Aktiva Penzijního fondu České pojišťovny dosáhla hranice 60 miliard Kč


22. 02. 2012  10:06     tz     komentáře (0)

Aktiva největšího penzijního fondu v ČR a zároveň jedné z největších společností Generali PPF Holdingu - Penzijního fondu České pojišťovny (PFČP) - v minulém týdnu překročila úroveň 60 miliard Kč. Za poslední dva roky narostl objem jím spravovaných prostředků o 10 miliard Kč.





Za masivním nárůstem úspor našich klientů stojí nedůvěra ve státní penze a potřeba vytváření vlastních finančních rezerv,“ konstatuje Tomáš Matoušek, generální ředitel a předseda představenstva Penzijního fondu České pojišťovny.

 .

Objem prostředků spravovaných PFČP v posledních dvou letech narostl o pětinu. Hlavním důvodem je zejména navyšování klientských vkladů. „To je ovlivněno zejména třemi faktory – dosažením maximálního státního příspěvku, možnosti snížení daňového základu a čím dál tím častěji nejistou výší státních důchodů,“ říká Tomáš Matoušek. V příštím roce, kdy se bude zvyšovat státní příspěvek, očekává Penzijní fond České pojišťovny další významné nárůsty. „Nové státní příspěvky budou motivovat lidi k vyšším vkladům a samy o sobě významně navýší individuální penzijní účty. Penzijní připojištění tak začne více plnit svůj účel, klienti budou do penze odcházet s částkami, které skutečně vylepší jejich budoucí příjmy,“ dodává Tomáš Matoušek.

 .

Penzijní fond České pojišťovny je největším penzijním fondem v ČR. Svoje úspory mu svěřilo již téměř 1,2 milionu klientů.



Aktiva Penzijního fondu České pojišťovny dosáhla hranice 60 miliard Kč

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15613102560

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více