Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 69,3
Martina Hedvičáková

V prvním čtvrtletí nezaznamenala ČS výraznější změny.

I v tomto čtvrtletí se Česká spořitelna potýkala s phishingem.

Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2014 předběžný neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 15,07 mld. Kč. Meziročně tak poklesl o 3,3 % z 15,59 mld. Kč.

ČS představila nový design našich platebních karet.

Miroslav Zeman

Česká spořitelna si postupně snaží napravit reputaci, kterou částečně ztratila po loňském zvýšení svých poplatků. Nedobrou zprávou, která se týká ale také jiných bank je odliv zisků této banky v čím dál větším poměru do zahraničí, což nijak neprospívá tuzemské ekonomice.

Ale nyní už ke konkrétním věcem.

Česká spořitelna si začátkem roku zahrála na detektiva. Pomohla tak odkrýt síť padělatelů platebních karet. Jednalo se o tradiční skimming, kdy pachatelé přidělají na bankomat vlastní klávesnici, která vypadá jako ta originální. Zjistí tím přístupové údaje ke kartě a mohou ji navíc zfalšovat. Na druhou stranu, kdo jiný by měl pomoci k odhalení takovýchto trestných činů, než právě banky, kterých se to nejvíce týká.

Na konci ledna udělila Nadace České spořitelny ceny Floccus. Česká spořitelna tak ocenila organizace, které se zabývají pomocí lidem na okraji společnosti. Tím jim také pomáhají vrátit se do běžného života. Tuto věc sledujeme bedlivě už proto, že hodnocení GEEN Vstřícné banky hodnotí i pohledu osob se zdravotním postižením na aktivitu bank v této oblasti. Za podporu těchto osob a organizací můžeme Českou spořitelnu pochválit.

A další věc z tohoto soudku. Banka také podpořila používáním a platbou svých karet příspěvek Domovu Palata na pořízení polohovacích lůžek. Díky loňské akci přispěla ČS tomuto domu na pořízení čtecích pomůcek částkou více než jeden milion korun. Jedná se přitom o domov, který pečuje o lidi se zrakovým postižením. Další body k hodnocení GEEN Vstřícná banka - Handicap Friendly.

Banka se pochlubila ziskovým hospodařením za rok 2014, které činí 15,07 miliardy korun. Za jiných okolností bychom chválili. Bohužel stejně jako jiné velké a střední banky posílá Česká spořitelna drtivou většinu zisku do zahraničí ve formě dividend. Budeme hodnotit v budoucnu pozitivně jakékoliv snížení dividend do zahraničí a naopak zvýšení investic a inovací financovaných ze zisku banky do zlepšení jejích služeb.

A máme to tady. Bance skutečně klesá počet klientů, proto také spustila akci, která má tento pokles zastavit. V dubnu totiž odstartovala akci s motivací k založení běžného účtu u této banky. Co za to? Dva roky bude mít šťastný majitel účtu prázdniny a nebude muset hradit poplatky za výběr z bankomatu a za poslání neomezeného počtu plateb ze svého účtu. Je to tedy něco co už nabízejí i jiné banky, ale u ČS to prostě nebylo zvykem.

Pozitivní je i hodnocení IT projektů ČS. Banka tak v dubnu spustila novou aplikaci Můj Stav, která mimo možností již fungujícího mobilního bankovnictví zpřehledňuje veškerý přehled o produktech a službách, které u ČS máte. Kontroly a přehledu není nikdy dost.

Slušností je pogratulovat a tak gratuluji České spořitelně k jejímu kulatému výročí 90 let od jejího vzniku. I když Českou spořitelnu kritizujeme, jsme stejně rádi, že ji máme.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Hospodářský výsledek za rok 2014 se očekává velmi dobrý. Nicméně staví na stálé klientele, pro kterou je však banka drahá. Reklama na produkty banky není agresivní a je výraznější (animovaná reklama rodiny). Stále platí, že při realizaci platebního styku není schopna i nadále zpracovat platbu v rámci zemí EHP podle zákona a zaměňuje přeshraniční platbu s platbou zahraniční (ověřeno studenty v praxi). „Nutí“ klienty platit jen v EUR do zemí EHP.

Banka byla zařazena mezi tzv. systémově významné banky v rámci ČR, což může ve své podstatě znamenat to, že může dále produkty „zdražovat“, aby si zajistila prostředky na příslušnou tvorbu povinných rezerv, na druhou stranu to může přesvědčit další potencionální klienty o tom, že banka v případě problémů „nepadne“ a bude ji pomoženo.

Internetové stránky působí  relativně moderně a současně. Cekem dobře se v nich lze zorientovat.

Hodnocená banka je velmi silně provázána na společenskou angažovanost, podporu potřebným a je známa svou podporou kultury, ale i sportu. Tato banka v rámci českých podmínek snad už nemůže mít více společenských aktivit. 

Markéta Grušáková

První čtvrtletí bylo pro Českou spořitelnu ve znamení bezpečnosti. V dnešní době je to krok, který by měl klienty zajímat. Za tento přístup ji hodnotíme opravdu pozitivně. V prvním čtvrtletí spolupracovala s Policií ČR a pomohla tak odhalit padělatele karet. Své klienty také dostatečně informuje o nebezpečí emailů, které jsou rozesílány uživatelům, a které umožní hackerům nabourat účty příjemcům těchto mailů. Plusové body si také zaslouží za přístup ke klientům s postižením. Skvělé jsou i její programy pro mladé. 

Bankovní poplatky 1Q 2015 61.3
Bankovní poplatky.com

Žádné změny

Veřejnost 1Q 2015 46.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Banka, která je velká, spolehlivá, silná, vadí mi však její arogance vůči klientům. Vlastníci by si klientů měli mnohem více vážit, protože ty jsou zárukou budoucího úspěchu

Milan Mroczkowski

celkové náklady za rok nejsou nízké

Max Kuřátko

Po letitých zkušenostech s tímto peněžním ústavem, který je ve všem naprosto nejhorší jsem rád, že jsem konečně odešel. Spořitelnu už nikdy více!!!

Martin Kopejtko

Vstřícná banka - vynikající služby v rámci Blue, naprostá spokojenost s osobním bankéřem.

Vladislav Král

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty