Arriva spustila na třech linkách bezkontaktní platby


28. 01. 2015  11:33     ČTK     komentáře (0)

Dopravní společnost Arriva spustila na třech autobusových linkách možnost bezkontaktní platby. Cestující tak za jízdenku mohou platit přímo v autobuse s pomocí platební karty (Visa a MasterCard), chytrým mobilem nebo jiným podobným zařízením. 

Arriva spustila na třech linkách bezkontaktní platby




Celkem je bezkontaktními terminály vybaveno deset autobusů společnosti. Na dnešním setkání s novináři to řekl její ředitel Daniel Adamka.

Bezkontaktní platby umožňují autobusy na linkách z Prahy přes Hradec Králové do Jeseníku, z Brna přes Olomouc do Jeseníku a z Ostravy do Jeseníku přes Krnov. Výběr linek pro spuštění ostrého provozu bezkontaktních terminálů souvisel s možností vypravovat tyto autobusy z jednoho bodu, kterým je Jeseník a zároveň pokrýt prakticky celé území republiky, dodal Adamka.

Do konce letošního roku by měly být bezkontaktními terminály vybavené zejména autobusové spoje v Olomouckém kraji. Podle Adamky zejména v tomto kraji projevili cestující o tento způsob odbavení zájem. Dále by společnost ráda vyzkoušela technologii v městské dopravě v nějakém menším městě a tyto zkušenosti poté uplatnit ve větších městech.

Možnost bezkontaktní platby by se měla od letošního jara objevit i v pražské hromadné dopravě, kde by kartou mělo být možné platit v lince 119 spojující pražské letiště se stanicí metra Dejvická. Podobně jako v případě spojů Arrivy i zde by technologii měla zajišťovat firma Telmax.

Arriva patřící do skupiny Německých drah (Deutsche Bahn) provozuje v Česku téměř 2000 autobusů a zaměstnává na 3200 lidí. Kromě autobusové dopravy provozuje regionální železniční spojení ze Šumperka do Sobotína přes Kouty nad Desnou. Ročně v Česku přepraví na 100 milionů cestujících.

 POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!



Arriva spustila na třech linkách bezkontaktní platby

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15718292752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více