ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 67,4
Miroslav Zeman

ČSOB i ve čtvrtém čtvrtletí roku 2013 potvrdila oprávněnost svého názvu a opět se obracela na skupinu svých klientů - podnikatelů či investorů. Banka tak přinesla svým klientům rozšíření možnosti investování, mimo jiné i do vody. Banka se také silně angažovala ve zlepšování svého internet bankingu, kdy za povšimnutí stojí integrace datových stránek do prostředí internetového bankovnictví.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

ČSOB ve spolupráci se společnostmi T-Mobile a MasterCard zahájila v říjnu pilotní provoz bezkontaktních NFC plateb prostřednictvím chytrých telefonů.

Dále ČSOB a Era svým klientům z řad fyzických a právnických osob přinášejí novinku, Komfortní datovou schránku, do níž je možné vstupovat přímo z prostředí elektronického bankovnictví. 

ČSOB zavádí pro své klienty pozici ombudsmana.

ČSOB byla oceněna podle Financial Times jako nejlepší privátní bankovnictví v České republice. ČSOB také získala prestižní cenu od magazínu The Banker

ČSOB za tři čtvrtletí vykázala čistý zisk 10,8 miliardy korun. To je meziroční pokles o sedm procent. Hlavním důvodem propadu jsou pokračující nízké úrokové sazby na trhu.

ČSOB spustila nový informační web www.sporeni-investice.cz, který bude sloužit ke zvýšení finanční gramotnosti Čechů. Jeho hlavním cílem je díky reálným životním příběhům ukázat, jaké mají lidé v jednotlivých nepříznivých situacích možnosti. Domácnosti se tak jednoduše dozví, v čem dělají nejčastěji chyby, a jak jim mohou v budoucnosti předcházet.

 

Od začátku prosince mohou klienti ČSOB investovat do dvou nových produktů. Další fond z řady Portfolio Pro – Global Partners ČSOB Portfolio Pro únor 90 je smíšený fond, který upravuje svou investiční strategii podle aktuální situace na trhu. Investici do kapitálového životního pojištění umožňuje nový produkt Maximal Invest ČSOB Světových příležitostí 2, který je určen klientům, kteří chtějí jednorázově investovat, navíc s 95% ochranou vložené investice prostřednictvím podkladového strukturovaného fondu ke dni splatnosti a potenciálem zajímavého výnosu.

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

Československá obchodní banka i nadále preferuje investice do nových technologií smart bankingu, nabídla klientům ještě daleko dokonalejší mobilní aplikaci pro chytré telefony. Rovněž v rozsahu a oblíbenosti používání bezkontaktních platebních karet se ČSOB daří. Zato však otevření tuzemského akreditivu pro fyzickou osobu je pro tuto banku jak požadavek z oblasti science fiction a neumí ho ani dobře odkomunikovat. Získala sice ocenění za služby privátního bankovnictví, ovšem obsluha běžné retailové klientely stále pokulhává. Zde se rozšiřuje její obslužnost při používání platebních karet na nejrozsáhlejší pobočkovou síť v ČR (i prostřednictvím poboček České pošty), snaží se zatraktivnit i retailové úvěrové produkty půjčkou s flexibilními splátkami. Je otázkou, v jaké kvalitě jsou tyto služby poskytovány. V oblasti investičního bankovnictví ČSOB neustále rozšiřuje investiční nabídku klientům a přichází s novými podílovými fondy. (+ 2 body)

Bankovní poplatky 4Q 2013 65
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledních letech aktivní. V aktuálním kvartále sice nebyla banka nejaktivnější, i přesto udělala několik zajímavých změn. Předně ve 4. čtvrtletí přišla ČSOB s rozšířením svých služeb prostřednictvím České pošty. Nicméně celková poplatková struktura a filozofie banky zůstala stejná. Proto ani ve IV. kvartále 2013 nebudeme měnit hodnocení banky v této části.

Asi největší změna se týká možnosti pro klienty (ČSOB i PS), kdy od 1. 10. 2013 mohou používat debetní a kreditní karty na pobočkách České pošty (3 200 poboček). A jak to vypadá poplatkově? Za zpracování hotovosti přijaté prostřednictvím debetní karty na České poště a připsané na běžný účet či za výběr hotovosti debetní kartou na České poště zaplatí klienti 35 Kč (u kreditní karty 35 Kč a 1,5% z vybírané částky). Jinak platba debetní kartou na České poště je zdarma. ČSOB také přišla v říjnu s novými Flexibilními půjčkami. Podání žádosti o úvěr a její hodnocení, vedení účtu a správa úvěru s výpisem v elektronické nebo písemné formě či zpracování úvěru jsou zdarma. Nově ale banka zavádí poplatek za zpracování žádosti o restrukturalizaci úvěru, a to povoleného přečerpání, spotřebitelského úvěru a úvěru na kreditní kartě, ve výši 500 Kč. Vzhledem k minulému zvýšení hodnocení, jej protentokrát v této části ponecháme beze změn.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení. Na druhé straně je třeba dodat, že sazebník nabobtnal na celých 21 stran. Hodnocení pro aktuální IV. čtvrtletí neměníme.

 

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu vůbec nezměnilo. Standardní klient zaplatí i nadále za rok 1.907 Kč a aktivní klient 7.231 Kč. Vzhledem k tomu nemáme důvod měnit hodnocení v této části.

Veřejnost 4Q 2013 45
Jan Komár
Ladislav Mika
Libuše Nechvátalová
jan jan
Petr Vít

hrozné chování ke klientům při řešení situace

Banka velmi drahá, ale nabízí mnoho služeb. Vhodná především pro bohatší klientelu a studenty do 30 let, pokud chtějí mnoho služeb.


Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty