ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2014 68,3
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

ČSOB se nesla ve třetím čtvrtletí 2014 na vlně svého projektu mobilních platebních terminálů pro řemeslníky a živnostníky. ČSOB a Era ve spolupráci s O2 jako první na českém trhu odstartovala ve třetím čtvrtletí komerční provoz přenosného platebního terminálu, který pomůže živnostníkům a obchodníkům zjednodušit platební styk se zákazníky i celkovou správu jejich financí. Z pilotního do komerčního provozu plynule přechází zhruba více než 500 podnikatelů.

 

Další novinkou této banky se stala tzv. předplacená karta. Plnohodnotná platební karta bez nutnosti vlastnit bankovní účet. ČSOB vyvinula platformu, díky které mohou firmy svým zákazníkům nabízet vlastní platební karty. Prvním klientem ČSOB v této oblasti je síť vybraných prodejen COOP. Předplacené karty, které v západní Evropě a USA rychle nabývají na popularitě, cílí především na lidi, kteří se nechtějí vázat. 

Martina Hedvičáková

Jiné dobré zprávy, např. v podobě vedení kontokorentu zdarma, jsou mimo rámec sledovaných průměrných měsíčních nákladů za vedení účtu. ČSOB i dceřiná ERA se vydaly podobnou cestou jako minulý kvartál Sberbank a zjednodušují sazebník. Součástí je i většinové zlevnění u výběru z bankomatu v zahraničí - nově je paušální 100 korun (80 korun + 0,5 % z vybírané částky). 

Olga Ortová Šeflová

Československá obchodní banka zaznamenává dlouhodobý úspěch v oblasti investičního bankovnictví, zejména pak v kolektivním investování se širokou nabídkou garantovaných fondů. Atraktivní mobilní bankovnictví ČSOB má stále větší počet uživatelů. Možnost používání bezkontaktních platebních karet chce rozšířit i na terminálech hromadné dopravy některých větších aglomerací. Vyvinula možnost plateb prostřednictvím přenosných terminálů pro drobnější obchodníky a řemeslníky, zprostředkuje vydání vlastních platebních karet firmy jejím zákazníkům. Velmi se banka zrychlila v posuzování online spotřebitelských úvěrů. Sázka na bankopojištění, nabízené na pobočkách banky, se ČSOB vyplatila v počtu uzavřených pojistných smluv své dcery. Doufejme, že tentokrát bude brát ČSOB vážně svoji nabídku úvěrů se speciálními benefity pro malé a střední podniky (a nebude se k nim chovat tak, jako ve finanční krizi, kdy jim začala podstatně snižovat splatnost kontokorentů nebo neustále přehodnocovat úvěrové rámce) (+ 2 body).

Bankovní poplatky 3Q 2014 66.3
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 3Q 2014 40
Vladislav Šrámek
Plamena Dimitrova
Lojza Kořínek
Jana Jahrolová

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty