Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 66,9
Otakar Schlossberger

Původní klasická banka, která snad poskytuje vůči spotřebitelům všechny dostupné služby, které si lze představit. Pracuje nejen s klasickými pobočkami, kterých má velké množství, ale nabízí také formy elektronického bankovnictví, množství bankomatů k výběru hotovostí. Bohužel však může působit poněkud „nepružně“, a to snad už z důvodu své velikosti.

Její hospodářský výsledek za rok byl 2013 se výborný. Nicméně staví na stálé klientele, pro kterou je však celkem drahá. Z pohledu do sazebníku však lze dovodit, že pro běžného spotřebitele jsou ceny (zatím) srovnatelné s ostatními bankami s výjimkou bank nízkonákladových. Sazebník je konstruován klasicky, ale z mého pohledu se jeví poměrně nepřehledný. Reklama na produkty banky není agresivní a nepříjemná. Poslední dobou jsem zaznamenal zvýšenou aktivitu v oblasti propagace spotřebitelských úvěrů za celkem příznivé RPSN a velmi výhodnou úrokovou sazbu z hypotéčního úvěru. Nicméně jsem zjistil, že při realizaci platebního styku není schopna (stále) zpracovat platbu v rámci zemí EHP podle zákona a zaměňuje přeshraniční platbu s platbou zahraniční. „Nutí“ klienty platit jen v EUR do zemí EHP a je ochotna poskytnout nižší poplatek jen do částky 50 tis. EUR.

Ve II. čtvrtletí banka zahájila akvizici klientů na poměrně výhodnou úrokovou sazbu ve vazbě na hypotéční úvěry.

Banka byla zařazena mezi tzv. systémově významné banky v rámci ČR, což může ve své podstatě znamenat to, že může dále produkty „zdražovat“, aby si zajistila prostředky na příslušnou tvorbu povinných rezerv, na druhou stranu to může přesvědčit další potencionální klienty o tom, že banka v případě problémů „nepadne“ a bude ji pomoženo.

Internetové stránky působí  relativně moderně a současně. Cekem dobře se v nich lze zorientovat.

 

Hodnocená banka je velmi silně provázána na společenskou angažovanost, podporu potřebným a je známa svou podporou kultury, ale i sportu. Tato banka v rámci českých podmínek snad už nemůže mít více společenských aktivit. Výši hodnocení ponechávám na stávající úrovni. 

Miroslav Zeman

Česká spořitelna se hned na počátku čtvrtletí pochlubila schválení grantů až 22 organizacím. Klienti České spořitelny mohou získat grant pro „svou“ neziskovou organizaci. Loni ČS takto přidělila finanční prostředky 22 organizacím. Obecně prospěšná činnost bank, je jedním z kritérií pro hodnocení bank v našem projektu.

ČS také přišla v dubnu s nabídkou úrokové sazby ke svým hypotékám ve výši 2,55 procenta a k tomu účtem na dva roky zdarma. Je to další posun ve vstřícnosti ke klientům, kteří by mohly využít hypotéku od této banky. V průběhu měsíce května ještě ČS přihodila jako bonus zpracování odhadu nemovitosti zdarma. V průběhu června se navíc úroky u hypoték prodávaných pomocí facebooku měly snížit až na 2,38 procenta.

Banka se také rozhodla cílit na malé a střední podniky a úvěrovat jejich inovativní projekty. Umožnit začínajícím malým a středním podnikům získat úvěr k realizaci inovativních projektů. Takový je cíl projektu, kterým chce Česká spořitelna ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) a Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB) podpořit podnikatelskou aktivitu v Česku.

 

Se zajímavou zprávou, kterou je nutno rovněž ocenit, přišla ČS v průběhu května. ČS se totiž stala nejvýznamnějším plátcem daně v České republice. Česká spořitelna se v loňském roce nejvýznamněji podílela na financování našeho státu. Podle ministerstva financí byla v roce 2013 vůbec největším plátcem daně v České republice. Dlouhodobě je největším plátcem v bankovním sektoru.

Petr Kučera

Česká spořitelna přišla v hodnocení o další body kvůli výraznému zdražení odchozích plateb, a zejména kvůli způsobu, jakým se zvýšení ceny na zhruba dvojnásobek klientům ani nepokusila věcně vysvětlit. "Každoročně investujeme nemalé finanční prostředky do rozvoje našeho internetového bankovnictví. Klientům chceme nabízet nejnovější trendy a zlepšovat kvalitu našich služeb a zároveň také klademe velký důraz na zajištění bezpečnosti internetového bankovnictví, což přináší stále větší náklady," řekl Marek Pšeničný z tiskového oddělení banky. Jak zásadně se "rozvinuly" odchozí platby v internetovém bankovnictví ČS? Zlepšila se jejich kvalita na dvojnásobek? Jaké nejnovější trendy a lepší kvalitu spořitelna za vyšší cenu v odchozích platbách nabídla? Proč zajištění bezpečnosti přináší stále větší náklady? Konkrétnější odpověď se klienti a čtenáři nedozvěděli, nabídku rozhovoru nevyužil ani šéf retailového bankovnictví ČS.

 

 

Martina Hedvičáková

Hned na začátku dubna Česká spořitelna spustila novou mobilní aplikaci Investiční centrum, díky které klienti získají bezplatný přístup k informacím ze světa investování.

Česká spořitelna vykázala k 31. březnu 2014 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 4,00 mld. Kč. Došlo k poklesu čistého zisku o 4,9 %.

Česká spořitelna provedla historicky první elektronickou on-line aukci korporátních směnek.

Nabíjení Plzeňské karty přes bankomaty České spořitelny získalo ocenění Inovace ve veřejné správě za rok 2013 a také SERVIS 24 Mobilní banka patří mezi tři nejlepší mobilní aplikace roku.

Velmi zajímavý počin uskutečnila i ČS přes Facebook.  Nabídla garantovanou úrokovou sazbu 2,38 %, pokud se naplní hranice 250 uchazečů o hypoteční úvěr. To se jí povedlo již za čtyři dny.

 

Česká spořitelna spouští službu 3D Secure, díky které budou platby kartou na internetu chráněny jednorázovým SMS kódem.

Olga Ortová Šeflová

Česká spořitelna nějak přešlapuje namístě, její technologické a bezpečnostní novinky zasahují nedostatečný počet klientů, svoji poplatkovou politikou jde trochu proti proudu českého bankovního sektoru, což nemůže přinést v konečném důsledku pozitivní odraz do výsledků hospodaření. Rozsahem nabízených služeb však stále převyšuje malé banky. Velmi výrazně se ČS věnuje poradenství pro větší ekonomické subjekty a municipality, i charitativní činnosti (0 bodů)

Bankovní poplatky 2Q 2014 61.3
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 47.5
Marketa Marková

Equa bank: 9. Neomezene vybery z bankomatu vsude v CR zdarma je skvele!!!!

Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Osčádal Jaromír

Vysoké poplatky, zpoplatnění zasílání výpisu z účtu neúměrně vysokou částkou, malá flexibilita nabídky účtů pro běžné klienty.

Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty