AXA opět darovala přes 3,5 mil. Kč na společensky odpovědné projekty


25. 01. 2011  11:55     Marek Zeman     komentáře (0)

Finanční skupina AXA v roce 2010 pokračovala v podpoře tří společensky odpovědných projektů. Na jejich podporu vynaložila více než 3,5 milionu korun, navíc její zaměstnanci znovu pomáhali dobrovolnickou prací.





„V loňském roce jsme byli generálním partnerem projektů Světluška a Na zelenou a podporovali jsme i Nadaci Křižovatka. Ve všech případech se jedná o dlouhodobou spolupráci, která je podle našeho názoru pro projekty v oblasti CSR nezbytná. Proto v ní budeme pokračovat i do budoucna a navíc se chystáme projekty i dále rozšiřovat,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA pro ČR a SR.   Světluška Nejvíce finančních prostředků darovala finanční skupina AXA v loňském roce Nadačnímu fondu Českého rozhlasu na projekt Světluška, jehož cílem je pomáhat nevidomým na jejich cestě za plnohodnotným životem. Vedle hlavního finančního daru ve výši 2 milionů korun přispěli 25 tisíci korun i zaměstnanci a klienti, kteří se v říjnu zúčastnili sbírky do kasiček umístěných na pobočkách skupiny AXA po celé ČR.   „Již 5 let jsme generálním partnerem Světlušky, které jsme za tu dobu darovali více než 10 milionů korun. V roce 2011 bude naše finanční podpora výrazně vyšší než dosavadní 2 miliony korun ročně,“ řekl k tomu Marek Zeman.   Důležitou součástí projektu Světluška je Kavárna POTMĚ, která umožňuje návštěvníkům zažít pocity nevidomých a vyzkoušet si, jak je těžké se bez zraku orientovat. V kavárně se naopak velmi zkušeně pohybuje personál tvořený nevidomými. Zaměstnanci skupiny AXA se v červnu 2010 jako každoročně podíleli na stavbě Kavárny POTMĚ, která stála na pražském Ovocném trhu, poté navíc pomáhali nevidomému personálu jako asistenti.   Na zelenou Na projekt Na zelenou, jehož je generálním partnerem od roku 2007, darovala AXA v roce 2010 1,5 milionů korun. Pomohla tak financovat již více než třicet dopravních studií s cílem zvyšovat bezpečnost na problematických místech, která byla v jednotlivých obcích vytipována žáky z místních škol.   Monitory dechu pro novorozence V září 2010 věnovala skupina AXA ve spolupráci s Nadací Křižovatka 20 přístrojů „Babysense“ na monitorování dechu novorozených dětí Gynekologicko-porodnické klinice 1. LF UK a VFN v Praze. Tyto přístroje jsou jediným možným způsobem ochrany proti syndromu náhlého úmrtí novorozenců a od roku 1999 jich AXA do českých nemocnic dodala již více než 140 v celkové hodnotě přes půl milionu korun.


AXA opět darovala přes 3,5 mil. Kč na společensky odpovědné projekty

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12520768992

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více