Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 75,4
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Česká spořitelna se hned na počátku roku mohla pochlubit svým podílem na trhu hypotečních úvěrů, který dosáhl v roce 2013 až 28 procent. Nově také banka začala novátorsky prodávat hypotéky pomocí sociální sítě facebook.

Od konce ledna také Spořka snížila úrokové sazby na rekordních 2,69 procenta a zajištění odhadu nemovitosti pro klienty zdarma.

ČS také přišla s jednou velmi zajímavou, pro klienty vstřícnou novinkou. Česká spořitelna jako jediná banka na českém trhu umožňila platbu složenek a faktur pomocí QR kódů v bankomatech, nebo přes službu servis24. Nové nápady se určitě cení.

Pošta také reagovala na velice horké téma sKaret. Tyto karty se po dohodě s ministerstvem spravedlnosti zrušily ke 30. dubnu 2014. Peníze z těchto účtu vydává Spořitelna klientům zdarma.

 

Pochválit musíme také parametry konsolidace půjček, které vzbudili u klientů poměrně velký zájem. Během několika dnů od spuštění využilo této služby několik tisíc klientů v objemu půjček 250 milionů korun.

Martina Hedvičáková

Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2013 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 15,59 mld. Kč. Meziročně tak poklesl o 6,2 % z 16,61 mld. Kč. 

Jan Klička

Zdá se to jako zdánlivá hloupost, ale větším bankám jako je ČS to někdo dochází později. Naštěstí stalo se… a klienti ČS mohou od letoška zdarma v internetovém bankovnictví měnit limity pro platby kartou. Když se k tomu připočítá unikátní možnost platit složenky a faktury pomocí QR kódů v bankomatech, bylo to pro ČS velmi úspěšné nakročení do roku 2014. Jen tak dál.

Bankovní poplatky 1Q 2014 61.3
Bankovní poplatky.com

Banka zaměřená na retailové klienty s obrovskou výhodnou velkého klientského kmene z dřívějších dob. ČS pravidelně přichází s poplatkovými změnami či novými službami. V poslední době však mění i celou strukturu své retailové nabídky. V předminulém čtvrtletí přišla banka s novým účtem - Osobní účet České spořitelny II. Minule zase ČS představila nový internetový účt – iÚčet (pro podnikatele pak nové Podnikatelské konto Klasik, za jehož vedení se platí 149 Kč měsíčně a Podnikatelské konto Maxi za 299 Kč měsíčně). A i v tomto kvartále udělala banka několik poplatkových změn. Zároveň oznámila velkou poplatkovou revoluci od srpna. Té se budeme podrobně věnovat ve třetím čtvrtletí. Jinak tentokrát nedošlo ke strukturálním změnám a tudíž ani my, po minulém zvýšení, neměníme hodnocení banky v této části.

Po minulých významných poplatkových, respektive produktových změnách, pokračuje Česká spořitelna v nastaveném trendu a i v 1. kvartále nabídla řadu cenových změn. Banka v tomto roce mění svůj sazebník doslova každý měsíc a pokračovat to bude i ve druhém a třetím čtvrtletí. Hned od 1. 1. 2014 zrušila některé poplatky, které souvisejí s vkladními knížkami, a to za zřízení vinkulace vkladu (původně 100 Kč), za provedení výplaty vkladu ze ztracené vkladní knížky (původně 50 Kč). Banka také zrušila poplatek za vklad hotovosti přes vkladový bankomat ČS, za změnu PINu přes bankomat ČS, za změnu transakčních limitů ke kartám či odemknutí/zamknutí karty přes internetbanking (původně 6 Kč). Na druhé straně ČS zdražila výběr z bankomatu kreditní kartou – přes bankomaty vlastní banky z 19 Kč na 39 Kč, z bankomatu cizích bank z 40 Kč na 49 Kč. Zdarma je také nově sjednání kontokorentu na sporožirovém účtu (dříve 200 Kč) či změna limitu kontokorentu (dříve 150 Kč). Dalším zrušeným poplatkem je ten za potvrzení o zůstatku na účtu zpracované na žádost klienta (původně 500 Kč). Banka změnila svůj sazebník i k 1. 2. 2014, kdy se v něm například nově objevily položky – zaslání informační SMS přes SERVIS 24 ve výši 1,50 Kč, poplatek za vklad hotovosti třetí osobou ve výši 6 Kč. Vzhledem ke změnám, které jdou oběma směry a vzhledem k celkem vysokému hodnocení banky v této části, nebudeme prozatím měnit její hodnocení.

Banka změnila podobu sazebníku v předminulém kvartále s novým balíčkovým účtem, což jsme kvitovali zvýšením hodnocení banky v této části. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak není důvod měnit naše hodnocení v této části. Zajímavé je, jak se banka na velkém prostoru v sekci Ceník věnuje novým poplatkovým změnám od 15. 8. 2014.

 

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení ČS ani u standardního klienta - 2.295 Kč ročně, ani u aktivního - 4.006 Kč ročně vůbec nezměnilo. Proto pro aktuální čtvrtletí necháváme naše bodování z minula beze změn.

Veřejnost 1Q 2014 48.6
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Milan Štěpek

Nemám s ní dobré zkušenosti.

Jaroslav Číhal

Takto banka mě docela dost zklamává. Jedineé co se dá ocenit jsou podílové fondy. O své klienty se nestrá neboť jich má moc. Mizerný servis, žádný zájem o klienta. Možná movitější klient dostává jiný přístup. Myslím si, že má banka navíc. Neochází se mi lehko a pěkně mě štvou.

Václav Král
Jan Slama

Tato banka, je snad dle mých zkušeností nejhorší co jsem poznal!!! naučtuje vám aj to o čem nevíte!!

Karolína Špindlerová

Jsem zde spokojená s přístupem ke mně jako ke klientovi-ochota, vyřídí za mě některé úkony, což mi velmi šetří čas, kterého moc nemám. Dále nyní neplatím za vedení účtu, jen ještě by se mohli polepšit s poplatkem za odchozí platbu, kterou zadám přes internet.  Mají přehlednou internet banku, na kterou se připojím kdekoliv a mohu ji ovládat i s tel.čís.internetových tel.operátorů, což jak jsem zjistila, některé banky nejsou na ně uzpůsobeny.


Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty