Banka mu zatajila důležitou informaci. Obrala důchodce Prouzka o 8 200 korun


05. 08. 2021  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (2)

Banka obrala důchodce Prouzka o 8 200 korun v průběhu 4 let. Pan Prouzek ve věku 80 let novým technologiím nerozumí, a tak chodí osobně na pobočku. Má už léta zpoplatněný účet částkou 150 korun měsíčně. Navíc banka zpoplatňuje u účtu výběry z vlastního bankomatu. Banka důchodce obírá i přesto, že před lety zavedla stejný účet, se stejnými parametry, bez poplatků. Panu Prouzkovi to však jaksi zapomněli sdělit a pomoci mu vyřídit změnu. Proč by neměl platit dál, že?

Banka mu zatajila důležitou informaci. Obrala důchodce Prouzka o 8 200 korun




Od té doby tak pan Prouzek zbytečně zaplatil na poplatcích bezmála 10 tisíc korun. Za to už by měl pěkné lázně. Banka sice nic neporušila, ale minimálně tento přístup bank je v rozporu s morálními zásadami a zásadami slušného chování. Banky se chválí, kolik posílají peněz na charitu a jak pomáhají potřebným a znevýhodněným lidem, ale toho, že to platí i z prostředků ohrožené skupiny seniorů, proti jejich vůli a z důvodu zatajování takto důležitých informací už jim nevadí.

Věci nejsou černobílé. Banka se bude bránit tím, že kdyby si pan Prouzek o změnu účtu požádal, bylo by mu vyhověno, ale jak může starý člověk vědět, co si v bance vymysleli a že vůbec nějakou takovou změnu udělali? Proč není povinností banky vyloženě informovat a nabídnout těmto lidem nový druh bezplatného účtu? A popsat v čem to pro tyto lidi bude výhodné? Ale proč by to banka dělala dobrovolně. Na starých, nevýhodných účtech vydělávají stamiliony korun, tak proč by neměl i důchodce přispět na marketingové aktivity banky a na mazání uhlíkové stopy banky, kterou se pak banka chlubí.

HLASUJTE TAKÉ V ANKETĚ O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK A PŘISPĚJTE K JEHO ZRUŠENÍ ZDE!

Anketa absurdní poplatek ruce

Informovat či neinformovat staré klienty a klienty se zdravotním postižením o nových a bezplatných účtech, které znamenají pro tyto lidi úsporu na poplatcích a nákladech?


Celkový počet hlasujících: 13

Jste pro, aby byla bankám stanovena povinnost informovat prokazatelně zejména staré klienty a klienty se zdravotním postižením o zavedení nového bezplatného účtu? Měly by se i banky chovat čestně?



Banka mu zatajila důležitou informaci. Obrala důchodce Prouzka o 8 200 korun


Všechny banky jsou zlodějové nic vic...
Banky
Nenazval bych to zatajováním, ale spíš neinformováním. Je pochopitelné a logické, že žádná společnos...
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15446127200

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více