Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2013 74,2
Martina Hedvičáková

 

Po větších změnách v IV. čtvrtletí  2012 provedla ČS v tomto roce méně změn, nicméně stále se drží v popředí a reaguje na potřeby trhu. Snad jedinou diskutabilní oblastí jsou sKarty, které jí na druhou stranu zajišťují pozici silného hráče na trhu.

Nově si od ledna 2013 klienti ČS mohou vybrat hodnotu bankovek vybíraných z bankomatů ČS, ve kterých se nově objeví i bankovky v hodnotě 500 Kč.

Česká spořitelna začala od 15. února 2013 vydávat bezkontaktní kreditní karty MasterCard - Odměna a World.

Česká spořitelna začala 4. února 2013 nabízet možnost investovat do dluhopisového podílového fondu ESPA Bond Orient Express 2017.

Podílový fond Konzervativní Mix FF Investiční společnosti České spořitelny je nejlepším smíšeným fondem roku 2012, loni měl výnos 6,72 % .

Problematickou oblastí pro ČS je projekt sKarty. Přestože Česká spořitelna plní od začátku projektu sKaret až dosud vše, k čemu se zavázala ve veřejné obchodní soutěži a následně ve smlouvě s ministerstvem, je tato problematika neustále diskutována v médiích. U většiny obyvatel vyvolává rozporuplné reakce. Přestože ČS modifikovala na základě opakovaných žádostí od strany ministerstva smlouvu, konečné řešení je v nedohlednu.  Teprve čas ukáže potřebnost a ekonomickou efektivnost tohoto projektu.

Česká spořitelna je podle magazínu Global Finance nejlepší bankou v ČR a podle čtenářů časopisu Reader´s Digest nejdůvěryhodnější mezi českými bankami   

Dalibor Z. Chvátal

 

Česká spořitelna potěšila možností volby hodnoty bankovek v ATM, teď jen, aby se tato služba rozšířila do všech jejich ATM. Spořka začala výrazně snižovat úroky a poplatky u hypoték i spotřebitelských úvěrů a dokonce nabízí bez poplatku i osobní účet. Ale jde spíše o podpultovní prodej, ostatně vlivem konkurence ani jinak nemohla, než začít snižovat marže.

Hana Fojtová

 

I u České spořitelny lze výhodně konsolidovat úvěry. Banka garantuje, že se klientovi splátky konsolidací sníží. Pokud ne,  dostane odměnu 1 tis.Kč.  Půjčka je bez poplatku za vedení účtu.  Bez poplatků za vedení účtu jsou nyní i hypotéky v rámci akce do 31.5.2013. Po té, co se klienti rozhodli bránit hromadnou žalobou na banky za podle nich neoprávněné vybírání poplatků za vedení úvěrových účtu, mnoho bank tyto poplatky zrušilo. Buď trvale nebo alespoň v rámci časově omezené akce.  Jako by uznaly, že vybírání poplatku není adekvátní.  Vzhledem k tomu, že však banky nejsou dobročinné organizace, lze očekávat, že ztracený  výpadek příjmů si nahradí  jinde. Například na úrokové sazbě. Absence poplatků byla výsadou malých nových bank.    

Vedle bezkontaktních debetních karet začala Česká spořitelna vydávat i kreditní bezkontaktní karty.  Tzv. pípací karty už se poměrně hodně rozšiřují. Emitují  je také další banky, roste počet míst, kde je možné  s nimi platit. Myslím si, že si na ně  klienti snadno zvyknou, protože placení je rychlejší.  Nedávno se mi například stalo, že starší pán u pokladny považoval placení kartou za zdržování.  Nabádal k placení hotovostí. To je ovšem krok zpět. Platím kartou všude, kde to jde. A  rozhodně nechci  zdržovat.   Budu si ji muset taky pořídit. 

Otakar Schlossberger

 

Původní klasická banka, která snad poskytuje vůči spotřebitelům všechny dostupné služby, které si lze představit. Pracuje nejen s klasickými pobočkami, kterých má velké množství, ale nabízí také formy elektronického bankovnictví, množství bankomatů k výběru hotovostí. Bohužel však může působit poněkud „nepružně“, a to snad už z důvodu své velikosti.

Její hospodářský výsledek za rok 2012 je unikátní, staví na stálé klientele, pro kterou je však celkem drahá. Z pohledu do sazebníku však lze dovodit, že pro běžného spotřebitele jsou ceny srovnatelné s ostatními bankami s výjimkou bank nízkonákladových. Sazebník je konstruován klasicky, ale z mého pohledu se jeví poměrně nepřehledný. Zaznamenal jsem poměrně významnou reklamní kampaň na hypotéční úvěry za velmi příznivé úrokové sazby.

Internetové stránky působí moderně a současně. Relativně dobře se v nich lze zorientovat.

Hodnocená banka je velmi silně provázána na společenskou angažovanost, podporu potřebným a je známa svou podporou kultury, ale i sportu. Tato banka v rámci českých podmínek snad už nemůže mít více společenských aktivit. 

Jan Klička

 

Černá můra v podobě projektu sKaret pronásledovala ČS také v prvním kvartálu roku 2013. Jinak banka hlavně bilancovala úspěšný rok 2012, kdy získala o 16 procent více klientů s hypotékou a v penzijním fondu už s ČS spoří přes milion lidí. Produktově se ale zkraje roku 2013 posunula hlavně vydáním bezkontaktních kreditních karet a konsolidačním projektem na sloučení úvěrů do jednoho.

Bankovní poplatky 1Q 2013 57.5
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 1Q 2013 49.4
Miloš Nohavica
Jan Komár
Jiří Křídlo

Banka, kde prostě najdu vše co hledám. Poplatky nejsou vše. Někdy je lepší získat za výhodných podmínek úvěr, navzdory poplatku než někde úvěr nedostat vůbec

Jana Kovačiková
Richard Malíček

vstřícnost, ale drahé poplatky

Tereza Papoušková

Oceňuji stálost a důvěryhodnost, ale jsou tu dost vysoké poplatky. 

Eva Svoboudová

Spokojenost, jistota.

Jiří Hovorka
David Stříbrský
Markéta Králová

Vysoké poplatky za vedení účtu i přesto ,že mají internet banking. Mimochodem, poplatek za sms o pohybu peněz na účtě mimořádně nehorázný ...a to nemluvím o čekačkách na jejích pobočkách.O úrovni proškoleného personálu nemluvě. At žije S-karta ---- no coment přátelé. Hmmmm


Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty