Alena, 20 let - matka jí nedávala výživné. Nakonec ho vymohla od obou rodičů


25. 02. 2016  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Alena studuje řádně vysokou školu v Plzni a úspěšně. Drtivou většinu času tráví na internátu. Oficiálně je Alena v péči matky. Tají však žádné výživné nedávala a dokonce ani to, co na Alenu poslal její otec. Jak vše dopadlo? ČTĚTE DÁLE!

Alena, 20 let - matka jí nedávala výživné. Nakonec ho vymohla od obou rodičů




Do 18 let žila Alena oficiálně u matky, i když větší část svého času žila u rodičů svého přítele. Otec na Alena platil 5 tisíc korun měsíčně a to bez jakýchkoliv problémů. V 19 letech nastoupila Alena po maturitě na vysokou školu. V podstatě se tak se svým přítelem od matky odstěhovala. Pracovala na brigádách po večerech, aby měla na úhradu koleje a jídla. A přestože na ní platil otec každý měsíc výživné, matka jí ho nedávala a to ani z části.

Když Alena svou matku poprosila o příspěvek na školní pomůcky a kolej, odbyla ji matka s tím, že ona musí platit nájem a celou domácnost a nemůže prý za to, že Alena domů vůbec nejezdí. Nic jí prý nedá. Alena nechtěla s matkou žádný konflikt. Obrátila se tedy na otce, aby jí výživné platil přímo. Otec ale nesouhlasil a argumentoval tím, že v rozsudku soudu, který byl, ale více než pět let starý má platit k rukám matky. Alena argumentovala tím, že rozsudek takto platil do jejích 18 let a nyní jako plnoletá už má na výživné nárok přímo.

Věc nakonec vyřešena nabyla. Jednoho dne však Alena přišla o svou velmi výhodnou brigádu, při které mohla velmi dobře fungovat i ve škole a přišla na ní finanční tíseň. Nedostávalo se jí prostředků ani na kolej, ani na jídlo, ani na základní studijní pomůcky a náklady. Alena se tak byla nucena poradit v občanské poradně, kde jí sdělili, aby se obrátila na soud s návrhem na předběžné opatření, kterým by soud nařídil otci hradit výživné na její účet. Alena to tedy s pomocí poradny udělala. Otec do jednoho týdne skutečně vydal předběžné opatření, kde otci uložil, aby hradil výživné přímo na sdělený účet Aleny. Alena měla radost. Pět tisíc korun už byla částka, která jí velmi pomohla v úhradě většiny nákladů. Následně se Alena obrátila na soud znovu a požádala o stanovení výživného i pro svou matku. Soud jí po nařízeném jednání opět vyhověl. Matce bylo stanoveno výživné na Alenu ve výši 2 tisíce korun. Alena se tak zcela osamostatnila, může se věnovat studiu a její výsledky jsou výborné. Pokud máte za to, že je právo a spravedlnost na vaší straně, nebojte se i s pomocí odborníků hájit svá práva. Aleně se to skutečně vyplatilo.

DALŠÍ PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ NALEZNETE ZDE!



Alena, 20 let - matka jí nedávala výživné. Nakonec ho vymohla od obou rodičů

Diskutovat (0)