Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 66,6
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

Začátkem čtvrtého čtvrtletí přišla Air Bank s ojedinělou inovací – začala nabízet půjčky (úplně) bez poplatků. Stala se tak první bankou v Česku, která vrátila svému klientovi poplatek za vedení úvěru. Také začala poskytovat spotřebitelské půjčky, u kterých odměňuje klienty za včasné splácení. Každý klient, který splácí včas, se díky odpuštění několika splátek dostane na bonusovou úrokovou sazbu 8,9 procenta.

Další pozitivní zprávou je, že v prosinci překonala Air Bank hranici 80 tisíc klientů. Jde vidět, že byť banka patří mezi nejmladší z bank na českém trhu, je o její služby zájem. 

Jan Klička

 

Kdyby se volila banka s nejlepší reklamní kampaní, pro loňský rok to bude AirBank. A nejde jen o progresivní kampaň. Banka nabízí půjčky bez poplatků, či úvěry, kde za včasné splacení dostane klient bonus. Zatím to přesvědčilo 80 tisíc lidí – nových klientů. Navíc AirBank boduje v reality testu spořicích účtů. Mají dobře našlápnuto i do nového roku.

Dalibor Z. Chvátal

 

Air Bank se chytře svezla na mediálním šílenství nazvaném „poplatek za vedení úvěrového účtu“. Nejen že u Air Bank není a veřejně se mu vysmívá, ale sama ukázala, že lze pracovat i s úrokovou sazbou. V této bance ji mají všichni nízkou a teprve poté, jak začínají při splácení zlobit, se jim zvyšuje. To je úplně opačné pojetí úvěrového obchodu, než na jaké jsme v ČR zvyklí. Klobouk dolů.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 80
Bankovní poplatky.com

 

Druhá banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. Podle posledních informací získala již 90 tisíc klientů. Prvním originálním prvkem byl příslib zachování vysoké úrokové sazby u spořicího účtu – tzv. garance TOP 3. Z pohledu poplatků je zase unikátní záležitostí možnost odmítnout poplatek v případě, že je klient nespokojen se službou banky. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným poplatkovým změnám, a proto hodnocení v této části neměníme. I přesto banka pokračovala v prezentaci originálních služeb – tentokrát jde o půjčku, kde odmění klienty, když budou včas a řádně splácet.

Pokud jde o vývoj v poplatkové politice banky, nedošlo ve IV. čtvrtletí k žádným změnám. Vzhledem k tomu není důvod měnit naše hodnocení v této části.

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani ve IV. kvartále a tak vysoké hodnocení z minulého čtvrtletí ponecháváme.

Z Kalkulátoru bankovních poplatků ani z Q Reportu Scott & Rose nevyplývá, že by se postavení banky proti III. čtvrtletí změnilo. Náklady standardního klienta zůstaly na úrovni 1.193 Kč ročně. Hodnocení ponecháváme na stejné úrovni.

Air Bank jako první odměnila klienty za včasné splácení, 17. 10. 2012

Air Bank začala v první polovině listopadu poskytovat bezúčelové spotřebitelské půjčky, u kterých bude jako první banka v Česku odměňovat klienty za včasné splácení. Všem dobře splácejícím klientům odpustí několik splátek, o které jim půjčku zkrátí. Úplně každý klient bez výjimky se díky tomu může dostat na bonusovou úrokovou sazbu 8,9 procenta a RPSN 9,28 procenta. Air Bank nebude u svých půjček účtovat ani žádné poplatky.

Veřejnost 4Q 2012 50
Jan Komár
Jana Kovačiková
Tomas Havrlant
Luboš Moule
Milan Pena, DiS.

Tato banka mne oslovila internetovým bankovnictvím! Vstřícností při zakládání účtu. Jen těch bankomatů by mohlo být postupně více. Jinak spokojenost o proti KB!!!

- zpoplatněné všechny odchozí platby!

+ výběr z jejich bankomatů zdarma

(Hodnocení osobního účtu: 2)

+ vysoký úrok na spořícím účtu

(Hodnocení spořícího účtu: 8)

Pavel Dvořák

Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank