Americké maloobchodní tržby zůstaly za očekáváním


15. 09. 2011  09:08     Petr Báča     komentáře (0)

Říká se, že tonoucí se stébla chytá. S jistou mírou nadsázky by se takto dala označit včerejší reakce trhů na slova francouzského prezidenta Sarkozyho a německé kancléřky Merkelové během telefonické konference s řeckým premiérem, že dluhy sužované Řecko zůstane v eurozóně. Společná evropská měna i akcie tak rozšířily svoje zisky z předchozích dní, ačkoliv důvodů k radosti bylo jinak pramálo.





K (očekávanému) snížení ratingu vybraných francouzských bank a zprávě o problémech s dolarovou likviditou u dvou evropských bank se přidaly i horší než očekávaná čísla o kondici spotřebitelů v USA v podobě stagnujících srpnových maloobchodních tržeb. Vezmeme-li v úvahu, že americké HDP je taženo zejména spotřebou domácností, tak uvedený údaj naznačuje, že zpomalení americké ekonomiky je hotovou věcí. Oči investorů se tak zřejmě ještě více upřou k zasedání Fedu plánovanému na příští týden,od kterého se všeobecně očekává další pokus o uvolnění měnových podmínek, obzvláště pokud dnes zklame další důležité číslo z USA - podnikatelská nálada měřená Philly Fedem (připomeňme, že v srpnu poklesla na -30 bodů, což značí návrat recese). Ten tentokrát pravděpodobně nebude mít formu nákupu dluhopisů za nově natištěné dolary, ale spíše přestavbu portfolia držených papírů směrem k delším splatnostem, případně snížení úroků z rezerv komerčních bank uložených u Fedu. .  

I přes příliv zajímavých čísel z USA budou dnes opět trhy hýbat evropské události. Po nevydařených aukcích italských dluhopisů v průběhu týdne bude dnes prodávat své dluhopisy Španělsko. Konec konců, to, že v eurozóně přituhuje, naznačuje i plánovaná návštěva amerického ministra financí Geithnera na víkendové schůzce evropských ministrů financí v Polsku...



Americké maloobchodní tržby zůstaly za očekáváním

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15687425712

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více