Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2018 64,4
Miroslav Zeman

Jedna z nejvýznamnějších bank na tuzemském bankovním trhu. Vlastní jí Rakouská Erste. Pro Erste představuje Česká spořitelna významný zdroj příjmů. Každý rok zasílá Česká spořitelna svému vlastníkovi dividendy převyšující 10 miliard korun.

Jedná se o banku s největším počtem drobných klientů. Najdete u ní vlastně všechny bankovní produkty od těch standardních (běžné účty, úvěry, hypotéky) až po ty specializované (individuální služby pro podnikatele, investice, investiční poradenství).

Banka v poslední době zapracovala i na své pozitivní image. Jaké další banky nabídla běžný účet bez poplatků a poplatková politika banky začala být výrazně přívětivější, než tomu bylo před několika lety. Banka se tak snaží držet krok s dravými a dynamickými nízkonákladovými bankami.

Poradci ČS Plus Stavební spořitelny České spořitelny nabídnou produkty a služby klientům v terénu

Nová služba ČS Plus reaguje na požadavky a potřeby klientů, kteří preferují osobní přístup v čase a místě, jež si sami zvolí. Právě pro ně zavádí SSČS novou službu, s níž chce pokrývat do dvou let minimálně 80 % území České republiky. Klientům nabídne finanční i nefinanční produkty spojené s bydlením.

Stavební spořitelna České spořitelny se vám dle této zprávy nastěhuje až domů, do obýváku. Můžete si totiž zástupce této organizace až domů. Lidé prý takové služby poptávají. Pokud budou tito lidé chodit na objednání a výslovnou žádost klienta, a nikoliv ad-hoc, tak není co vytknout. Vidíte, jak snadno se mohou stát bankéři součástí našeho života a domova.

Česká spořitelna inovuje bankomaty, nově lze na 170 z nich vybírat bezkontaktně

Česká spořitelna nově umožňuje na 170 nejvytíženějších bankomatech po celé ČR bezkontaktní výběry. Klienti tak mohou přiložením karty nebo nálepky k bezkontaktní čtečce během několika vteřin vybrat potřebnou částku.

Na konci roku 2018 se pochlubila Česká spořitelna tím, že umožňuje díky 170 bankomatům bezkontaktní výběry. V této době přitom už tuto službu nabízela na většině svých bankomatů například mnohem menší Air Bank. Tady Česká spořitelna trošku zaspala. Vzhledem k zisku, který banka každoročně generuje už mohla tento nejen bezpečnostní, ale i komfortní prvek zavést na všech, nebo většině svých bankomatů. Bylo by to ostatně pro klienty vstřícnější, než posílat 90 procent zisku dosaženého od klientů v České republice do zahraničí.

Česká spořitelna je Banka roku, Tomáš Salomon je Bankéř roku

Po úspěchu v prestižní ceně Hospodářských novin Nejlepší banka 2018, Česká spořitelna zabodovala v soutěži Banka roku, která v letošním 17. ročníku zásadně změnila metodiku. O výsledcích tak rozhodovala zcela nová porota. Spořitelna získala ocenění Banka roku, Bankéř roku a Banka bez bariér.

V roce 2018 se stala Komerční banka bankou roku. Spořitelně i s odstupem gratulujeme. Nicméně musíme zmínit, že zatímco v projektu Banka roku rozhoduje jakási porota, v našem projektu Vstřícná banka rozhoduje nejen veřejně odborná porota, ale také server bankovní poplatky z pohledu výše poplatků a přehlednosti sazebníků a také veřejnost. Musíme se pochlubit i tím, že výsledky a hodnocení našeho projektu jsou mnohem více citované, než u tohoto konkurenčního projektu.

Česká spořitelna zvyšuje úrokové sazby u hypoték

„S ohledem na rostoucí cenu peněz na trhu Česká spořitelna od 22. října mírně zvyšuje úrokové sazby u hypoték,“ říká Radek Vachulka, manažer hypoték České spořitelny a dodává: „Nadále platí, že největší poptávka ze strany žadatelů je o hypoteční úvěry s dlouhodobou fixací.

Pravdou je, že většina bank zvyšovaly úrokové sazby po celou druhou polovinu roku 2018. Teprve se začátkem roku nastal zlom. S příchodem února a března roku 2019 pak začaly úrokové sazby u hypoték stagnovat, nebo se dokonce mírně snižovat. Důvodem je výrazné ochlazení zájmu klientů. I přes zvýšení úrokových sazeb ze strany ČNB zůstaly hypotéky velmi lukrativním zbožím, a bankám se tak vyplatí jejich poskytování i v případě minimálních úrokových čistých výnosů. No, nejprve banky prostě zkusily zdražit. Když se to nepovedlo, chlubí se zlevňováním, které je ale ve skutečnosti spíše vynucené.

Bankovní poplatky 4Q 2018 63.7
Bankovní poplatky.com

IV. čtvrtletí 2018 - (6, 7.5, 6, 6) = 6,37

Banka zaměřená na retailové klienty s výhodnou velkého klientského kmene z dřívějších dob. ČS pravidelně přichází s poplatkovými změnami či novými službami. Aktuální kvartál však byl poplatkově spíše klidnější, hodnocení ponecháváme na stejné úrovni, jako minule.

V této části ponecháváme hodnocení na stejné úrovni jako minule.

Sazebník nedoznal žádných grafických změn, tudíž naše hodnocení nemáme důvod měnit. Aktuálně je rozložen na 36 stranách.

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se náklady u standardního klienta proti minulému kvartálu nezměnily a setrvaly ve výši 1.591 Kč ročně. Pro aktuální čtvrtletí proto hodnocení neměníme.

Veřejnost 4Q 2018 40
S tím GEORGEM mě dorazili a odcházím jinde.

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty