Anketa serveru BankovniPoplatky.com:
Stavební spoření ztrácí na atraktivitě


23. 11. 2010  00:04     BankovniPoplatky.com     komentáře (1)

Atraktivita produktu stavební spoření byla z velké části postavena na státní podpoře. Dokazují to odpovědi téměř šesti set respondentů v anketě serveru www.bankovnipoplatky.com.





Na otázku zkoumající atraktivitu stavebního spoření čtenáři serveru odpovídali různě, drtivá většina odpovědí však ukazuje, že bez státní podpory zájem o produkt výrazně klesne. Nadpoloviční většina respondentů (55 % = 321 hlasů) svou odpovědí „Stavební spoření nyní mám, ale znovu jej uzavírat nebudu“ deklarovalo, že pro ně tento spořící produkt ztrácí na atraktivitě. Pro 22% podíl hlasujících (132 lidí) je tento produkt nezajímavý obecně, tito jej nemají a ani se na jeho uzavření nechystají.    „Z našeho pohledu se jedná o racionální výsledky, neboť zejména v důsledku omezení státní podpory skutečně predikujeme pokles zájmu o produkt stavební spoření, a to na úkor jiných produktů, které nabývají na oblibě – např. termínovaných účtů družstevních záložen či různých investičních produktů,“ říká k výstupu analytik Aleš Rod. Na obnovení stávající smlouvy se chystá 18 % respondentů (104 odpovědí). Ještě nižší je procento lidí, kteří stavební spoření zatím nemají a o jeho uzavření uvažují. Takovou odpověď v anketě zvolilo jen 5 % čtenářů. Na trhu stavebního spoření mlže dojít k velkému zemětřesení, nebo ne? „Uvidíme. Jisté je to, že stavební spořitelny se s poklesem klientského zájmu nebudou chtít jen tak smířit a o své klienty budou tvrdě bojovat. Budou zatraktivňovat vlajkové produkty a snažit se udržet objem obhospodařovaných prostředků,“ dodává Rod. To by mělo nahrávat klientům. „Prvním krokem ale jistě bude snížení poplatku za zřízení smlouvy o stavebním spoření, dále předpokládáme, že spořitelny přijdou s různými bonusy, dárky či masivními reklamními kampaněmi. To se ostatně děje už nyní,“ říká Patrik Nacher, majitel serveru www.bankovnipoplatky.com.  

Výsledky ankety:

Otázka - JE PRO VÁS ATRAKTIVNÍ PRODUKT STAVEBNÍ SPOŘENÍ?

A.      Stavební spoření mám a chystám se jej obnovit. 18 % (104) B.      Stavební spoření nyní mám, ale znovu jej uzavírat nebudu. 55 % (321) C.      Stavební spoření nemám, ale uvažuji o něm 5 % (31) D.      Ne, nemám jej, ani mít nebudu. 22 % (132) Celkem hlasovalo 588 čtenářů


Anketa serveru BankovniPoplatky.com: Stavební spoření ztrácí na atraktivitě

Doplněk =)
Ještě by tam mohla být otázka - Stavební spoření mám a budu jej rušit =)...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15703600832

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více