AXA podpořila Světlušku 3 miliony korun


16. 11. 2012  13:44     tz     komentáře (0)

Finanční skupina AXA darovala během benefičního večera Světlo pro Světlušku Nadačnímu fondu Českého rozhlasu symbolický šek v hodnotě 3 milionů korun. Finanční dar bude využit jak na podporu zrakově postižených jednotlivců i neziskových organizací z této oblasti, tak i na projekt Kavárna POTMĚ. AXA je generálním partnerem projektu Světluška již sedm let a do jeho aktivit se pravidelně zapojují i dobrovolníci z řad zaměstnanců.





 „Benefiční koncert pro Světlušku je i pro nás vyvrcholením každoroční pomoci. Za dobu naší spolupráce jsme na pomoc zrakově postiženým věnovali více než 17 milionů korun. Velmi nás těší, že jsme mohli být u zrodu tak úspěšných projektů jako je například Kavárna POTMĚ, která pomáhá přibližovat svět nevidomých dalším lidem,“ uvedla Eva Šebestová, manažerka PR a komunikace finanční skupiny AXA.

 

„Skupině AXA patří velké díky za jejich dlouhodobou podporu, bez níž bychom obtížně realizovali naše projekty na pomoc nevidomým. Nepostradatelní jsou pro Světlušku i dobrovolníci z řad zaměstnanců skupiny AXA, kteří tradičně pomáhají při stavbě Kavárny POTMĚ či přispívají do naší zářijové sbírky,“ doplnila Martina Kaderková, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

 

Večer v Pražské křižovatce zahájil již 10. ročník charitativního projektu Světluška, v rámci kterého se dosud podařilo rozdat již 80 milionů korun na pomoc nevidomým. Koncertem provázela moderátorská dvojice Pavel Liška a Adela Banášová, spolu s hlavní patronkou Světlušky, Anetou Langerovou. Diváci si mohli vychutnat atmosféru vytvořenou netradičními duety známých zpěváků, doprovázených osmdesátičlenným Světluščím sborem vidících a nevidomých dětí.

 

Pomyslné světlo pro Světlušku přišly rozsvítit známé osobnosti, jako je Václav Neckář, Tomáš Klus, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, skupina Buty, Bolek Polívka a Anna Polívková, Tara Fuki, Márdi, Kühnův dětský sbor a nevidomí sólisté.

 

Zájemci měli letos také poslední příležitost navštívit autobus s Kavárnou POTMĚ a vyzkoušet si, jaké je to vnímat svět bez použití zraku. Do kavárny, která byla umístěna v areálu Kavčích hor, byly pozvány i známé osobnosti České televize a Českého rozhlasu.

 
O projektu Světluška

Světluška pomáhá zrakově postiženým na cestě k samostatnosti. V rámci své činnosti nakupuje potřebné pomůcky, přispívá na výcvik vodicích psů nebo osobní asistenci pro zrakově postižené děti integrované do běžných škol. Světluška už od roku 2003 financuje projekty, které rozvíjí talent a tvořivé schopnosti lidí se zrakovým postižením.

 
 
 
AXA a společenská odpovědnost

Jednou z hlavních priorit skupiny AXA je podpora společensky odpovědných projektů. Kromě Světlušky je AXA také generálním partnerem projektu Na zelenou, jehož cílem je zajistit bezpečné cesty dětí do škol. AXA dlouhodobě spolupracuje s Nadací Křižovatka na vybavování nemocnic monitory dechu Babysense, které umožňují lékařům lépe předcházet syndromu náhlého úmrtí novorozenců. V loňském roce se finanční skupina zapojila prostřednictvím programu ŠIK do podpory finanční gramotnosti na základních a středních školách po celé České republice.



AXA podpořila Světlušku 3 miliony korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15634991296

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více