ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2010 63,3
Bedřich Danda

Typická banka, která se profiluje jako banka pro podnikatelskou a firemní klientelu. Ve druhém čtvrtletí však toho banka ve prospěch podnikatelů moc nepředvedla. Pozitivně však můžeme hodnotit snahu banky o podporu regionů, kde na vítězné projekty věnuje banka několik milionů korun. Stejně tak banka podporuje oblast vzdělávání, která je pro podnikatele velmi důležitá.

 

ČSOB snížila úrokové sazby u hypotečních úvěrů a přidala se tak k poslednímu trendu zlevňování hypoték, což je dobrá zpráva především pro podnikatele ve stavebnictví a realitách.

 

 Webové stránky jsou vcelku přehledné,  jako úroky a poplatky, jsou relativně rychle zjistitelné.  Podle serveru bankovní poplatky.com patří mezi ty, které ještě neodbouraly poplatek za příchozí platby.

Dalibor Z. Chvátal

ČSOB v dubnu potrápily platební karty, některé transakce se zaúčtovaly resp. autorizovaly vícekrát. Banka se nadále věnovala náboru nových klientů do investičních fondů své skupiny a v zásadě se nic nového ani mimořádného nedělo.

Eva Poláchová

Pro hypotéční úvěry zavedla banka akci možnosti nulového poplatku za zpracování smluv, následně snížila úrokovou sazbu. Obecně se banka zaměřuje na úvěrový obchod, sice lehce preferuje movitější klienty, ale vesměs se snaží banka využít momentální opětovné zvýšení poptávky po financování bydlení. Navíc aktuálně, zjevně jako reakci k záplavám, zlevnila hypoteční pojištění Hypotéka Expres pro případ záplav a povodní. I spotřebitelský úvěr byl v dubnu zvýhodněn 50% poplatkem.

Banka mění sazebník k 1. 8. 2010
ČSOB Nadační program vzdělávání - podporuje filantropické projekty na téma „finanční gramotnost“. Přiděleny granty 10 projektům v hodnotě 1 036 650 Kč.

Otakar Schlossberger

Banka patří stále mezi největší peněžní ústavy v ČR s nejširší nabídkou služeb pokrývající celý finanční trh. V rámci aktualit na internetových stránkách zaujme odkaz „Novinky: No, budu-li hodně kritický, tak se zde o úplné novinky nejedná, ale nabízejí se celkem sofistikované produkty a dokonce se klientovi – zájemci sděluje, kolik až může ušetřit, když si zkombinuje vybranou nabídku produktů. Ty úspory jsou opravdu prokazatelné, neboť jde o státní příspěvky nebo úsporu na daních. Jiné banky to také mohou dělat, ale jejich internetové stránky to neuvádějí. Pokud je zřejmá reklama, je spíše obecná anebo zaměřená do divize Poštovní spořitelny (viz dále).

 

Sazebník banky je celkem přehledný, ale tak jako u konkurence, se mi jeví výše některých poplatků neadekvátní jejich nákladům (např. opět položky došlé platby z jiné banky nebo příplatek za expresní položku přesahující mnohonásobně náklady na ni). Sazebník byl změněn k 1. květnu t. r. a trendy z minulých sazebníků zůstaly zachovány.

 

Banka disponuje širokou nabídkou prodejních míst a všemi možnostmi elektronické komunikace. Tudíž z tohoto pohledu je možné hovořit o slušné vstřícnosti banky vůči klientům

 

Banka se přihlásila ke společenské odpovědnosti a svými sponzoringovými programy podporuje celou řadu aktivit. Klient je schopen také celkem jednoduše nalézt základní informace o hospodaření banky v rámci tzv. informační povinnosti bank, kterou má banka vůči veřejnosti.

 

Banka podle mého hodnocení zůstává stejná jako v I. čtvrtletí.

Miroslav Zeman

ČSOB přišla ve II. čtvrtletí s těmito nejvýznamnějšími kroky a opatřeními. Stejně jako ostatní banky, i ČSOB nezůstala stranou a několika způsoby zvýhodnila hypoteční úvěry, stejně tak banka podpořila občany postižené povodněmi a zavedla novou službu – možnost uzavření cestovního pojištění přímo u bankomatu ČSOB.

Jedním z nejdůležitějších témat je u ČSOB ve II. čtvrtletí stejně jako u ČS zvýhodnění produktu hypoték. Banka se tak snaží přispět k oživení trhu s tímto lukrativním produktem. Pro klienty, kteří si pořídili hypoteční úvěr mezi březnem a dubnem, banka připravila při splnění podmínek odpuštění poplatku za zpracování smluv.

ČSOB také přišla s dalším hypotečním opatřením a klientům snížila úrokovou sazbu o 0,1 % za každý milion, který si prostřednictvím hypotečního úvěru půjčí. Maximální úroková sleva činí 0,4 % pro klienty, kteří si půjčí více než 3 miliony korun. Opatření se nejvíce týká těch bohatších, méně už těch chudších klientů.

Dalším opatřením v oblasti hypoték je zlevnění hypotečního pojištění Hypotéka Expres pro případ záplav a povodní. Toto zvýhodnění lze také považovat za podporu lidí postižených povodněmi.

Banka také poměrně výrazným způsobem podporuje regiony, které prostřednictvím svého programu podpoří více než 2 miliony korun a podporuje vzdělávání, které podpoří více než 1 milionem korun. S tím koresponduje i zisk ocenění VIA Bona za firemní filantropii, tedy podporu vzdělání, rozvoje regionů či postižených občanů.

Sérii dobrých zpráv zakončuje banka možností uzavřít cestovní pojištění přímo u bankomatu ČSOB.

Negativní zprávou byla chyba, která by se u silné a kvalitní banky rozhodně neměla stávat – problém s nevymazanými blokacemi zaúčtovaných transakcí platebními kartami. Tento problém je již v současnosti odstraněn.

Bankovní poplatky 2Q 2010 62.5
Bankovní poplatky.com

Banka, která dokáže překvapit. Na jedné straně má celou řadu kritizovaných poplatků a při pohledu na sazebník má klient pocit, že jsou poplatky spíše vyšší. Na straně druhé nabízí zajímavé alternativy, které se pak projeví třeba tím, že v různých srovnáních při splnění daných kritérií, skončí relativně vysoko v pořadí. V tomto čtvrtletí k žádným změnám ve struktuře poplatků nedošlo.

Banka je jednou z těch, které chystají změnu sazebníku a to od 1. srpna. ČSOB vždy aktivně přistupovala k poplatkové politice, nyní ale bude jednou z mála bank, která nabídne jen menší množství změn. V aktuálním čtvrtletí nabídla ČSOB jarní zvýhodněnou sazbu hypoték.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv. Grafika přispívá ke srozumitelnosti, na druhé straně nevýhodou může být velké množství různých dodatkových informací a vysvětlujících písmenek.

Také ČSOB nezaznamenala v různých porovnáních za II. čtvrtletí nějaký významný posun, takže hodnocení z I. čtvrtletí zůstává nezměněno. Jen mírný posun na úrovni korun zaznamenal kalkulátor poplatků u všech druhů kont a to oběma směry.

 

Veřejnost 2Q 2010 59.8
Zdena Dzvoníková
Kamila Damaská
Eliška Sládková
Lucie Trnečková
Helena Holubová

S touto bankou nemám žádné zkušenosti, takže ji nemůžu posoudit.

Radek Klouda
Kamila Krausová

U banky ČSOB mám účet již pěkných pár let.Nevím sice jak je to v jiných bankách ale např. poplatek za vklad peněz  na svůj vlastní účet na přepážce je pro mě vrchol!!!Celkem pozitivně hodnotím Internet banking a přístup zaměstnanců v bance.

Klára Zemanová
Jitka Čechovská
Kristýna Drsová

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty