ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 63,1
Jan Klička

Žádné žhavé produktové novinky banka v prvním kvartálu 2012 nepřinesla, ale
pochvalu si přesto zaslouží, a to za realistický přístup k nadcházející penzijní
reformě. ČSOB se dlouhodobě profiluje jako banka se silným zázemím analytiků,
což se při pohledu na reformu důchodů hodí. Banka v únoru přišla s odhadem, že
do nově vzniklého druhého pilíře se zkraje zapojí jen 15 procent populace, které
se to v danou chvíli bude týkat. Navíc se druhý pilíř bude týkat spíše lidí s
nadprůměrnými příjmy. To je odvážné tvrzení od finančníků, kteří by naopak mohli
vzbuzovat mánii a nekritické šílenství ve snaze nalákat co nejvíce klientů.
Odvaha se cení, palec nahoru.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- v průběhu sledovaného období provedla banka zhruba 17 změn v Sazebnících poplatků. Nejvíce změn bylo spojeno s platebním stykem. U platebních karet byl zvýšen  poplatek za výběr z bankomatu jiné banky v ČR – pro klienty nepříliš příznivá změna. Ostatní změny se týkaly sekce úvěrů.

Oblast úrokových sazeb:

- u ČSOB Půjčky na cokoliv došlo k poklesu minimální sazby

- došlo k poklesu sazeb spořicích účtů, což není pro klienty příznivý vývoj

Inovace  a novinky:

- banka nabídla klientům aplikaci ČSOB SmartBanking, která je určena pro chytré telefony a tablety

- pro podnikatele připravila banka nový ČSOB Rychlý úvěr na podnikání

 - na webových stránkách banky mohou klienti využívat nový kalkulátor ČSOB Plán pro život, který doporučuje jednorázové i pravidelné investice

Marketingové aktivity, komunikace:

- jako příloha k bankovnímu výpisu byl klientům zaslán informativní letáček s nabídkou účelového spotřebitelského úvěru ČSOB Půjčka na bydlení. V rámci časově omezené nabídky je u tohoto úvěru možné částečné nebo úplné předčasné splacení zdarma.

- prostřednictvím informace na bankovním výpisu byli klienti upozorněni na nový Sazebník poplatků, který začne platit od 1.5.2012

Otakar Schlossberger

 

Z pohledu ČR patří ČSOB mezi velké banky, které působí na trhu dlouhodobě. Nabízí všechny produkty, které lze od banky očekávat. Má poměrně širokou škálu poboček, které však vystupují jednak pod hlavičkou ČSOB, jednak na pracovištích České počty pod hlavičkou tzv. poštovní spořitelny, což je divize ČSOB. Tato je zejména zaměřena na drobnou klientelu působící v menších městech a na nižší příjmové skupiny obyvatelstva. Jejich internetové stránky působí poněkud „zastarale“, nicméně podávají všechny potřebné informace.

Sazebník pro spotřebitele je poměrně komplikovaný a ceny v něm uvedené osobně považuji za „nepřiměřeně“ vysoké, ale je to subjektivní názor.

Banka se zapojuje také do společenské odpovědnosti, ale podle mého názoru by mohla činit více. Banka podporuje kulturní a společenské aktivity. 

Martina Hedvičáková

 

S příchodem nového roku zahájila ČSOB a Era provoz aplikace smartbankingu, tedy internetového bankovnictví pro obsluhu financí přes chytré telefony a tablety. Aplikace je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad) a Android (telefony HTC, Samsung…). Služba je zdarma jak pro klienty ČSOB a Ery, tak i pro zákazníky jiných bank.

ČSOB zavádí Opakovanou platbu – novinku, která ještě více usnadní placení kartou na internetu. Nová služba funguje jako inkaso z platební karty, umožní tedy rychlejší transakce mezi klientem a obchodníkem při současném zachování bezpečnosti platby. První obchodník s možností aktivace této služby bude portál www.slevomat.cz.

Na začátek ledna si ČSOB pro své klienty připravila několik nových fondů. Fondy jsou již tradičně velmi oblíbenou formou investování a v nabídce ČSOB si každý jistě najde svého favorita, ať se jedná o Global Partners ČSOB Fixovaný click 19 pro konzervativní klienty nebo Global Partners ČSOB Fixovaný click EUR 1 pro zkušenější investory.

Udržování maximálních bezpečnostních standardů elektronického bankovnictví je pro ČSOB prioritou a uživatelé na to oprávněně spoléhají. Podstatné je chránit jak peníze klientů, tak také jejich data. Proto ČSOB v únoru klientům nastavuje ověření SMS (nebo čipovou kartou) nejen pro potvrzení platby, ale také pro přihlašování do samotného internetového bankovnictví.

V polovině února v ČSOB odstartovaly kampaně ke Kreditním kartám a Půjčce na lepší bydlení. Kampaň na Kreditní karty bude zaměřena na cestování a novým klientům nabídne výhody, jako je poukázka na cestovní služby. Půjčka na lepší bydlení zase klientům nabídne předčasné splácení zdarma.

ČSOB Konzervativní fond je díky dobré diverzifikaci na svém maximu.

Bedřich Danda

 

Československá obchodní banka  je stale velmi dobrá, co se týká financování zahraničního obchodu a operací s nimi spojenými. . Svými 250 pobočkami a 820 bankomaty nabízí poměrně rozsáhlé možnosti kontaktů se svou klientelou. Ve spojení s Poštovní spořitelnou je v počtu kontaktních míst bezkonkurenční.  Webové stránky jsou vcelku přehledné,  jako úroky a poplatky, jsou relativně rychle zjistitelné.  Podle serveru bankovní poplatky.com patří mezi ty, které ještě neodbouraly poplatek za příchozí platby. 

Bankovní poplatky 1Q 2012 65
Bankovní poplatky.com

 

Aktivní banka i v tomto čtvrtletí. ČSOB opět změnila sazebník k 1.2.2012, poplatky se sice mění, ale celková poplatková struktura a filozofie banky zůstala beze změn a v této části hodnocení neměníme.

ČSOB mění sazebník opravdu každé čtvrtletí. Naposledy se tak stalo k 1.2.2012 a změny to byly zejména směrem nahoru. O 5 Kč více zaplatí klienti ČSOB za výběr z bankomatů cizí banky - nově 35 Kč. Banka také zdražila odchozí platby přes sběrný box nebo telefonní Linku 24, a to o 5 Kč – aktuálně 20 Kč. Opačným směrem se banka vydala u reklamací služeb. Samotné podání reklamace sice bylo doposud také zdarma, ale klientům pak hrozil poplatek za neoprávněnou reklamaci. Nově budou reklamace absolutně zdarma a to až na jednu výjimku - platební karty. V sazebníku banky nadále zůstane sankce za „neodůvodněnou reklamaci transakce kartou“, nicméně místo současných 300 Kč to bude nově „podle skutečných nákladů“. Tak jen doufáme, že to není eufemistický popis pro zdražení reklamace. Klesnou také vstupní poplatky u hypotečních úvěrů - noví klienti zaplatí 0,4% z výše poskytnutého úvěru, minimálně 2 000 a maximálně 10 000 Kč. Dosud banka vybírala 0,6%, minimálně 4 000 a maximálně 18 000 Kč. Vzhledem ke změnám směrem nahoru u frekventovaných služeb, snižujeme po delší době bance hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení, stejně, jako třeba obchodní podmínky. Hodnocení pro toto čtvrtletí neměníme.

ČSOB zaznamenala díky poplatkovým změnám v Q Reportu Scott & Rose i Kalkulátoru bankovních poplatků za I. čtvrtletí drobné posuny směrem nahoru. U standardního klienta se zvýšily poplatky z 1 760 Kč na 1 832 Kč, u aktivního z 7 053 Kč na 7 191 Kč. Hodnocení zatím v této části ponecháváme beze změny.

ČSOB spouští aplikaci smartbankingu, 3.1.2012

S příchodem nového roku zahájila ČSOB provoz aplikace smartbankingu, tedy internetového bankovnictví pro obsluhu financí přes chytré telefony a tablety. Aplikace je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad) a Android (telefony HTC, Samsung…). Služba je zdarma jak pro klienty ČSOB, tak i pro zákazníky jiných bank. 

Veřejnost 1Q 2012 30.9
Svatopluk Čech
libor tluka

dal bych 0,ale to tu neni,zloději,běžte do fio B.,tam je fšechno zadáčo,je to super

Josef Marcián
Roman Bárta

No coment...

Jiří Hovorka
Eva HAvličková
Daniel Cemper
Barbora Malíková
jana leheckova
Pavel Dvořák

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty