ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 67,9
Bedřich Danda

Své hodnocení mírně snižuji. Nezaznamenal jsem nic převratného

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Toto čtvrtletí je pro ČSOB ve znamení především nových technologií.

Skupina ČSOB rozšiřuje možnosti využití vybraných debetních karet MasterCard, které jsou stejně jako karty Ery a Poštovní spořitelny nově akceptovány v síti České pošty. Akceptace se týká hotovostních i bezhotovostních operací prováděných v korunách.

Po prvenství v anketě Mobilní aplikace roku 2012 vítězí ČSOB a Era smartbanking také v soutěži Microsoft Awards 2013, konkrétně v kategorii Moderní aplikace pro Windows 8 a Windows Phone 8. Smartbanking od ČSOB a Ery je vůbec první bankovní aplikace na českém trhu dostupná pro operační systém Windows 8 a Windows RT.

Již potřebí byla ČSOB zvolena nejlepší českou bankou pro rok 2012 magazínem EMEA Finance.

ČSOB společně s technologickým partnerem Wincor Nixdorf uvádějí na trh inovativní řešení inteligentního zpracování hotovosti pro firmy.

 

Také ČSOB reaguje na konkurenci na hypotečním trhu a snaží se snižovat své úrokové sazby.

Jan Klička

Je vždycky milé, když banka přijde s něčím jiným, neotřelým. Produktová řada „farmář“ určená pro zemědělce je toho dokladem. Oblast zemědělství je už od počátku „hájemství“ GE Money, ale i nová řada od ČSOB si určitě najde své zákazníky. Když se k tomu připočítá nové cestovní pojištění sjednávané přes mobil, i ČSOB na jaře mile osvěžila nabídku

Bankovní poplatky 2Q 2013 63.8
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledních letech velmi aktivní. V tomto roce ale zatím k žádným viditelným, strukturálním změnám nedošlo, takže celková poplatková struktura a filozofie banky je stejná. Proto ani ve II. kvartále 2013 nebudeme měnit hodnocení banky v této části.

ČSOB se ve II. čtvrtletí zaměřila především na platební karty. Změny sazebníku jsme zaznamenali k 1. 5. 2013. Banka například nově účtuje příplatek za vydání nebo změnu designu Image karty (embosovaná kreditní karta MasterCard) ve výši 200 Kč. K tomu je třeba dodat, že při automatické obnově se karta vydává s posledním designem (zdarma). ČSOB také vypustila ze sazebníku debetní karty VISA Business Standard, VISA Business Premium a VISA Business Gold, dále kreditní kartu MasterCard Gold. Banka snížila poplatek za avizování/registraci záruky a za avizování/registraci změny záruky z původních 1 500 Kč na 1 000 Kč. Na druhé straně zavádí ve stejné kapitole nový poplatek ve výši 500 Kč za posouzení textu záruky a za posouzení textu změny záruky. Vzhledem k výše popsaným spíše drobnějším změnám nebudeme tentokrát měnit naše hodnocení v této části.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení. Hodnocení pro aktuální II. čtvrtletí neměníme.

 

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu nezměnilo. Standardní klient i nadále zaplatí za rok 1.831 Kč a aktivní klient 7.231 Kč. Vzhledem k tomu nemáme důvod měnit hodnocení v této části. 

Veřejnost 2Q 2013 50
Jana Kovačiková

Velká, schopná banka, kde seženu vše potřebné

Jan Komár
Miloš Nohavica

Velká banka, která je ale ve srovnánjí se spořitelnou nebo komerčkou dost nevýrazná

Antonín Svoboda

nucením pošťáků pracovat pro tuto banku jim nedám ani bodík, za státní peníze umí podnikat každý a tím jak zneužívají poštu pro svoji banku je to podivné


Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty