AXA přichází s novou unikátní investiční příležitostí AXA SMALL CAP PORTFOLIO


31. 03. 2015  14:26          komentáře (0)

Finanční skupina AXA spouští nový investiční produkt AXA Small Cap Portfolio, který umožňuje investování do menších společností s velkým potenciálem. Je určen zejména pro dlouhodobé investování a pro ty, kteří hledají příležitosti v oblasti dynamických investic. Unikátní investiční strategie produktu je založena na široce diversifikovaném portfoliu menších a středních firem, které mají díky své efektivitě, dravosti a přizpůsobivosti potenciál růst daleko rychleji než velké zavedené kolosy. Přitom se však jedná o společnosti, které jsou etablovány převážně na stabilních a silných trzích. 

AXA přichází s novou unikátní investiční příležitostí AXA SMALL CAP PORTFOLIO




"Největší přidanou hodnotou nového produktu AXA Small Cap Portfolio je široce regionálně a sektorově rozložené portfolio až 800 společností. Ruku v ruce s tím i způsob jejich výběru, který využívá know-how léty prověřeného robustního zázemí se specializací na analýzu small cap společností poskytovaného třemi významnými správci aktiv působícími v rámci AXA Group. AXA má příležitost představit se výrazněji v ČR nejen jako jedna z největších světových pojišťoven, ale také přední globální správce aktiv,"říká Nikol Peschlová, manažer investičních produktů. 

Small Caps – využití potenciálu menších firem

Pojem small cap označuje společnosti s malou tržní kapitalizací (o hodnotě 250 milionů až 1 miliardy eur). Nejsou to tedy nějací začínající živnostníci, ale firmy s fungující strukturou a na naše poměry i velkým majetkem. Přestože tvoří 14 % světového investičního spektra, bývají často podceňovány a mnoha investičními manažery zůstávají přehlíženy, často právě z důvodu obtížného výběru vhodných kandidátů do portfolia. Důkladná analytika se však vyplácí. Tyto dravé a flexibilní firmy jsou pod neustálým dohledem
a tlakem velkých hráčů, což je žene kupředu a motivuje k růstu. Skupina AXA se věnuje analýze small caps již od roku 1991 a za tu dobu vyvinula mnoho úspěšných small cap produktů a strategií.

 

AXA Smal Cap Portfolio

 

Unikátní investiční strategie

Jak tedy nechat peníze efektivně pracovat? Prostřednictvím nástrojů kolektivního investování, které jsou řízené investičními manažery a kontrolované Českou národní bankou, můžete spojit své finanční prostředky s ostatními drobnými investory a společně za ně nakoupit akcie nejrůznějších firem či je za zajímavý úrok můžete půjčit třeba různým státům ve formě dluhopisů. Na kvalitu složení investičního portfolia a jeho aktivní správu dohlédne odborník z AXA. Vy však v žádném okamžiku nepřestáváte své finanční prostředky vlastnit. Tímto způsobem pracují peníze pro své majitele v zahraničí naprosto běžně. V České republice je však obliba investování stále v začátcích. AXA Small Cap Portfolio je vhodný nástroj, jak své finance dlouhodobě zhodnocovat. "Naši klienti navíc mohou vývoj svého portfolia sledovat na internetu a z pohodlí domova zadávat i odkupy podílových listů," dodává Nikol Peschlová

 

 

Výhody:

 Unikátní investiční strategie vytvořená těmi nejzkušenějšími investičními manažery finanční skupiny AXA zahrnující vybrané portfolio firem s malou tržní kapitalizací. Hlavními výhodami těchto firem jsou schopnost rychlé reakce na měnící se podmínky trhu či inovativnost. Jejich opomíjení a podceňování vůči velkým firmám může vést k vyšším nadvýnosům.

Nejméně 2/3 portfolia jsou tvořeny small a mid cap společnostmi z celého světa. Důraz je kladen zejména na rozvinuté trhy s dobrým ekonomicko-politickým zázemím pro podniky této velikosti.

Investiční program je vhodný pro dlouhodobé i pravidelné investování. Minimální doporučená délka investičního horizontu je 7 a více let.

Klienti, kteří již investovali do jakéhokoliv fondu AXA, mohou do AXA Small Cap Portfolio investovat již od 500 Kč. 

Průměrný roční výnos za posledních 10 let na small caps trzích je 7,55 %. * 

 

Více informací o produktu AXA Small Cap Portfolio najdete na speciálních webových stránkách www.smallcap.axa.cz nebo na stránkách AXA www.axa.cz.

 

______________

*) Aktuální hodnota podílového listu fondu může v čase klesat i stoupat v závislosti na vývoji finančních trhů a dalších souvisejících faktorů, návratnost investované částky není tudíž zaručena. Společnost upozorňuje podílníky, že předchozí výkonnost fondu nezaručuje stejnou výkonnost v budoucnu. Hodnota podílového listu fondu je ze své podstaty nestálá a může kolísat v souvislosti s výkyvy hodnoty jednotlivých složek majetku ve fondu a v souvislosti s aktivními změnami složení tohoto majetku. V důsledku toho může hodnota investice do podílového fondu kolísat a podílník nemá zaručeno, že se mu vrátí původně investovaná částka.



AXA přichází s novou unikátní investiční příležitostí AXA SMALL CAP PORTFOLIO

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16217391200

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více