ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2013 67,1
Martina Hedvičáková

 

Nové čtvrtletí uvítala ČSOB 10. výročím internetového bankovnictví a dalších technologických trendů.  To se jí v tomto čtvrtletí podařilo oslavit ve prospěch klientů hned několika technologickými novinkami. Mezi její poslední novinky patří SmartBanking, zabezpečení internetových plateb 3D Secure nebo digitální peněženka MasterCard Mobile. Letošní rok navíc přinese možnost transakčních služeb pro klienty ČSOB na přepážkách České pošty nebo pohodlný přístup do datové schránky přes elektronické bankovnictví.

Pro klienty ČSOB a ERA, kteří vlastní zařízení s OS Windows 8 zpřístupnila novou aplikaci. Aplikace ČSOB a Era smartbanking. Aplikace ČSOB a Era smartbanking umožňuje zaplatit faktury přes QR Platbu a změny limitu na platebních kartách. Klienti také mohou bezplatně přejít či začít využívat bezkontaktní platební karty MasterCard.

Společnosti MasterCard Europe, ČSOB, Era, Global Payments Europe a Wincor Nixdorf dnes oficiálně spouští revoluční formu mobilních plateb – platební aplikaci MasterCard Mobile. Ta umožňuje jednoduše vložit všechny platební karty (nezávisle na vydávající bance) do mobilního telefonu a pak jej používat k placení. MasterCard Mobile má široké uplatnění a umožňuje placení mobilním telefonem na internetu, přímo v mobilních aplikacích, dárcovské platby, ale chystá se také do kamenných obchodů. Od 28. ledna 2013 je pro zájemce služba MasterCard Mobile zdarma ke stažení na Google Play a App Store a je možné s ní platit v přibližně 2 000 internetových obchodech.

Privátní bankovnictví ČSOB získalo prestižní ocenění od Euromoney.

Dalibor Z. Chvátal

 

Pod taktovkou ČSOB a Ery/Poštovní spořitelny byla spuštěna nová aplikace MasterCard Mobile. Svoji velkou slávu má ještě před sebou, ale jinak jde o příjemnou nabídku mobilního placení.

Hana Fojtová

 

ČSOB a Era začala nabízet bezkontaktní platební karty MasterCard. Banky potvrzují zájem o bezkontaktní  platební karty. Zaplatit bezkontaktním způsobem lze například v prodejnách Albert, Lidl, Globus, Interspar, na přepážkách Českých drah, ve vybraných prodejnách v síti drogerií Teta . V České republice funguje již téměř 15 tisíc terminálů, na kterých lze platit běžným i bezkontaktním způsobem. 

ČSOB a od roku 2010 i její obchodní značka Era neustále přinášejí nejnovější technologické trendy. Mezi poslední novinky patří SmartBanking, zabezpečení internetových plateb 3D Secure nebo digitální peněženka MasterCard Mobile.

S nejnovější verzí ČSOB a Era smartbankingu lze faktury uhradit pouhým načtením grafického QR kódu. Po kontrole předvyplněných dat stačí jen potvrdit transakci zadáním PIN. Další novinkou je možnost okamžitě si navýšit či snížit limit na platební kartě či si kartu zablokovat.

Aktivní konto a mobilní aplikaci SmartBanking představil v mediální kampani klient ČSOB a zároveň člen české reprezentace v alpském lyžování Ondřej Bank.

Otakar Schlossberger

 

Z pohledu ČR patří ČSOB mezi velké banky, které působí na trhu dlouhodobě. Nabízí všechny produkty, které lze od banky očekávat. Má poměrně širokou škálu poboček, které však vystupují jednak pod hlavičkou ČSOB, jednak na pracovištích České počty pod hlavičkou tzv. poštovní spořitelny, což je divize ČSOB. Tato je zejména zaměřena na drobnou klientelu působící v menších městech a na nižší příjmové skupiny obyvatelstva. Jejich internetové stránky působí poněkud „konzervativně“, nicméně podávají všechny potřebné informace.

Sazebník pro spotřebitele je poměrně komplikovaný a ceny v něm uvedené osobně považuji za „nepřiměřeně“ vysoké, ale je to subjektivní názor.

Nezaujala mne žádná reklama této banky až na divizi Poštovní spořitelny, která se stále veřejnosti prezentuje jako samostatná banka vč. nových poboček. To je zavádějící a velmi škodlivé….. Proto bance ubírám jeden bod, neboť považuji tyto praktiky za téměř „podvod“ na klienta.

Banka se zapojuje také do společenské odpovědnosti, ale ve srovnání s výši hospodářského výsledku a aktivitami jejich konkurentů by, podle mého názoru, mohla činit více. Banka podporuje kulturní a společenské aktivity.

Hodnocení ponechávám na stávající úrovni.  

Jan Klička

 

První čtvrtletí roku 2013 se u ČSOB neslo hlavně v duchu nových technologických projektů. Zajímavé se hlavně placení pomocí mobilu a také nové aplikace pro placení faktur pomocí QR kódu. Stačí jej načíst na faktuře, zadat PIN, a je hotovo. Sázka na techniku je správný krok, loni se chytily bezkontaktní karty a staly se takřka normou, to samé platí pro mobilní placení, které bude normou  v letošním roce.

Bankovní poplatky 1Q 2013 63.8
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 1Q 2013 56.9
Miloš Nohavica
Jiří Křídlo
Jana Kovačiková
Richard Malíček
Tereza Papoušková
Jiří Hovorka
David Stříbrský
Jiri Paruzek
Jan Čermák
Tomáš Posekaný

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty