AVANT nabídl novinku mezi investičními fondy – umělecká díla


03. 09. 2012  14:00     tz     komentáře (0)

V Česku vznikl první investiční fond zaměřený na umělecká díla. Investice do umění jsou podobně jako investice do orné půdy další možností, jak výhodně investovat v dobách nejistoty na trhu. Fond spravuje investiční společnost AVANT.





Investiční fond PROARTE získal povolení k činnosti od ČNB v červnu letošního roku, před několika dny byl zapsán do obchodního rejstříku a právě zahajuje svou činnost. Na investice do uměleckých děl, především obrazů má fond k dispozici desítky milionů korun. Jedná se o první fond s touto specializací v České republice, v zahraničí už podobné fondy vznikají delší dobu.

Fond má zatím tři akcionáře, ale očekává se zájem dalších investorů.

Založení a správu fondu má na starosti investiční společnost AVANT. Ta v zájmu efektivní správy fondu angažovala přední české odborníky na oblast umění, kteří přijali místa v představenstvu – Doc. Marii Klimešovou z Ústavu pro dějiny umění Univerzity Karlovy a PhDr. Martina Součka, vydavatele knih o českých i světových výtvarnících a pořadatele celé řady výstav o výtvarném umění.

„Naši klienti hledali především bezpečnou investici v neklidných dobách. Zároveň chtěli investovat do věcí, které mají rádi a kterým rozumí. Takové investice jsou podle našich zkušeností obvykle úspěšné,“ říká Pavel Doležal, výkonný ředitel společnosti AVANT.

AVANT v Česku spravuje celkem 21 fondů v celkové hodnotě 6,5 mld. Kč, je jedním z klíčových hráčů na trhu a také nejrychleji rostoucím správcem fondů v Česku.



AVANT nabídl novinku mezi investičními fondy – umělecká díla

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15566358688

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více