Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 76,8
Martina Hedvičáková

První čtvrtletí Air Bank zakončila uvedením mobilní aplikace pro Windows Phone.

Air bank slibuje svým klientům od února bezpečnější placení kartou díky službě MasterCard® SecureCode™.

Air Bank loni poprvé dosáhla kladného výsledku hospodaření. Zatímco za rok 2013 vykázala čistou konsolidovanou ztrátu 80,0 milionů Kč, za celý rok 2014 už hospodařila s čistým ziskem 312,7 milionu Kč. Původně Air Bank očekávala zisk až v roce 2015.

Také Air bank se zaměřuje na potenciál s hypotečními produkty.

Pro urychlení přestupu do nové banky zprovoznila Air bank „Přestupní karty“.

Miroslav Zeman

Air Bank se rozhodla a svůj slib zatím i plní, že během letošního roku posílí své zastoupení, zejména v menších, okresních městech o 10 - 15 poboček. Celkově tak banka bude mít 40 poboček po celém území ČR. Air Bank se tak jako nízkonákladová banka výrazným způsobem přiblíží svým klientům a může tak bodovat i u klientů, kteří její služby zatím neužívali.

V únoru roku 2015 banka spustila novou nabídku hypoték. Tento produkt velmi výrazně rozšíří nabídku této banky. Nejde však jen o nabídku hypotéky jako takové, ale zejména o její převratné podmínky. Běžně tak klient může hypotéku u Air Bank splatit kdykoliv, nebo kdykoliv splatit její část a to bez jakýchkoliv sankcí. U ostatních bank přitom klient hradí často i desetitisícové pokuty za předčasné splacení mimo fixaci. Otázkou je, jaký smysl bude mít fixace po té, co podobné podmínky zavedou i ostatní banky.

V únoru také spustila banka kvalitnější zabezpečení plateb přes internet svými kartami Master Card - secure code. Každý nový bezpečnostní prvek musíme hodnotit pozitivně.

Air Bank se také mohla pochlubit spuštěním mobilním bankovnictvím pro mobily s windows, což ocení všichni klienti využívající tento operační systému. Nutno podotknout, že větší banky spustily mobilní bankovnictví pro windows již mnohem dříve.

Banka se také moha poprvé ve své historii pochlubit dosažením velmi slušného zisku 321 milionů korun, kterého dosáhla za rok 2014.

Celkově musím pozitivně ohodnotit aktivitu této banky v prvním čtvrtletí roku 2015. Banku bylo opět nejen vidět, ale také přišla s několika novinkami velmi vstřícnými ke klientům.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Banka má stále pouze omezený počet obchodních míst. Banka nemá širokou škálu produktů, ale zařadila již také možnost poskytování půjček klientům. Banka však stále nerozlišuje segmenty trhu, což může být záměrem. Je srovnatelná spíše s větší družstevní záložnou v této etapě rozvoje nebo se ZUNO bankou. Nicméně její internetové stránky působí velmi dobře, jsou přehledné a příjemné na „oko“. O bance bylo velmi slyšet v TV spotech s příjemnou neurážlivou reklamou. Ta už ale opadla. Lze sledovat velké reklamní plochy u silnic s obecnou reklamou na banku, která může kolidovat až s „klamavou reklamou“. Stále „vymýšlí“ nové produkty pro mladé lidi, možnost výběru hotovosti v terminálech Sazky nebo aplikace pro chytré mobily.

Banka se, bohužel, prozatím nevěnuje společensky potřebným aktivitám, proto hodnocení ponechávám na stávající úrovni. 

Markéta Grušáková

Jasným hodnocením o úspěšnosti banky je její zisk z loňského roku. Zatímco v roce 2013 vykázala ztrátu 80 milionů korun, v roce 2014 hospodařila se ziskem 312 milionů korun. Velmi se nám líbí také hypoteční nabídka, u které není problém předčasné splacení, mimořádné splátky apod. 

Bankovní poplatky 1Q 2015 83.8
Bankovní poplatky.com

Žádné změny 

Veřejnost 1Q 2015 72.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Jsem touto bankou příjemně překvapení. Progresivní a zábavná, navíc spolehlivá. Nízké popaltky super

Milan Mroczkowski

Chtělo by to více bankomatů a v brzké budoucnosti SEPA platby zdarma, celkově spokojen. TOP3 úrok


Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank