Aplikace v autě zaplatí za vás


26. 02. 2016  15:26          komentáře (0)

Visa přichází s novými možnostmi placení prostřednictvím automobilu.
Novinky představila na právě probíhajícím veletrhu MWC v Barceloně.

Aplikace v autě zaplatí za vás




Společnost Visa zpřístupní tokenizační službu Visa Token Service automobilovým výrobcům, aby tak připravila cestu pro snadnou a bezpečnou e-commerce, ve které budou právě automobily hrát hlavní roli. Kromě toho Visa nabízí i novinky z oblasti digitálních plateb, včetně nového standardu pro Bluetooth a QR kódů. Ty by měly rozšířit uplatnění mobilních plateb pro obchodníky i zákazníky v jakémkoli průmyslovém odvětví. S tím jak se platby přesouvají od plastových karet k digitálním řešením, vytvářejí technologie vybudované prostřednictvím tokenizační služby Visa ekosystém platebních partnerů – od výrobců automobilů až po prodejce a další poskytovatele služeb. Tento systém tak umožňuje snadné
a bezpečné platby všude tam, kde existuje připojení k internetu.

Sen všech řidičů – vůz, který platí za vás

Na Světovém mobilním kongresu (MWC) v Barceloně představila Visa nové aplikace umožňující platbu za pohonné hmoty a parkování. Spolupracuje na nich s automobilkou Honda a společností ParkWhizz. Aplikace vytvořil tým Honda Developer Studio a jsou plně integrované do palubní desky vozu Honda. Obě aplikace, jak pro nákup pohonných hmot, tak pro placení parkování, obsahují Visa Token Service a Visa Checkout, což je online platební služba Visa nabízející platby jediným dotykem. Aplikace mají mnoho dalších funkcí, například:

  • Fuel App Concept: Možnost platit za pohonné hmoty, aniž by řidič vystoupil z vozu. Aplikace sama zjistí, kdy má vůz nedostatek paliva a naviguje řidiče k nejbližší čerpací stanici. Jakmile vůz zaparkuje u stojanu, aplikace už ví, kolik paliva vůz potřebuje k doplnění nádrže a podle toho dokáže vypočítat cenu pohonných hmot. Řidič může na čerpací stanici nakupovat i další zboží, přičemž slevy a věrnostní programy jsou již plně integrovány do aplikace.
  • Parking App Concept: Stačí vůz zaparkovat, stisknout v aplikaci tlačítko „park’ a můžete jít. Aplikace byla navržena ve spolupráci se společností ParkWhiz a umožňuje řidiči platit skutečně pouze za dobu, kdy na daném místě parkoval. Díky tomu se tak vyhne přeplácení parkovného. Jakmile se řidič do vozu vrátí, na palubní desce se mu ukáže přesná doba parkování
    a odpovídající zaplacená částka. Pro dokončení transakce stačí jen stisknout tlačítko.

Automobil dokáže zaplatit i za jídlo

Platby prostřednictvím automobilů představila Visa jako vůbec první firma z odvětví na MWC již v roce 2015. Tehdy ukázala, jak by prostřednictvím vozu bylo možné platit za rychlé občerstvení. V průběhu roku pak Visa platby prostřednictvím automobilu dále testovala a zdokonalovala, včetně zjednodušení procesu pronájmu a koupě vozu nebo služeb jako je pojištění či platba mýtného. To vše by bylo možné provádět přímo ze sedadla řidiče.

„Proměna automobilu v platformu pro platby není tak vzdálená, jak by si někteří mohli myslet, a my jsme v tomto ohledu ušli obrovskou cestu od okamžiku, kdy jsme před rokem tuto myšlenku poprvé představili,“ říká výkonný viceprezident pro inovaci a strategická partnerství ve společnosti Visa Jim McCarthy. „Spolupráce s Hondou na těchto prototypech nás posunula o další krok ke komerční realitě. Ta podle nás nabízí úžasné příležitosti pro všechny, kdo hrají nějakou roli v platebním a automobilovém ekosystému.”

„Tento projekt ukazuje, že aplikace může skutečně změnit uživatelskou zkušenost s vozem a zároveň vytvořit nové příležitosti pro výrobce automobilů,“ doplňuje John Moon, jenž má na starosti rozvoj vztahů v Honda Developer Studio.

„V ParkWhiz nám jde o to vytvořit bezproblémové a samozřejmě bezpečné řešení pro parkování, z něhož budou profitovat řidiči,“ říká generální ředitel společnosti Aashish Dalal. „Eliminovat nutnost brát si lístky z platebního automatu je obrovský krok k vyššímu pohodlí a velká výhra pro řidiče. Jsme nadšeni z toho, že můžeme se společností Visa na této inovaci spolupracovat.“

Společnosti nyní plánují testování aplikace platby za pohonné hmoty v severní Kalifornii a parkovací aplikace v New Yorku. Testování bude probíhat během letošního jara po dobu třech měsíců.



Aplikace v autě zaplatí za vás

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16373758384

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více