Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2016 78,3
Olga Ortová Šeflová

Air bank nabízí, jako většina bank, výhodné refinancování půjček, na kterém mohou klienti i výrazně ušetřit. Významné produktové novinky pro své klienty banka nepřipravila, plánuje však otevření nových poboček a připravuje jako první v ČR bezkontaktní výběry z bankomatů. Klientské zkušenosti při obsluze klientů této banky (např. při krádeži platební karty v zahraničí a rychlosti vydání nové debetní karty) jsou vynikající a klientská doporučení jsou zřejmě i jedním z důvodů (kromě masívní reklamní kampaně), že její počet klientů stále stoupá.

Miroslav Zeman

Air Bank je jednou z nejúspěšnějších nízkonákladových bank. Dle posledních informací o nárůstu počtu klientů se banka zařadila mezi středně velké banky. Banka je velmi aktivní a velmi pečlivě pracuje s názory a náměty svých klientů.

Air Bank je také veřejností vnímána jako dynamická a energická banka, která přináší zajímavé inovace a rychle je také dokáže zavést do praxe. Svou významnou roli pro růst banky má i její úspěšný a viditelný marketing a reklama. Jednoduchý, snadno zapamatovatelný námět a vtipné scénky ztotožňují banku se srozumitelností, jednoduchostí a férovostí.

Cílem Air Bank je ve střednědobém horizontu získat vedoucí a suverénní postavení mezi nízkonákladovými bankami. Následně pak může efektivněji zaútočit na pozice zavedených středně velkých bank. Potenciál a schopnosti na to tato banka zcela jistě má.

S čím přišla banka v II. čtvrtletí 2016

Air Bank chystá bezkontaktní výběry, v Česku je zatím nikdo neumí

Air Bank prostě umí a dokazuje to i na nové své nabízené inovované službě. Aktuálně budou moci klienti této banky vybírat z bankomatů bezkontaktně. Co to znamená? Stejně jako nyní platí klienti u platebních terminálů pouze přiložením karty, budou moci vybírat hotovost pouze přiložením karty ke čtecímu zařízení. Už jsem se někde dočetl, že je to blbost. No ona to zase až taková blbost není. Tímto opatřením a inovací se totálně zamezí scanování platebních karet v bankomatech. Mnohem komfortnější bude navíc i samotný výběr. Jen pípnete kartičkou, vyberete a jdete. Musíme pochválit.

Air Bank: Air Bank vykázala v 1. čtvrtletí zisk 35 milionů Kč a překročila hranici 450 tisíc klientů

Všichni už víme, že Air Bank je jedna z prvních nízkonákladových bank, které se podařilo dosáhnout velmi solidního zisku několik stovek milionů korun za rok. Air Bank tak dokázala, že i bez poplatků se dá vydělávat. Bance se však v prvním čtvrtletí tohoto roku zisk snížil na 34 milionů korun. I když šlo o snížení veliké, stále se jedná o slušný zisk. I kdyby byl takový zisk každé čtvrtletí, dělalo by to solidních 135 milionů korun za rok. Určitě se však bude zisk banky v průběhu roku zvyšovat a na konci roku dosáhne opět několika stovek milionů korun. Air Bank to určitě srdečně přejeme.

Air Bank se také pochlubila ziskem za celý rok 2015. Ten byl sice nižší než před rokem ale na nízkonákladovou banku i tak velmi slušný. Air Bank už druhý rok po sobě dosáhla kladného výsledku hospodaření. Za rok 2015 vykázala čistý konsolidovaný zisk 268 milionů korun. Meziročně zisk banky poklesl o 14 %. Vliv na to mělo především prostředí nízkých úrokových sazeb v kombinaci s rychlým růstem vkladů od klientů. Počet nových klientů totiž opět výrazně narostl a jen loni Air Bank vyplatila klientům na úrocích přes 600 milionů korun.

Air Bank také slíbila úsporu každému kdo si převede svou půjčku k této bance. S každou převedenou půjčkou ušetří klient Air Bank průměrně 29 tisíc korun. Výpočet počítá s nižšími úroky a dalšími bonusy, které Air Bank nově příchozím klientům poskytuje.

I Air Bank musela přistoupit ke snížení úrokových sazeb u svých běžných i spořících účtů. Konkrétně od 1. července snížila základní sazbu pro vklady na spořicím účtu do 250 tisíc korun z 0,7 % na 0,5 %. Základní sazbu pro vklady nad 250 tisíc korun snížila z 0,1 % na 0,0 % a tím vklady nad touto hranicí přestala banka úročit úplně. Bonusové úroky zůstanou dál stejné včetně vysoké sazby 1,0 %.

Markéta Grušáková
Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Air Bank už druhý rok po sobě dosáhla kladného výsledku hospodaření. Za rok 2015 vykázala čistý konsolidovaný zisk 268 milionů korun. Meziročně zisk banky poklesl o 14 %. Vliv na to mělo především prostředí nízkých úrokových sazeb v kombinaci s rychlým růstem vkladů od klientů. Air bank získala 106 tisíc nových klientů a jen loni Air Bank vyplatila klientům na úrocích přes 600 milionů korun.

Také  Air bank od 15. května snížila sazby na účtech a od 1. 7. 2016 je znovu sníží.

Bankovní poplatky 2Q 2016 85
Bankovní poplatky.com

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. V aktuálním II. čtvrtletí nedošlo k žádným pohybům, takže naše hodnocení neměníme.

Z důvodu, že dlouhodobě nedochází k žádným poplatkovým změnám, ponecháváme hodnocení na stejné úrovni, jako minule.

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani v II. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení banky proti I. čtvrtletí nezměnilo, jakkoliv se náklady standardního klienta zvýšily na 138 Kč (minule 78 Kč), takže si banka udržela 1. místo. Hodnocení ponecháváme na stejné výši. 

Veřejnost 2Q 2016 80.9
alespoň 1 výběr z libovol. bankomatu zadarmo by být mohl ... Jinak spokojenost. Výborná propagace.
Opravdu skvělá banka.Velká spokojenost.

Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank