ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 69,1
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

ČSOB se rozhodla vyjít vstříc svým klientům formou slevy na úrokové sazbě u hypoték, která dosahuje 0,7 procenta. Banka se také pochlubila úsporou 17 milionů korun, které údajně svým klientům ušetřila díky použití kreditní karty World. Vyčíslovat možné úspory u kreditních karet je však problematické. Nikdo už totiž nevyčíslí částky, které mohly klienti ušetřit pokud by kreditní kartu nepoužili apod.

 

Jinak tato banka v prvním čtvrtletí s ničím zajímavým nepřišla.

Martina Hedvičáková

Čistý zisk ČSOB 13,7 mld. Kč, došlo k silnému nárůstu obchodních objemů a zlepšené efektivitě nákladů.

Jan Klička

Nové firemní úvěry s podporou EIB nebo investice do piva. To je produktová nabídka pro nový rok od ČSOB. Banka rovněž pokračuje v souboji o hypotečního klienta nabídkou slev. Přestože se zdálo, že hypoteční dno bylo na konci loňského roku, sazby na minimu se patrně udrží minimálně do poloviny letošního roku. Uvidíme, co konkurence.

Bankovní poplatky 1Q 2014 65
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledních letech aktivní. I v aktuálním kvartále byla banka vidět a provedla několik zajímavých změn a to hned dvakrát. Od 1. 1. 2014 a od 1. 3. 2014. Nicméně celková poplatková struktura a filozofie banky zůstala beze změn. Proto ani v I. kvartále 2014 nebudeme měnit hodnocení banky v této části.

Největší změna se týká jednorázového i trvalého příkazu k úhradě či svolení k inkasu, včetně SIPO přes Linku 24, internetbanking a smartbanking, které je nově zdarma (původně 6 Kč). Stejně tak je od nového roku zdarma změna limitu platební karty prostřednictvím internetbankingu či smartbankingu. Hodnocení v této části zatím ponecháme na stejné úrovni jako minule s pozitivním výhledem do dalšího kvartálu.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení. Hodnocení pro aktuální I. čtvrtletí neměníme.

 

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu mírně posunulo směrem dolů. Standardní klient zaplatí nově 1.900 Kč (minule 1.907 Kč) za rok a aktivní klient 7.209 Kč (minule 7.231 Kč). Vzhledem k těmto drobným posunům, nemáme důvod měnit hodnocení ani v této části.

Veřejnost 1Q 2014 58.3
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Miroslav Neděla
  1. Co se mě na bance líbí? V součastnosti už nic.
  2. Nelíbí se mě na bance, že začala předkládat formuláře v anglickém jazyce, což si myslím je v rozporu minimálně obchodním zákoníkem, protože nevím, co se tam píše. Proto vše ostatní, kromě účtu u nich neřeším a jdu jinam.
  3. Nelíbí se mě žádné úročení zůstatků a nemusí se nikdo obtěžovat argumentací o úročení 0,01 nic.
  4. Nelíbíse mě rozmístnění poboček a bankomatů.

      U této banky jsem od doby co převzala banku Haná, avšak se už rozhlížím po jiné.

Jan Vávra
Jaroslav Číhal

Líbí se mi jejich investiční nabídky. Účet nemohu hodnotit tak jako bankovnictví. Poplatky nejsou prvořadé, důležitá je kvalita služeb.

Jakub Štajner

+ služby, rychlost
- poplatky


Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty