Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 66,2
Jan Klička

Je příjemné, když jakákoliv banka zlehčuje svým klientům „těžký život“. V
případě největšího ústavu v zemi to platí dvojnásob. ČS v prvním čtvrtletí vyšla
vstříc hlavně studentům. Jednak jim umožnila posílat potvrzení o studiu ke
studentskému kontu přes internet. Stejným způsobem lze požádat o příspěvek na
ISIC katu. Neb i já jsem byl studentem, vím, o čem mluvím. Tleskám za každé
takové vylepšení. Vůbec není od věci zmínit i to, že ČS se v poslední době silně
profiluje na trhu hypoték, a to s nízkými sazbami, což je věc, kterou by od
„molochu“ ne každý čekal. Mám pocit, že ČS si začíná uvědomovat, že konkurence
sílí a reaguje na to.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

 - v prvním čtvrtletí tohoto roku provedla banka pouze 5 změn v Sazebnících poplatků.

Většina z nich se týkala Jistotního běžného účtu, který je nabízen firmám.

Oblast úrokových sazeb:

- byly upraveny sazby u hypotečního úvěru – došlo k růstu sazeb a poté k poklesu u 4leté a 5leté fixace

Inovace  a novinky:

 - ke kreditní kartě Chytrá karta ČS si klienti mohou nově vybrat volitelnou službu Odměna z Chytré karty České spořitelny do Stavební spořitelny České spořitelny

 - banka nabídla svým klientům zdarma ke stažení aplikaci, díky které mohou spravovat své finance pomocí mobilního telefonu. Zatím je tato aplikace určena pro mobilní telefon iPhone.

Marketingové aktivity, komunikace:

- reklamní kampaň na produkty banky

- klienti byli prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví  informováni o nové službě SERVIS 24 Mobilní banka a byly jim představeny bezplatné možnosti plateb na internetu.

Otakar Schlossberger

 

Původní klasická banka, která snad poskytuje vůči spotřebitelům všechny dostupné služby, které si lze představit. Pracuje nejen s klasickými pobočkami, kterých má velké množství, ale nabízí také formy elektronického bankovnictví, množství bankomatů k výběru hotovostí. Bohužel však může působit poněkud „nepružně“, a to snad už z důvodu své velikosti.

Její hospodářský výsledek je sice na jedné straně velmi pozitivní, na straně druhé se však vkládá otázka, zda není pro své klienty poněkud „dražší“. Z pohledu do sazebníku však lze dovodit, že pro běžného spotřebitele jsou ceny srovnatelné s ostatními bankami s výjimkou bank nízkonákladových. Sazebník je konstruován klasicky, ale z mého pohledu se jeví poměrně nepřehledný. Osobně jsem nezaznamenal nikterak významnou reklamní kampaň.

Internetové stránky působí moderně a současně. Relativně dobře se v nich lze zorientovat.

Hodnocená banka je velmi silně provázána na společenskou angažovanost, podporu potřebným a je známa svou podporou kultury. 

Martina Hedvičáková

 

ČS vstoupila do nového roku snížením limitu pro získání individuálního kurzu u devizových směnných obchodů z 500.000 Kč na 250.000 Kč.

Česká spořitelna obsadila první místo v nezávislém hodnocení Navigátor bezpečného úvěru. ČS nemovitostní fond obdržel ocenění Investice roku 2011. Česká spořitelna se také stala nejatraktivnějším zaměstnavatelem pro vysokoškoláky.

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR podepsalo smlouvu s Českou spořitelnou - vítězem obchodní soutěže o nejvhodnější návrh na uzavření smlouvy o zajištění administrace výplaty nepojistných dávek a dávek z oblasti státní politiky zaměstnanosti a provozování karty sociálních systémů.

Od 25. února 2012 mohou klienti České spořitelny – majitelé iPhonů spravovat a kontrolovat své finance pomocí mobilu, navíc jako první v ČR mohou zaplatit i složenky.

Česká spořitelna snížila od poloviny března 2012 pevné sazby hypoték pro pětiletou fixaci na sazbu od 3,19 % a u čtyřleté fixace na sazbu od 3,29 %.

Klienti, kteří si uzavřou u České spořitelny do 30. června 2012 konsolidační úvěr, získají po dvanácti řádných splátkách jednu zpět. Tento úvěr, který sloučí všechny splátky úvěrů do jedné a sníží měsíční finanční zatížení, tak obdrží ještě výhodněji.

Česká spořitelna přináší jako první banka na trhu svým klientům za placení Chytrou kartou ČS odměny na účty stavebního spoření.

Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2011 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 13,64 mld. Kč, meziročně vzrostl o 13,2 % z 12,05 mld. Kč. Penzijní fond České spořitelny hlásí rekordní zisk 874 mil. Kč za rok 2011, počet klientů se zvýšil o více než 30 tisíc.

Bedřich Danda

 

Má velkou sítí snadno dostupných poboček ,  má to ale chybu , každá pobočka ma jinou pracovní dobu. V nabídce jsou  všechny druhy přímého bankovnictví, nechybí téměř žádná z klasických i speciálních produktových nabídek pro spotřebitele. Na pobočkách zavádí samoobslužné koutky . Objem obchodů i její zisk trvale roste   . 

Bankovní poplatky 1Q 2012 56.3
Bankovní poplatky.com

 

Banka typicky zaměřená na retailového klienta s obrovskou výhodnou velkého klientského kmene. Osobní účet ČS sice umožňuje individuální sestavení účtu, na druhé straně se klient nevyhne stavu, kdy může platit i za služby, které nepotřebuje či nevyžaduje. Dílem je to tím, že produktové a výběrové sady jsou celkem složité na pochopení a sestavení a především tím, že si klient nevybírá vždy jen jednotlivé služby, ale celé sady služeb. Struktura poplatků se u banky nemění, nicméně ČS v každém čtvrtletí nabízí klientům nějaké poplatkové úlevy. Předminule to byly roční poplatkové prázdniny pro nově příchozí klienty a minule pak možnost změny PINu u bankomatu zdarma. Tato služba sice už zdarma není, ale znatelně klesl poplatek. Jinak banka v aktuálním čtvrtletí nabídla svoji kreditní kartu na rok zdarma. Pokud bude aktivita banky pokračovat i dále, pravděpodobně zvýšíme hodnocení i v této části.

V I. čtvrtletí nedošlo k významným změnám v sazebníku banky. Jako vždy ale ČS připravila několik drobnějších úprav. Aktuálně banka zlevnila z padesáti na šest korun poplatek za změnu PINu prostřednictvím bankomatu (k 15. lednu skončila akce banky, kdy šlo změnit PIN zdarma). Klesla také cena za odemknutí či zamknutí karty nebo za změnu transakčních limitů. Přes internet to nově stojí 6 Kč, na pobočce nebo telefonicky pak 30 Kč. Další novinkou je zpoplatňování nesplácených úvěrů. Dosud ČS účtovala 300 Kč za každou odeslanou upomínku, od 1.2. bude automaticky účtovat „poplatek za správu klienta v prodlení“. Tento poplatek již nebude přímo navázán na zaslání upomínky. Banka jinak dál pokračovala ve snižování úrokových sazeb u hypotečních úvěrů. Pro klienty asi nejpříjemnější změnou je posílení nabídky Chytré karty – banka klientům slíbila, že bude při placení touto kartou odvádět část peněz na stavební spoření (za každých 1 000 Kč nákupu to bude 10 Kč), ale především nabízí vedení této kreditní karty na rok zdarma pro ty, kteří si ji sjednají v období mezi 21.3. a 30.4. To sice zasahuje i do dalšího čtvrtletí, nicméně jsme se rozhodli zvýšit hodnocení v této části o 0,5 bodu již za aktuální kvartál.

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí nezměnila, takže i nadále zůstává hodnocení totožné. Sazebník je sice snadno dohledatelný na webu ČS, na druhé straně příliš přehledný a uživatelsky vstřícný není – překlikávání ze souboru na soubor, řada důležitých informací pod tabulkami, nemožnost snadného dohledání poplatků v jednom dokumentu. Výsledkem toho pak je, že každá část sazebníku (např. vkladové produkty, platební styk, přímé bankovnictví, kartové služby) se mění v různé době a sazebník jako celek tak působí nesourodě. Sympaticky naopak působí snadná možnost porovnání s historickými sazebníky a to po každé změně ve zvláštním souboru.

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení ČS ani u standardního (2 170 Kč ročně), ani u aktivního klienta (5 075 Kč) nezměnilo. Hodnocení tak zůstává nezměněno.

Česká spořitelna snižuje sazby u hypoték, pevná sazba začíná na 3,19 %, 19.03.2012

Česká spořitelna snížila od poloviny března 2012 pevné sazby hypoték pro pětiletou fixaci na sazbu od 3,19 % a u čtyřleté fixace na sazbu od 3,29 %. Klient si kromě pevné úrokové sazby může zvolit i hypotéku s proměnnou sazbou od 2,49 %.

Chytrá karta ČS jako první karta přispívá klientům na stavební spoření, do konce dubna ji navíc všichni klienti získají na rok zdarma, 23.3.2012

Česká spořitelna přináší jako první banka na trhu svým klientům za placení Chytrou kartou ČS odměny na účty stavebního spoření. S touto službou klienti získají při platbě Chytrou kartou ČS za každých 1 000 Kč nákupu v obchodě 10 Kč na svůj účet stavebního spoření u Stavební spořitelny ČS. Navíc všichni klienti, kteří si od 21. března do 30. dubna 2012 sjednají novou Chytrou kartu ČS, získají kartu na rok zdarma.

02. 01. 2024  06:28
Veřejnost 1Q 2012 34.1
Svatopluk Čech
libor tluka

zloději,změňte na fio

Josef Marcián
Roman Bárta

Zkostnatělá, příliš drahá.

Jiří Hovorka

U české spořitelny mám pouze půjčku a část investic v podílových fondech. Nedávno jsou se ptal na některé změny u mých produktů. Bohužel odpověď neuspokojivá - chyběly znalosti a "program" odpověď nenašel

Eva HAvličková

Průměrná banka

Jakub Chlapec
Miroslav Holeček
Houm Houmes
Barbora Malíková

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty