Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 71,8
Bedřich Danda

Hodnotím lépe, z důvodu vysoké aktivity banky

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Česká spořitelna vstoupila do druhého čtvrtletí ve znamení snižování úrokových sazeb a nejnižší úroková sazba začala na 2,79 %.

I u ČS se začala projevovat ekonomická krize, která již dříve zasáhla firmy a občany ČR. Česká spořitelna vykázala k 31. březnu 2013 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 4,20 mld. Kč. Meziročně tak poklesl o 5,7 %.

Erste Bank vstoupila na pražskou burzu s investičními certifikáty.

SERVIS 24 Mobilní banka České spořitelny se stal třetí nejlepší mobilní aplikací v soutěži Mobilní aplikace roku 2013. SERVIS 24 Mobilní banka České spořitelny zabodovala v kategorii Finance, ve které soutěžily aplikace z bankovního a pojišťovacího sektoru a nástroje pro správu financí, finanční produkty, burzovní data a obchodování.

I klienti České spořitelny mohou nyní platit faktury přes QR kódy ve všech platbomatech ČS.

Česká spořitelna po celé léto od 1. června do 30. září 2013 nabízí svým klientům výběr cizí měny v pobočkách ČS z jejich Osobního či jiného sporožirového účtu vedeného v korunách zcela zdarma.

Česká spořitelna také získala ocenění OVB Nejvstřícnější banka Handicap Friendly za svůj přístup k osobám se zdravotním handicapem

 

 

Jan Klička

Opravdu velmi proklientsky se ve druhém kvartálu 2013 chovala největší česká banka. Jednak šla s dobou a snížila pevnou úrokovou míru na hypotéky na úroveň 2,79 procenta. Kromě toho ale spustila unikátní půjčky na zateplení domů. Správně odhadla, že při srpnovém spuštění dalšího kola oblíbeného programu Nová zelená úsporám bude o tento typ úvěru zájem. Uvidíme, kdo další se přidá. Velkou pochvalu zaslouží spořitelna za zrušení hlasového automatu – kdo se někdy pokusil dovolat do banky, ví, o čem je řeč. Když se k tomu připočítá lepší zabezpečení bankomatů a také možnost, vybrat si z nich bezplatně valuty, je to jasný palec nahoru .

Bankovní poplatky 2Q 2013 57.5
Bankovní poplatky.com

Banka zaměřená na retailové klienty s obrovskou výhodnou velkého klientského kmene z dřívějších dob. Osobní účet ČS sice umožňuje individuální sestavení účtu, na druhé straně se klient nevyhne stavu, kdy může platit i za služby, které nepotřebuje či nevyžaduje. Dílem je to tím, že produktové a výběrové sady jsou celkem složité na pochopení a sestavení a především tím, že si klient nevybírá vždy jen jednotlivé služby, ale celé sady služeb. ČS pravidelně přichází s poplatkovými změnami či novými službami. V tomto kvartále to byla například možnost volby bankovek u bankomatů. Nicméně základní struktura poplatků se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila a tak hodnocení v této části ponecháváme.

Poplatkové změny si banka připravila pro I. čtvrtletí, kdy došlo k několika změnám a to od 1. 1. 2013 a od 1. 3. 2013. V aktuálním kvartále to bylo mnohem klidnější. ČS například zavedla jednorázový poplatek 3 000 Kč pro Hypotéku Komplet, která je volitelnou službou k Hypotéce ČS. A jako každý rok, i letos banka nabídla pro majitele a disponenty všech typů sporožirových účtů, prodej cizí měny v období od 1. 6. 2013 do konce září zdarma (v případě výběru cizí měny přímo z účtu). Vzhledem k vysokému hodnocení v této části a relativně drobným změnám, nebudeme toto čtvrtletí hodnocení v této části měnit.

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí nezměnila, takže i nadále zůstává hodnocení totožné. Sazebník je sice snadno dohledatelný na webu ČS, na druhé straně příliš přehledný a uživatelsky vstřícný není – překlikávání ze souboru na soubor, řada důležitých informací pod tabulkami. Výsledkem této podoby pak je, že každá část sazebníku (např. vkladové produkty, platební styk, přímé bankovnictví, kartové služby) se může měnit v různé době a sazebník jako celek tak působí nesourodě a nepřehledně. Sazebník je sice k dispozici i v pdf formátu v jednom souboru, ale i ten je nepřehledný, takže i relativně standardních 10 stran působí neskutečně rozsáhle.

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení ČS vůbec nezměnilo a tak standardní klient zaplatí i nadále 2.145 Kč ročně a aktivní klient pak 5.038 Kč ročně. Hodnocení ponecháváme beze změny.

Všechny bankomaty ČS umožní lidem volbu hodnoty bankovek, 11. 4. 2013

 

Česká spořitelna postupně nabídne klientům ve všech svých výběrových a duálních bankomatech možnost zvolit si při výběru hotovosti nominální hodnotu vybíraných bankovek. Nově se v nich také objeví pětisetkoruna. Doplní tak bankovky v nominální hodnotě 200, 1 000 a 2 000 Kč, které bankomaty České spořitelny nabízely klientům doposud. Výběr složení hotovosti je samozřejmě zdarma.

Veřejnost 2Q 2013 65
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Právě mi dala hypotéku za dobrých podmínek, nemám proč hodnotit špatně, jsem spokojená

Jan Komár
Miloš Nohavica

Banka, které věřím a která splňuje mé hlavní kritérium, tedy bezpečnost a důvěryhodnost

Jelikož není nabízeno vedení účtu zdarma bez podmínek, tak vždy uděluji 1. Sice má hodně bankomatů, výběry zdarma, ale  vedení účtu to zaplatí. Je mnoho bank levnějších a některé i se stejným rozsahem služeb. Pokud rádi platíte za služby, je toto ideální banka.

Antonín Svoboda

Bojem o sKartu u mne definitivně prohráli


Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty