Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 70,7
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

Začátkem posledního hodnoceného čtvrtletí spustila Česká spořitelna na svých internetových stránkách nový e-shop. Jeho prostřednictvím si zájemci mohou rychle a jednoduše sjednat vybrané bankovní produkty. Česká spořitelna je tak první bankou v České republice, u které lze tímto způsobem sjednat kompletní portfolio produktů. Během listopadu a prosince proběhla v bance také akce, kdy Česká spořitelna nabízela klientům bonus 3 000 Kč ke každé nově sjednané Půjčce. Dále díky spuštění nové mobilní banky pro Androidy si klienti České spořitelny a zároveň majitelé mobilních telefonů se systémem Android mohou od 19. listopadu 2012 spravovat a kontrolovat své finance pomocí mobilu. Další novinkou byla licence ke spuštění důchodových i účastnických fondů, kterou získal Penzijní fond České spořitelny k již udělené licenci na transformaci na penzijní společnost a stal se tak prvním penzijním fondem v České republice, který může od 1. ledna 2013 nabízet všechny reformované produkty zabezpečení na penzi.

Co se týče výher, byla Česká spořitelna velmi produktivní. V soutěži Sodexo Zaměstnavatel roku 2012 získala titul Zaměstnavatel bez bariér 2012 za projekt na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením Transition. Dále v soutěži Fincentrum Banka roku 2012 vyhrála již podeváté v řadě titul Nejdůvěryhodnější banka roku. Při té příležitosti Pavel Kysilka obhájil loňské první místo a stal se opět Bankéřem roku. V jedenáctém ročníku soutěže zabodovala také Hypotéka České spořitelny, která se stala Hypotékou roku. Na závěr všeho dobrého získala Česká spořitelna mezinárodní ocenění Banka roku v České republice vyhlašované každoročně časopisem The Banker, patřící do mediální skupiny Financial Times.

Mimo jiné Česká spořitelna pomáhala neziskovým organizacím a sociálním podnikům plánovat a řídit projekty, podpořila kampaň proti násilí na seniorech, pro veřejnost připravila publikaci pro snazší orientaci ve světě financí a díky factoringu České spořitelny darovala Domovu Palata téměř půl milionu korun.

Jde vidět, že Česká spořitelna je skutečně činná ve všech oblastech a svým klientům vychází vstříc. 

Jan Klička

 

Asi nikdo by na konci roku 2013 nechtěl být v kůži vedení ČS. Bance se v produktové části dařilo. Nabídla mimo jiné hypotéční dny, kde na přechodnou dobu snížila úroky. Vylepšila internetové bankovnictví, dokonce získala titul Banka roku od časopisu The Banker. Leč závěr roku provází pachuť z projektu sKaret, který stát špatně s bankou dohodl, a ta bude muset systém sKaret změnit. Kvůli negativním reakcím veřejnosti i médií se tím snižuje i obraz ČS. Málo platné, že to není její vinou.

Dalibor Z. Chvátal

 

Spořitelna se v posledním čtvrtletí zaměřila na půjčky, hypotéky měly akční úrok a sleva se dala získat i na spotřebitelských úvěrech. I když obecně nerozumím tomu, proč (jakákoli) banka nabízí k půjčce další finanční bonus („dáme vám 3000 Kč navíc!“) a místo něj raději nedá lepší úrok. Inovací prošel věrnostní program Partner, nyní více připomíná slevový server, ale jeho výhodou je, že je otevřený pro všechny držitele karet ČS a ne jen pro karty kreditní, které preferuje většina vydavatelů karet.

 

V roce 2012 slávu spořky zastínila sKarta. V zásadě dobrý produkt, který by perfektně fungoval (a funguje i mimo ČR), narazil na dva problémy. Prvním byla politická nejednota k prosazení samotné existence produktu, jehož výsledkem je karta s nejistou budoucností, do které spořitelna nasypala hodně peněz. Druhým problémem je spořitelna sama, resp. její hamižnost. Kdyby se včas spojila s dalším hráčem na trhu, z sKarty by se stal nástroj použitelný i ve vesnicích či mimo bankomaty a nevznikl by tak politický tlak na úpravu či úplné zrušení produktu. V pozadí celé kauzy sKaret je přitom jedna nemedializovaní drobnost: ČS získala kompletní databázi příjemců dávek. Tedy nezaměstnaných, důchodců, rodičů s dětmi, žen na mateřské dovolené apod. Pokud by používali sKartu, banka časem získá cenná data o kompletní finanční situaci příjemců dávek. Ostatně to byl hlavní důvod, proč na tento byznys spořka kývla.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 57.5
Bankovní poplatky.com

 

Banka zaměřená na retailové klienty s obrovskou výhodnou velkého klientského kmene z dřívějších dob. Osobní účet ČS sice umožňuje individuální sestavení účtu, na druhé straně se klient nevyhne stavu, kdy může platit i za služby, které nepotřebuje či nevyžaduje. Dílem je to tím, že produktové a výběrové sady jsou celkem složité na pochopení a sestavení a především tím, že si klient nevybírá vždy jen jednotlivé služby, ale celé sady služeb. Struktura poplatků se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila a tak hodnocení v této části ponecháváme.

Ve IV. čtvrtletí ČS nepřišla s významnými poplatkovými změnami. Pokračovala akce, kdy bylo možné do konce roku zdarma změnit PIN nebo limity u platební karty. Banka se tento kvartál zaměřila na úvěrové produkty. U Půjčky nabídla novým klientům bonus ve výši 3 tisíc korun a u Hypoték s prémií pak možnost odměny za věrnost bance (vrácení až 4%) a to nejen u nových, ale i u stávajících klientů s hypotékami s dobou splatnosti minimálně 20 let. Vzhledem k předchozím zvýšením, nebudeme toto čtvrtletí hodnocení v této části měnit.

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí nezměnila, takže i nadále zůstává hodnocení totožné. Sazebník je sice snadno dohledatelný na webu ČS, na druhé straně příliš přehledný a uživatelsky vstřícný není – překlikávání ze souboru na soubor, řada důležitých informací pod tabulkami, nemožnost snadného dohledání poplatků v jednom dokumentu. Výsledkem této podoby pak je, že každá část sazebníku (např. vkladové produkty, platební styk, přímé bankovnictví, kartové služby) se může měnit v různé době a sazebník jako celek tak působí nesourodě. Sympaticky naopak působí snadná dohledatelnost historických sazebníků.

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení ČS vůbec nezměnilo a tak standardní klient zaplatí i nadále 2.145 Kč ročně a aktivní klient pak 5.038 Kč ročně. Hodnocení ponecháváme beze změny.

Česká spořitelna nabídla klientům bonus 3 000 Kč ke každé nově sjednané Půjčce, 31. 10. 2012

Akce platila v období od 1. listopadu do 24. prosince 2012. Klienti České spořitelny, kteří si pořídili hotovostní úvěr Půjčka, získali bonus 3 000 korun na účet vedený u České spořitelny. Navíc si mohli klienti u své Půjčky zdarma změnit výši splátky.

Hypotéka s prémií odměnila klienty ČS za věrnost - vrátí jim 4 % z výše hypotéky zpět, 20. 11. 2012

Česká spořitelna představila v listopadu 2012 novou službu Hypotéka s prémií, díky které mohli klienti získat zpět na svůj účet část zaplacených úroků ve výši 4 % z vyčerpané hypotéky. Tuto službu si mohli sjednat noví i stávající klienti u hypoték se zbývající minimální dobou splatnosti 20 let a s fixací úrokové sazby na tři, čtyři nebo pět let.

Veřejnost 4Q 2012 43.3
Jan Komár
lukas jandora
Jana Kovačiková
Martin Kněžek
Petr Sedláček
martin málek

špatná komunikace z klientem a to jsem dostal i osobního bakéře a nefunguje to

Martin Martin

Na této bance je jediná výhoda toho, že je česká nebo aspon byla, její mínusy ale už jsou o dost vážnější, poplatky za každou "prkotinu", absolutní nezájem a neochota vyjít vstříct klientovi a v neposlední řadě jejich věčné telefonické otravování a nabídky nových služeb

Jan Stuchlý

Nemám zkušenosti.

Pavel Dvořák

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty