ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 61,4
Bedřich Danda

ČSOB zabodovala několika vstřícnými kroky ve vztahu k podnikatelům. Jinak se na aktivitě a vstřícnosti banky oproti prvnímu čtvrtletí nic nezměnilo.

Jan Brázda

Banka následuje konkurenci a v oblasti hypotečních sazeb snižuje nabídku až na 3.89% (individuálně pro VIP klienty až na 3.75%). Nicméně až na aktuální sníženou sazbu ČS se banka nedostane. Z hlediska vyřízení úvěru představuje ČSOB jednu z nejrychlejších bank v oblasti vyřízení hypotečního úvěru a necenění nemovitosti od stolu bez potřeby návštěvy znalce. Pozitivně oceňuji i možnost jednorázového bezplatného splacení části hypotéky během fixace. Bohužel je třeba bance předem oznámit jeho výši a datum splacení což praktické použití snižuje. I tak se nicméně jedná mezi českými bankami spíše o výjimku, která je v zahraničí naprosto běžná.  

Banka pokračuje i nadále velmi aktivně v upisování dalších portfolií otevřených podílových a zajištěných fondů, což mi osobně připadá jako mnohem sympatičtější zvyšování tržeb než skrze ostatní bankovní poplatky za služby, kde banka žádné úsilí nevyvíjí.

Pro běžné občany připravila banka nový rodinný balíček, kde majitel konta získá až 60 běžných transakcí za cenu 40 Kč. Balíček je nicméně možno dokoupit pouze k ČSOB Aktivnímu kontu.

Martina Hedvičáková

V sazebníku ČSOB také nedošlo k výrazným změnám a svoji pozornost, jako většina bank, soustředila na nabídku hypotečních úvěrů.

Od 4. dubna v ČSOB vstoupila v platnost nová akční nabídka hypotečních úvěrů. U úrokové sazby je zavedena plošná sleva 0,26 % pro všechny fixace a produkty s výjimkou předhypotečního úvěru a převzetí dluhu.

ČSOB od úterý 21. června snížila úrokové sazby u hypoték. Úroková sazba s využitím akčních nabídek pro hypotéky do 70 % zástavní hodnoty nemovitosti při fixaci 3 roky činí 3,89 %.

Časopis Global Finance zvolil ČSOB nejlepším poskytovatelem služeb v oblasti správy a úschovy cenných papírů na obou trzích.

Fondy Global Partners ČSOB Fixovaný click 5 a Global Partners ČSOB Fixovaný click 6 byly upsány na jaře 2009 a patří k typu Klik (Click) velmi oblíbených zajištěných fondů. Mimo obvyklých zajištěných fondů posiluje ČSOB v červnu také svoji nabídku o další tři akciové fondy KBC Multi Track se zaměřením na různé trhy.

Nadační program vzdělání ČSOB podpořil 11 projektů na rozvoj finanční gramotnosti – peníze pomohou postiženým i dětem do dětských domovů. ČSOB Pojišťovna se vrací na post generálního partnera pardubického hokejového klubu.

Odborná porota ekonomického magazínu Global Finance zvolila ČSOB nejlepší bankou roku 2011 na českém trhu. Toto ocenění se do ČSOB vrací už po jedenácté.ČSOB obhájila titul Nejlepší banka v akvizičním financování i v roce 2011

Eva Poláchová

Banka nabídla v dubnu nový zajištěný fond  investující do společností, které těží z velkých sportovních akcí. Fond může být zajímavým kouskem k doplnění portfolia investorů. Fondy z úzkým zaměřením mají za cíl oslovit konkrétní skupinu klientů, kterým je daná oblast nějakým způsobem blízká. Investice je pak spíše pocitovou záležitostí. Snaha zaujmout se bance nedá popřít. Fond tak rozšířil širokou nabídku zajištěných fondů ČSOB.

Do konce červa nabízí banka ke Studenstkému účtu plus Image platební kartu zdarma. Je pravda, že studenti jsou specifická skupina, která si potrpí na odlišnost a výjimečnost, což jim  vytvoření vlastního designu platební karty umožňuje. Uvítala bych také například úhradu ISIC karty, jako to mají v nabídce jiné banky.

Hodnotím velmi kladně, že se banka angažuje rovněž v oblasti finančního vzdělávání v rámci ČSOB Nadačního programu vzdělání. Toto téma je stále diskutované a aktuální.

Snížení úrokových sazeb u hypoték potěšilo.

František Pavelka

ČSOB se konečně odhodlala přistoupit ke zrušení poplatku za vklad. Což lze hodnotit pozitivně. Ale až od srpna. Takže si raději počkáme.

Bankovní poplatky 2Q 2011 65
Bankovní poplatky.com

Velmi aktivní banka v tomto čtvrtletí, nicméně nedošlo ke strukturálním změnám v poplatkové politice banky jako celku, proto neměníme hodnocení z předchozího čtvrtletí.

ČSOB mění sazebník skutečně pravidelně. Naposledy se tak stalo k 1.5.2011. Změny se tentokrát týkaly spíše podnikatelských účtů. Nicméně jedna významná novinka se dotýká účtů pro fyzické osoby – banka přišla s Rodinným balíčkem ke svému Aktivnímu kontu. Za jednotnou cenu 40 Kč dostane klient zdarma 40 nejvyužívanějších transakcí - 15 tuzemských příchozích plateb, 10 odchozích elektronických tuzemských transakcí a 15 výběrů z bankomatů ČSOB v rámci ČR. Tento nový produkt je k dokoupení pouze k Aktivnímu kontu. Jinak nově nabízí ČSOB Podnikatelské konto, kde klient najde navíc zdarma embosovanou platební kartu VISA Classic (dříve zdarma VISA Electron) a 5 vkladů a 5 výběrů z ČSOB bankomatu zdarma. Banka také pokračovala v nabídce hypoték se zpracováním úvěru bez poplatku. ČSOB je v poplatkových změnách opravdu aktivní, ke zvýšení hodnocení v této části došlo už při minulém hodnocení. Pokud bude banka v těchto iniciativách pokračovat, zvýšíme v dalším čtvrtletí hodnocení o 0,5 bodu.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení, stejně, jako třeba obchodní podmínky. Hodnocení pro toto čtvrtletí neměníme.

Také ČSOB nezaznamenala v různých porovnáních Q Reportu Scott & Rose i Kalkulátoru bankovních poplatků za II. čtvrtletí významný posun, takže hodnocení z I. čtvrtletí ponecháváme na stejné hodnotě.

Veřejnost 2Q 2011 68
Tomáš Kučera
Petr Netopil
sam matic
Lucie Janečková

ČSOB vidím na takový český průměr. Velikostně spolehlivá, poplatkově umí i nepříjemně překvapit. Rozhodně si myslím, že je lepší než její divize Poštovní spořitelna.

Daniel Suk

Jako klient ČSOB jsem velmi spokojen se svým studentským účtem bez poplatků, s dostupností bankomatů, popřípadě poboček. Také zaměstnanci banky jsou vstřícní, aspoň z mých zkušeností. Internetové stránky jsou přehledné..

Alfa steel
Hana Rambalová
Kateřina Vanžurová
Tereza Hološková

S touto bankou nemám vlastní zkušenosti, proto hodnotím pouze na základě zhlédnutí internetových stránek. Ale překvapil mě poměrně drahý poplatek za výběr na přepážce.


Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty