ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 64
Bedřich Danda

Banka, která se profiluje jako banka pro podnikatele, zejména velké a silné podniky. Svou pověst banka posílila také vítězství v anketě o nejlepší exportní banku roku. Stejně tak se banka umístila v soutěži o nejlepší banku v oblasti směnných operací. Mnoho podnikatelů tak může ocenit individuální přístup banky a její cit pro potřeby jednotlivého klienta. Nevýhodou je ne zrovna výhodná poplatková a cenová politika banky.

Výrazně pozitivně je také třeba hodnotit zpřístupnění bankomatů nevidomým osobám, což je jistě velmi záslužný počit za který si banka zaslouží pochvalu.

František Pavelka

Zklamala mne v retailových produktech (osobní zkušenost), takže snižuji její zatím stabilní hodnocení

Miroslav Zeman

ČSOB byla stejně jako konkurenční ČS ve IV. čtvrtletí velmi aktivní. Banka vylepšila parametry svých současných produktů, ale současně také s novými projekty přišla.

Československá obchodní banka a Poštovní spořitelna zpřístupnily od října v Česku nevidomým lidem celkem 220 bankomatů. Toto gesto i když směřuje pouze vůči nevidomým spoluobčanům je nutné hodnotit velmi pozitivně, protože se ve svém důsledku dotýká každého občana.

Mírně pozitivně můžeme také hodnotit skutečnost, že cena povinného ručení ČSOB pojišťovny v roce 2011 nezdraží.

Skutečně významným počinem banky ve IV. čtvrtletí byl důležitý a zajímavý průzkum o finanční gramotnosti naší populace, který silně zčeřil hladiny v oblasti finančnictví, ale i politiky. Výsledky nebyly právě lichotivé a tak tento průzkum může s dalšími opatřeními přispět ke zvýšení finanční gramotnosti občanů. Zejména se také jedná o vynikající způsob jak spustit efektivní opatření k nápravě tohoto stavu. Další průzkum potvrdil, že přibližně dvě třetiny Pražanů netuší, co je RPSN či CashBack.

ČSOB také dosáhla úspěchů v soutěžích. ČSOB obhájila titul nejlepší banky pro směnné operace. Nejlepším poskytovatelem finančních služeb pro směnné operace v České republice je už osmým rokem v řadě za sebou ČSOB. Stejně tak ČSOB opět získala ocenění Nejlepší banka v akvizičním financování v České republice

Banka také pokračovala ve svých dotačních projektech a v posledním čtvrtletí roku udělila ČSOB částku 900 tisíc korun na projekty obnovy krajiny v regionech.

ČSOB přišla v tomto čtvrtletí i s úlevou na poplatcích. ČSOB Půjčka na lepší bydlení v listopadu s nulovým poplatkem za zpracování úvěru.

Eva Poláchová

V oblasti úvěrového obchodu stojí za zmínku ĆSOB půjčka ne lepší bydlení, která v listopadu byla s nulovým poplatkem.

Novinkou je služba PaySec, která nyní nyní nabízí online platby i přes internetové bankovnictví a klienti ČSOB a Poštovní spořitelny tak  mají nyní k dispozici další možnost, jak platit za zboží zakoupené v e-shopech. Pomocí PaySecu lze totiž nově platit přímo z internetového bankovnictví. Výhodou je, že takto provedenou platbu obdrží obchodník okamžitě. Další novinkou jsou a – vkladové bankomaty a poměrně pestrá nabídka nových zajištěných fondů ČSOB, kde je již stabilně poměrně slušný výnos. Jednoznačným krokem vpřed je zpřístupnění služby nevidomým lidem, pro které je k dispozici celkem 220 bankomatů. V podzimní kampani pak ĆSOB  přináší speciální dárek pro klienty, kteří si v období od 1. listopadu do 10. prosince pořídí ČSOB Kreditní kartu.

ČSOB opět získala ocenění Nejlepší banka v akvizičním financování v České republice ČSOB a upevnila své postavení jedničky na poli akvizičního financování, když byla již potřetí v řadě britským ekonomickým časopisem ACQ Finance Magazine vyhlášena bankou roku 2010. A stala se i nejlepším poskytovatelem finančních služeb pro směnné operace v České republice

 

 

Otakar Schlossberger

Banka patří samozřejmě i nadále mezi největší peněžní ústavy v ČR s širokou nabídkou služeb pokrývající celý finanční trh.

 

Klient je schopen poměrně jednoduše nalézt základní informace o hospodaření banky v rámci tzv. informační povinnosti bank, kterou má banka vůči veřejnosti. Banka má příznivé hospodářské výsledky. Meziroční výsledky jsou za III. Q. opět lepší než loni. I v tomto hodnoceném čtvrtletí byla reklama opět orientována na značku než na produkty. Alespoň takto jsem to vnímal já osobně. Jako spotřebitel jsem nezaznamenal žádný výrazný nový inovativní produkt. Snad změna provozních hodin vybraných poboček je o něco vstřícnější drobným klientům. Banka disponuje širokou nabídkou prodejních míst a všemi možnostmi elektronické komunikace. Tudíž z tohoto pohledu je možné hovořit o slušné vstřícnosti banky vůči klientům

Hlavní internetové stránky banky jsou celkem přehledné, i když ne tak zdařilé z hlediska designu jako u konkurence (např. ČS, a.s.). Nicméně lze se v nich orientovat dobře.

 

Banka se přihlásila ke společenské odpovědnosti a svými sponzoringovými programy podporuje celou řadu aktivit. V této činnosti banka pokračovala i ve sledovaném čtvrtletí.

Hodnocení pro toto čtvrtletí ponechávám i nadále stejné, neboť se v rámci banky neobjevilo nic, co by mne výrazně zaujalo.

Bankovní poplatky 4Q 2010 63.8
Bankovní poplatky.com

V aktuálním čtvrtletí nedošlo ke strukturálním změnám v poplatkové politice banky, proto neměníme hodnocení z předchozího čtvrtletí.

ČSOB sice změnila svůj sazebník k 1.11., ale nijak výrazně, takže k těmto změnám ani nevydala speciální tiskovou zprávu. Banka například pro období listopad a prosinec zrušila poplatek za zpracování úvěru.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení, stejně, jako třeba obchodní podmínky. Hodnocení pro toto čtvrtletí neměníme.

Také ČSOB nezaznamenala v různých porovnáních (Q Report Scott & Rose i kalkulátor bankovních poplatků) za IV. čtvrtletí významný posun, takže hodnocení z III. čtvrtletí zůstává nezměněno.

Veřejnost 4Q 2010 35.8
Tomáš Mázdra

Po skončení studentského konta jsem začal hledat jinou alternativu, vzhledem k naskakujícím bankovním poplatkům. S klidem mě banka nechala odejít. Žádný zájem co mě k tomu vedlo dále nevyužívat jejich služby. Zřejmě si je jistá a "jeden" klient ji jistě nevytrhne, co bude zjišťovat jeho (ne)spokojenost.

Proč bych měl chodit v dnešní době pro novou kartu na pobočku, výhoda snad jen pro banku, aby nám opět nabídla nějaký "výhodný" produkt.

Špatné zkušenosti se znalostmi zaměstnanců banky. Vzneseno několik dotazů např. ohledně poplatku za platbu do zahraničí, realita byla 2x dražší než byla informace na pobočce.

Jan Čermák
Ondřej Valchář

Nezveřejněný poplaty za znovuzaslání pin, žádně upozornění o tom, zda je to zpoplatněno. Při vyplňování žádosti o tuto službu byl podobný postup jako při transakci, zkrátka to bylo nepříjemné překvapení.

Vladimír Pražák
Petr Vít
Pavel Dvořák
Vladimír Dědek
Patrik Havrda

Tuto banku mohu hodnotit pouze z hlediska výhodnosti bankovních poplatků, který jsem nastudoval při nedávném výběru vhodné banky pro můj osobní účet z důvodu odchodu od České spořitelny kvůli zmíněné výši popatků. Banka v mém výběru neobstála ani z daleka, proto uděluji nejhorší možné hodnocení.

Nataliya Kostina

V této bance již dva roky mám studentský účet. Obecně jsem s produkty banky spokojená, hlavně s internetovým bankovnictvím. Nic neplatím za vedení účtu ani za výběry z bankomatu ČSOB. Nejvíce mě potěšila embosovaná karta, kterou jsem k účtu získala zdarma. Sice nemohu využívat povolené přečerpání účtu do výše 20 000Kč, z důvodu, že nejsem občanem ČR, ale nevadí mi to.

S personálem jsem také spokojená. Vždy rychlé vyřešili problém, který se objevil.

Katka Coufalová

nelíbí se mi poplatková politika banky


Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty