ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 67
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve III. čtvrtletí tohoto roku bylo zaznamenáno okolo 20 změn. Úpravy byly provedeny v oblasti kont, platebních karet a hypotečních úvěrů.

Oblast úrokových sazeb:

- došlo k poklesu úrokových sazeb u kont pro municipality

- snížily se úrokové sazby u spořicího účtů pro podnikatele

- měnily se sazby u hypotečních úvěrů

Inovace  a novinky:

- ve sledovaném období banka představila několik novinek - ČSOB Studentské konto, ČSOB Kreditní kartu pro studenty a ČSOB Spořicí účet Plus

- klientům banka nabídla nový design platebních karet společnosti MasterCard

 - u spotřebitelských úvěrů Konsolidace a Půjčka na lepší bydlení byly vylepšeny parametry využití půjček

- v oblasti cestovního pojištění k platebním kartám začala banka poskytovat nové cestovní pojištění pro celou rodinu Gold Family Plus

Marketingové aktivity, komunikace:

- prostřednictvím informace na bankovním výpisu byli klienti informováni o změnách v Sazebnících poplatků, o změnách plateb kartou na internetu a o změnách Podmínek pro platební karty s platností od 1.11.2012

- reklamní kampaň na investiční produkty banky

Daniela Čermáková

 

Další banka s dlouholetou tradicí a rozsáhlou paletou služeb a produktů. ČSOB se zaměřila především na podporu investičních a spořicích produktů. ČSOB opět vsadilo v reklamní kampani na známé sportovce. 

Dalibor Z. Chvátal

 

Být mladý se u této banky vyplácí, jak sama banka uvádí, protože při za založení studentského účtu mohou studenti vstupovat do studentského života s kreditní kartou s limitem do 20 000 Kč (tedy s dluhem). Oceňuji rozšiřování bezkontaktních terminálů. Banka rovněž pokračovala svoji osvědčenou cestou investic do podílových fondů, zajímavavou alternativou je např. potravinový fond investujíci do výrobců potravin.

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

ČSOB vydává platební karty od společnosti MasterCard s novým designem dle výběru nebo možností vytvořit si kartu podle svého návrhu pomocí on-line editoru, který je k dispozici na stránkách ČSOB. Za příplatek 200,- Kč můžete tak mít kartu s vlastním obrázkem. Cena karty 45,- Kč měsíčně.

ČSOB a Era zavádějí své bezkontaktní platební terminály na další prodejní místa.  Zvyšuje to rychlost a pohodlnost placení. Bezkontaktní karty banka nabídne zákazníkům ke konci letošního roku.

Výhodné služby mají studenti. A budou je mít ještě výhodnější a jednodušší. Banka chystá novinky. ČSOB patří mezi banky, které mají ve své nabídce studentský účet s povoleným přečerpáním, kreditní či debetní kartou zdarma. Je určen pro studenty a absolventy až do 30 let.

Úspěch slaví i Hypotéka s bonusem pro věrné klienty, kterou uvedla banka na trh v minulém čtvrtletí. Jejím prostřednictvím ČSOB od začátku května poskytla klientům více než 1,2 miliardy korun. Na celkovém objemu nových hypoték se pak produkt odměňující věrné klienty podílí již několika desítkami procent. Připomeňme si, že když klient u ČSOB zůstane, banka mu odpustí 5 % z výše úvěru.

Bankovní poplatky 3Q 2012 66.3
Bankovní poplatky.com

 

Banka, která je po celý rok velmi aktivní. Tentokrát však žádné významné poplatkové změny nepřipravila. K větším změnám v sazebníku se banka chystá k 1. 11. 2012, takže ty pak budou obsahem našeho hodnocení v posledním kvartále. Vzhledem k tomu, že se celková poplatková struktura a filozofie banky nezměnila, nebudeme ani my měnit hodnocení banky v této části.

ČSOB v aktuálním III. čtvrtletí přišla s drobnými poplatkovými úpravami – zvýšení poplatku za zřízení trvalého příkazu na pobočce z 0 na 40 Kč a naopak snížení poplatku za zrušení trvalého příkazu na pobočce ze 40 Kč na 0. Vzhledem k těmto změnám není důvod měnit hodnocení banky v této části.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení. Hodnocení pro aktuální III. čtvrtletí neměníme.

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose velmi mírně změnilo. Standardní klient nově zaplatí za rok 1.807 Kč (minule to bylo 1.832 Kč) a aktivní klient 7.195 Kč (minule 7.191 Kč). Hodnocení proto v této části ponecháváme beze změny. 

Veřejnost 3Q 2012 43.8
Peter Bramak

Dávám o bod méně než druhým bankám spořitelně a komerčce, není to pro mě úplně ono, neoslovuje mě tolik. Dávám 7

Jana Kovačiková
Miloš Nohavica

Velká a stabilní banka s velkým rozsahem kvalitních služeb

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak

vysoké poplatky

Petr Tichý

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty