Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 73,4
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období bylo zaznamenáno zhruba 12 změn v oblasti poplatků. Změny byly provedeny v oblasti platebních karet, hypotečních úvěrů a byly doplněny poplatky u nových kreditních karet. Příjemnou změnou pro klienty je zrušení poplatku za Cash back, který byl dříve zpoplatněn 6 Kč.

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke poklesu úrokových sazeb u hypotečních úvěrů

Inovace  a novinky:

 - banka představila dvě nové kreditní karty

 - internetové bankovnictví SERVIS 24 a BUSINESS 24 dostalo v polovině srpna nový design

- pro firmy a drobné klienty připravila banka několik novinek v elektronické fakturaci

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli upozorněni na změny v internetovém bankovnictví, byli informováni o novém slevovém programu k platebním kartám

- reklamní kampaň na produkty banky.

Daniela Čermáková

 

Další z bank s dlouholetou tradicí, poskytující celou škálu finančních služeb. Od svých počátků se banka orientovala spíše na drobnou klientelu, což se v minulosti snažila změnit.

Banka je velice zodpovědná a i nadále se podílí na řadě sponzoringových aktivit a podpoře finanční gramotnosti, v čemž je velice aktivní. I Česká spořitelna sází na zdokonalení internetového a mobilního bankovnictví a přiřadila se k bankám nabízejícím službu Mobito v mobilních telefonech.

Dalibor Z. Chvátal

 

Snížení úrokových sazeb, zásadní změna poplatků a benefitů u kreditních karet, inovované internetové bankovnictví, mobilní platby nebo letištní salónek pro prémiové klienty banky jsou velmi příjemné kroky, které ocení celé portfolio klientů banky. Potěšilo zrušení poplatku za cashback (po kritice sKarty v médíich).

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Česká spořitelna je aktivní. Spustila v létě novou podobu internetového bankovnictví. Je návodnější,  usnadňuje orientaci.  Přibylo například grafické zobrazení stavu účtu, vývoje příjmů a výdajů a jejich struktury. Nově také ikony pro rychlé ovládání. Přehled úvěrových možností, tj. nabídka úvěru s možností uzavření přes internet. Klienti mají možnost připojit si k Servisu 24 svoje úvěrové účty, kreditní karty, stavební spoření i penzijní připojištění, pojištění či investice.  Je to pohodlné a přehledné, pokud tedy máte tyto produkty u finanční skupiny ČS.

Do konce roku si klienti mohou bez poplatku změnit PIN i limity ke své platební kartě. Praktická je dočasná změna limitů pro určitou konkrétní platbu, která je vyšší než běžně prováděné. Změnu lze nastavit na hodiny či dny, poté se limit vrátí automaticky na původní výši. Dočasnou i trvalou změnu limitů mohou klienti provést přes internetové a telefonické bankovnictví Servis 24, Informační linku nebo přes pobočku banky. Standardně je cena 30,- Kč, přes Servis 24 jen 6,- Kč.

Banka představila novou Kreditní kartu Odměna a Kreditní kartu World, které nahrazují současnou Chytrou kartu České spořitelny. Hlavním benefitem je odměna ve výši 1 % zpět z každého nákupu,  zvýhodněný příspěvek do Bonus programu a slevový program Sphere . Kreditní karta World navíc nabízí i pojištění karty a osobních věcí do výše 10 tis. Kč a zůstatkové zprávy SMS. Bezúročné období u bezhotovostních transakcí 55 dní. Možnost zvolit,kam odměnu ve výši 1 % z každého nákupu vrátit, zda na kartový účet, na účet penzijního připojištění či stavebního spoření. Úroková sazba 23,88 % p.a. je vyšší než u bezhotovostních plateb u dosavadní Chytré karty. Cena karty Odměna 39,- Kč měsíčně. Cenu však lze vykompenzovat odměnou za platby ve výši 1%.  Jde o modifikaci původní Chytré karty. Nic převratného. Zdarma ale můžete mít na kartě vlastní obrázek.

Odstartoval také provoz sKaret pro výplatu sociálních dávek. 

Bankovní poplatky 3Q 2012 57.5
Bankovní poplatky.com

 

Banka zaměřená na retailové klienty s obrovskou výhodnou velkého klientského kmene z dřívějších dob. Osobní účet ČS sice umožňuje individuální sestavení účtu, na druhé straně se klient nevyhne stavu, kdy může platit i za služby, které nepotřebuje či nevyžaduje. Dílem je to tím, že produktové a výběrové sady jsou celkem složité na pochopení a sestavení a především tím, že si klient nevybírá vždy jen jednotlivé služby, ale celé sady služeb. Struktura poplatků se v aktuálním čtvrtletí nezměnila a tak hodnocení v této části ponecháváme.

Ve III. čtvrtletí přišla banka se dvěma poplatkovými změnami – zrušení poplatku za cash back (od 1. 9. 2012, dříve 6 Kč) a s možností do konce letošního roku zdarma změnit PIN nebo limity u platební karty. Obě změny jsou sice sympatické, nicméně hodnocení v této části, po minulém zvýšení neměníme. Zaprvé proto, že jsme hodnocení v této části zvyšovali ve dvou po sobě jdoucích čtvrtletích. Zadruhé, protože zrušení poplatku za službu cash back není, v kontextu celého bankovního trhu, nic převratného, protože ČS byla jedinou bankou, která tento poplatek ještě účtovala.

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí nezměnila, takže i nadále zůstává hodnocení totožné. Sazebník je sice snadno dohledatelný na webu ČS, na druhé straně příliš přehledný a uživatelsky vstřícný není – překlikávání ze souboru na soubor, řada důležitých informací pod tabulkami, nemožnost snadného dohledání poplatků v jednom dokumentu. Výsledkem této podoby pak je, že každá část sazebníku (např. vkladové produkty, platební styk, přímé bankovnictví, kartové služby) se může měnit v různé době a sazebník jako celek tak působí nesourodě. Sympaticky naopak působí snadná dohledatelnost historických sazebníků.

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení ČS vůbec nezměnilo a tak standardní klient zaplatí i nadále 2.145 Kč ročně a aktivní klient pak 5.038 Kč ročně. Hodnocení zatím ponecháváme beze změny.

Česká spořitelna snížila sazby u hypoték. Nejnižší pevná úroková sazba začínala na 3,04 %, 28. 6. 2012

Díky příznivé ceně zdrojů na mezibankovním trhu snížila Česká spořitelna od 1. července 2012 úrokové sazby u hypoték o 0,15 %. Snížení se týkalo jednoletých až pětiletých fixací a nejnižší pevná úroková sazba u hypoték tak začínala na 3,04 %. Proměnná úroková sazba pak začínala dokonce na 2,49 %.

Česká spořitelna zrušila od 1. září poplatek za službu Cash Back

Všichni klienti České spořitelny mohou od 1. září 2012 využívat službu Cash Back zdarma. Česká spořitelna tak ruší dosavadní poplatek ve výši 6 Kč.

Klienti České spořitelny si mohou do konce roku zdarma změnit PIN i limity ke své platební kartě, 1. 9. 2012

Všichni klienti České spořitelny si od 1. září do konce roku 2012 mohou zdarma změnit transakční limity ke své platební kartě. Zdarma si tak mohou změnit limit pro výběry hotovosti z bankomatů, pro platby u obchodníků i pro platby přes internet. Klienti si také mohou do konce roku prostřednictvím kteréhokoliv bankomatu České spořitelny zdarma změnit PIN ke své kartě. 

02. 01. 2024  06:28
Veřejnost 3Q 2012 47.2
Peter Bramak

Velká stabilní banka. Ať už si říká kdo chce co chce, i když má třeba vyšší poplatky, tak je všude a vše tam v pohodě vyřídím. Dávám 8

Jana Kovačiková
Kateřina Lidmaňská

S bankou jsem relativně spokojena. Vyhovuje mi, že má bankomaty na každém rohu. S internetovým bankovnictvím jsem také spokojena, a to i po jeho nedávné inovaci. Změna jeho designu i nastavení oblíbených (spíše řečeno nejvíce používaných) položek na hlavní stránce je fajn. Jediné, co bych Servisu 24 vytkla je, že je tak jednoduché, až to vypadá zvláštně. Předpokládám, že to byl banky účel - naučit opravdu kohokoliv ovládat internetové bankovnictví. Zatím mi vyhovuje i poplatkově, protože mám absolvenstký účet - je ale otázkou, jak to bude za rok. Poplatky za klasický běžný účet má totiž zbytečně vysoké. To co opravdu nemám ráda jsou její televizní spoty - kampaň s dvěma rakouskými herci už jde opravdu dlouho a její koncept ve mně vyvolává nechuť. Také jsou mi nepříjemné neustálé akční nabídky v bankomatu - i když je člověk odmítne, objeví se pokaždé znovu.

Miloš Nohavica

S touto bankou jsem maximálně spokojen. Pobočka na každém rohu, bankomat to samé a vše vyřídím navíc v přehledném a komplexním internetovém bankovnictví

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Pavel Dvořák

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty