Analýza Vánoce 2011:
Pozdější start, ostrý finiš


30. 12. 2011  01:42     Zuzana Bienvenue     komentáře (0)

Ačkoli ještě v polovině listopadu nevypadaly letošní vyhlídky majitelů obchodů nijak růžově, v prosinci zákazníci konečně zaplnili obchody. Podle prvních výsledků lze usuzovat, že chybějící tržby se v posledních předvánočních dnech podařilo alespoň částečně dohnat.





V kurzu jsou nákupy na splátky i kreditky

Lidé i letos financovali nákupy vánočních dárků spotřebitelskými úvěry. „Podle statistik společnosti Home Credit v polovině prosince vzrostl počet nákupů na splátky o téměř o čtvrtinu oproti listopadu. I ve srovnání s předchozím rokem bylo úvěrů o 5 % více,“ uvedl analytik Home Creditu Michal Kozub. Kromě nákupů na splátky lidé letos pro financování svých útrat mnohem více používali kreditní karty, které ještě před pár lety nebyly tak obvyklé jako dnes. „Kreditní karty získávají na popularitě z několika důvodů – jejich použití je rychlé a pohodlné, obrovskou výhodu přináší jejich bezúročné období. Často jsou navíc vázány na síť obchodních partnerů – pokud zákazníci kreditními kartami platí, získávají celou řadu bonusů, třeba ve formě nejrůznějších slev či poukázek,“ vysvětluje ředitel karetního oddělení Home Creditu Vít Růžička. . Mezi hity letošních Vánoc letos opět patřily mobilní telefony, počítače a IT příslušenství a fotoaparáty, kterých se v prosinci prodalo na úvěr o 12 % více než loni. Na popularitě získaly i tablety či elektronické čtečky knih. Na splátky nakupovali lidé hlavně domácí spotřebiče – vysavače, kávovary, kuchyňské roboty, nábytek nebo předměty pro osobní péči.  . HLASUJTE V ANKETĚ O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK 2011 .

První vlna slev hned po svátcích

Obchodníci se už teď chystají na další nápor zákazníků. Hned po svátcích totiž startují povánoční výprodeje, které potrvají až do konce ledna. Prodejci se budou zbavovat hlavně sezónního zboží, ve výprodejích tak lidé mohou objevit oblečení, vybavení pro zimní sporty, ale i nábytek či elektroniku. S výhodnými nabídkami přicházejí i poskytovatelé úvěrů. Home Credit až do konce ledna prodlužuje akci Bezva Vánoce pro zákazníky, kteří nakoupí na splátky. Pokud klient bude úvěr řádně a včas splácet, dostane po zaplacení poslední splátky zpět všechny úroky na kreditní kartu. „Lidé tak vlastně mohou ušetřit dvakrát. V obchodě výhodně nakoupí zlevněné zboží, a pokud navíc budou dobře splácet, nezaplatí na úrocích ani korunu, přibližuje výhody akce obchodní ředitel Home Creditu Vojtěch Ščevík. . Vrácené úroky lze pak z kreditní karty jednorázově bez poplatku vybrat z bankomatu nebo s ní zaplatit v obchodě či na internetu. K financování vybraného zboží mohou lidé využít úvěr se splatností jeden rok, který nevyžaduje platbu předem. Minimální výše úvěru je tři tisíce korun, horní hranice pak bez omezení. Zvýhodněný úvěr je k dispozici ve více než tisícovce prodejen po celé republice a dvou stech e-shopech.


Analýza Vánoce 2011: Pozdější start, ostrý finiš

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16492770352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více