na rumunský finanční trh. Tamním exportérům a importérům již může nabízet své služby v oblasti zahraničního platebního styku, tedy především směnu měn a realizaci zahraničních plateb.

AKCENTA CZ vstupuje na rumunský trh




V následující fázi potom chce společnost AKCENTA CZ rozšířit své portfolio služeb i o termínové obchody, které jsou na ostatních trzích, kde společnost působí, stále vyhledávanější.

„Již delší dobu jsme se na tento vstup připravovali. Našim prvním krokem bylo otevření účtu v Rumunsku, díky kterému jsme, především našim maďarským klientům, dokázali zrychlit realizaci plateb a také je ještě více nákladově zefektivnit,“ řekl ke vstupu Milan Cerman, předseda představenstva a ředitel pro oblast obchod společnosti AKCENTA CZ. „Rumunsko je progresivní země, která má velký potenciál. Podle našich předběžných průzkumů bude mezi exportéry a importéry o naše služby velký zájem, proto jsme se rozhodli aktivně vstoupit na tento trh. Ještě do konce roku očekáváme několik desítek rumunských klientů, v roce 2015 potom daleko výraznější expanzi podpořenou budováním vlastní sítě obchodních zástupců. Vzhledem k našemu úspěšnému působení ve všech visegrádských zemích víme s naprostou jistotou, že náš produkt funguje a je díky přinášeným úsporám atraktivní pro klienty. “

Rumunský export dynamicky roste, za posledních deset let se jeho objem zvýšil o více než 160 %. Podepsal se na tom především vstup země do EU v roce 2007, který významně zjednodušil mezinárodní obchodní aktivity rumunských firem a zvýšil jejich chuť exportovat.

VYHRAJTE AŽ 25 000 KORUN A ZŮČASTNĚNTE SE SOUTĚŽE STUDENTŮ VYSOKÝCH A STŘEDNÍCH ŠKOL - IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ. MŮŽE SE JEDNAT O VÁŠ NEJVYŠŠÍ HODINOVÝ VÝDĚLEK VE VAŠEM ŽIVOTĚ!

IDEÁL bank logo



AKCENTA CZ vstupuje na rumunský trh

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15618542608

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více