Atraktivita stavebního spoření je nejvyšší od roku 2011


22. 06. 2018  21:50          komentáře (0)

Stavební spoření láká stále více klientů. Silně rostoucí prodeje doprovází i pozitivní očekávání zájemců, atraktivita sektoru je tak nejvyšší za posledních 7 let. Zájem o stavebko se zvyšuje především mezi mladou generací do 29 let, vyplývá za aktuálního průzkumu ČMSS. Mladí lidé si uvědomují, že pořízení vlastního bydlení nebude tak jednoduché jako doposud.

Atraktivita stavebního spoření je nejvyšší od roku 2011




Atraktivita stavebního spoření je nejvyšší za posledních 7 let, vyplývá z pravidelného průzkumu agentury IBRS pro Českomoravskou stavební spořitelnu. Stavební spoření je v tuto chvíli atraktivní pro 40 % dotázaných. „Stejnou otázku klademe klientům od roku 2011, ještě nikdy po dobu měření nebyla atraktivita tak vysoko. Vidíme přitom především rostoucí zájem mladých klientů o stavební spoření,“ uvedl k průzkumu místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

image002

Za atraktivní produkt označilo stavební spoření 40 % respondentů. Ještě před třemi lety podobně odpovědělo jen 31 % dotázaných a při vzniku průzkumu v roce 2011 to bylo jen 19 % odpovědí.

„Klienti za největší výhody považují především úrokovou sazbu, státní podporu
a možnost budoucího výhodného úvěru. S omezením 100% hypoték do budoucna poroste potřeba mít na pořízení bydlení naspořeny vlastní peníze. Zároveň se zvyšujícími se sazbami ale roste i význam garance budoucí úrokové sazby úvěru,“ zmínil hlavní výhody Jochen Maier.

Z průzkumu dále vyplynulo, že stavební spoření je zajímavé především pro klienty do 29 let
a pro respondenty s vysokoškolským vzděláním. Naopak méně zajímavé je pro lidi v předdůchodovém věku. „Mladí lidé se chovají zodpovědně, uvědomují si, že pořízení vlastního bydlení nebude tak jednoduché jako bylo doposud. A chtějí být na tuto situaci připraveni,“ vysvětlil Jochen Maier.

Pro 71 % dotázaných má stavební spoření v České republice budoucnost, to je o 7 procentních bodů více než v minulém průzkumu na podzim loňského roku.

Lepší vnímání stavebního spoření se odráží i ve zvýšených prodejích. ČMSS jako největší domácí stavební spořitelna od počátku roku do konce května uzavřela přes 82 tisíc nových smluv, meziročně to představuje nárůst o více než 50 %. „Počítáme s tím, že za celý rok vzrosteme minimálně o 20 % a dále tak posílíme náš tržní podíl,“ uzavřel Jochen Maier.

Průzkum uskutečnila agentura IBRS v květnu letošního roku na 1000 respondentech z celé České republiky.


 



Atraktivita stavebního spoření je nejvyšší od roku 2011

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16472183536

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více