ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 66,5
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

Hned začátkem října spustila ČSOB nový interaktivní web určený k nabídce pracovních pozic pro čerstvé absolventy, experty a manažery. Představila novou akční, ještě výhodnější nabídku hypoték pro klienty a přišla s konceptem Flexi půjček. Banka tak nabízí řadu výhodných úvěrových produktů, které může klient kombinovat, upravit si je podle svých potřeb a současně neztratit přehled o svých závazcích. Navíc od začátku listopadu do poloviny prosince mohou klienti využít akční nabídky v podobě předčasného splacení zdarma.

Zajímavé je, že ČSOB a její obchodní značka Era byli prvními hráči v bankovním sektoru, kteří se obrátili na Ministerstvo vnitra ČR s žádostí o autorizaci služby Czech POINT. Smartbanking od ČSOB a Ery se také od prosince rozšířil o další služby. Uživatelé si mohou pomocí aplikace nově sjednat cestovní pojištění, dobíjet kredit a také prohlížet platební karty či blokované částky na účtu. Aplikaci si za necelý rok fungování stáhlo přes 90 tisíc uživatelů, kteří přes něj provedli transakce v objemu téměř 4,5 miliardy korun.

Jan Klička

 

Bance se taktéž dařilo zdatně konkurovat v nastalé hypoteční válce o klienta. Získala také další klienty pro svůj penzijní fond a velké kroky banka dělá v oblasti technologií: jednak má zájem o provozování služeb Czech Point a představila také nové zlepšení v aplikacích pro chytré telefony. Úspěšně prodávala také státní dluhopisy, což platí pro celý rok 2013.

Dalibor Z. Chvátal

 

Nic zásadního, běžný standard.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 65
Bankovní poplatky.com

 

Banka, která byla po celý rok velmi aktivní. I přes určité úpravy sazebníku k 1. 11. 2012, které popíšeme v další části hodnocení, šlo spíše o drobnější změny, takže se v aktuálním IV. kvartále celková poplatková struktura a filozofie banky nezměnila. Ani my tedy nebudeme měnit hodnocení banky v této části.

ČSOB v aktuálním IV. čtvrtletí změnila sazebník k 1. 11. 2012. Jak jsme již napsali výše, došlo jen k drobným, byť spíše z pohledu klientů, negativním úpravám. Změny se týkají nejen ČSOB samotné, ale i Poštovní spořitelny. Kromě změn ve výši pojistného, které má chránit dlužníka u spotřebitelských úvěrů, došlo ke dvěma méně příjemným poplatkovým pohybům směrem nahoru. A shodou okolností jeden z nich se týká poplatku, který je aktuálně na prvním místě v anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek - banka zavedla 9 Kč poplatek za dotaz na zůstatek v bankomatech cizích bank (dříve zdarma). ČSOB také nově zpoplatňuje změnu PINu v jejích bankomatech – 8 Kč (dříve zdarma). Vzhledem k těmto změnám snižujeme bance hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení. Hodnocení pro aktuální IV. čtvrtletí neměníme.

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu nezměnilo. Standardní klient tak i nadále zaplatí za rok 1.807 Kč a aktivní klient 7.195 Kč. Hodnocení proto v této části ponecháváme beze změny.

Výhodnější hypotéka s ČSOB, 3. 10. 2012

Hypotéky do 70 % zástavní hodnoty nemovitosti poskytla ČSOB s nulovým poplatkem za zpracování a hypotéky do 85 % zástavní hodnoty s poplatkem pouze 2 900 korun. Navíc byly zvýhodněny úrokové sazby fixace na 5 let. Sleva z úrokové sazby mohla činit až 0,4 procentního bodu a platila pro hypotéky nad 3 mil. Kč.

Veřejnost 4Q 2012 60
Jan Komár
Jana Kovačiková
arnost kremin

vyborny pristup ke klientum,vyborni poradci a ochota neco s klienty resit,kdyz jsou problemy,nebo novinky.

Martin Kněžek
Petr Sedláček
Jan Stuchlý

Nemám zkušenosti.

Pavel Dvořák

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty