ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 66,9
Martina Hedvičáková

Fond ČSOB Vyvážený dividendový vyplatil investorům dividendu 2,29 %. Klienti transformovaného fondu získají zhodnocení 1,4 %. Také penzijním fondům se začíná dařit a klienti objevují jejich výhody.

Hospodářské výsledky ČSOB za rok 2014:

• Objem úvěrů vzrostl na 480 miliard Kč (meziročně +9 %)

• Objem vkladů se zvýšil na 585 miliard Kč (meziročně +5 %)

• Provozní výnosy meziročně stouply o procento na 31,4 miliardy Kč

• Provozní náklady dosáhly 15 miliard Kč (meziročně +1 %)

• Čistý zisk dosáhl 13,6 miliardy Kč a meziročně zůstal bez výraznější změny

ČSOB vyhrála prestižní anketu Banka roku 2014 a obsadila první místo i v kategorii Privátní banka roku 2014

Společnost získala od mezinárodního časopisu Euromoney titul Nejlepší privátní bankovnictví 2015 pro Českou republiku. 

ČSOB se snaží podporovat konsolidace půjček a profilovat se jako zavedený poskytoval půjček. Z tohoto důvodu rozjíždí reklamní akce pro přilákání nových klientů. Banka klientům ČSOB i Ery přináší akční nabídku v podobě snížených úrokových sazeb u úvěrů na bydlení již od 4,9 % a pro neúčelové půjčky a konsolidace zároveň benefit 0 % úrok v druhé polovině splácení.

Miroslav Zeman

ČSOB a její centrála naroste. V Radlicích se bude stavět nová budova. Otázkou je do jaké míry rozšíření plochy banky bude vstřícné vůči jejím klientům, ale určitě bude vstřícné k zaměstnancům této banky.

Dividendový fond ČSOB připsal svým klientům výnos - dividendu v hodnotě 2,29 procenta. Jedná se o nový produkt ČSOB, který funguje devět měsíců. Za tu dobu zaznamenal počet klientů 4 000 a 700 milionů korun vkladů.

Když už ne v našem hodnocení, tak se banka umístila velmi dobře v anketě časopisu Euromoney. Společnost tak získala od časopisu titul Nejlepší privátní bankovnictví v roce 2015 pro Českou republiku. Gratulujeme.

I ČSOB se pochlubila ziskem za celý rok 2014, který dosáhl 13,6 miliardy korun. Stejně jako u jiných velkých bank naopak nemohu ocenit fakt, že většina vykázaného zisku je posílána do zahraničí a tuzemská ekonomika z tohoto úspěchu v podstatě nic nemá.

V segmentu hypoték přišla ČSOB v únoru s akční nabídkou hypoték. Slovo akční připomíná jako by se jednalo o něco skutečně převratného. Banka slibuje úrok se sazbou od 2,09 procenta. Klienti pak mohou získat slevu 0,3 procenta. Nic převratného se ale skutečně neděje.

ČSOB se podařilo umístit i v soutěži hodnocení bank. Časopis Global Finance zvolil a prostřednictvím osmi kategorií v New Yorku oznámil vítěze v jednotlivých zemích, kterým propůjčil titul nejlepší banky. Porota v regionu Střední a Východní Evropy vybrala celkového vítěze a 21 vítězů v jednotlivých státech. ČSOB se podařilo obhájit titul pro Českou republiku.

ČSOB přišla se zajímavým nápadem, který má bance pomoci přilákat především retailovou klientelu na stále výnosné půjčky. Banka šla na věc od lesa. Přišla s jakoby nezávislým průzkumem, kde ukazuje jaká je průměrná výše půjčky u jejích klientů. Následně plynule přechází na nabídku svého produktu - nové půjčky. Průměrná výše půjčky u klientů ČSOB a Ery činí 136 tisíc korun a průměrná měsíční splátka je přes 3 000 korun. Banka klientům ČSOB i Ery nesledně jakoby mimochodem oznamuje akční nabídku v podobě snížených úrokových sazeb u úvěrů na bydlení již od 4,9 % a pro neúčelové půjčky a konsolidace zároveň benefit 0% úrok v druhé polovině splácení. No máte si sami říci: \"kde mi odpustí úroky u poloviny splácení půjčky?\" Ve skutečnosti má i tento benefit banka velmi dobře spočítaný.

Nesmíme zapomenout ani na něco z inovací této banky. Od poloviny loňského roku mají klienti ČSOB možnost platit bezkontaktními platebními nálepkami, které jsou vydávány v debetní i kreditní variantě. Jejich zavedení přineslo významný nárůst bezhotovostních transakcí na úkor využívání hotovosti. O nálepku si zažádalo několik tisíc klientů, přičemž jejich preference byla v kreditní variantě, neboť u ní mohou čerpat odměnu 1 % zpět z každého nákupu. Tyto bezhotovostní karty rozšířila banka i na klienty Poštovní spořitelny, tedy ERY.

Pochválit u této banky můžeme i zajímavé komentáře a průzkumy vztahujících se k ekonomice a bankovnictví, které přinášejí skutečně zajímavé informace. V tomto ohledu ČSOB  dohání GE Money Bank, která byla ve zveřejňování průzkumů velmi aktivní.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Banka si stále udržuje poměrně širokou škálu poboček, které však vystupují jednak pod hlavičkou ČSOB, jednak na pracovištích České pošty pod hlavičkou tzv. poštovní spořitelny, což je divize ČSOB. Tato je zejména zaměřena na drobnou klientelu působící v menších městech a na nižší příjmové skupiny obyvatelstva. Jejich internetové stránky působí stále poněkud „konzervativně“, nicméně podávají všechny potřebné informace.

Také tato banka je také zařazena do systémově významných institucí a tudíž, podle mého názoru, se na ni vztahuje totéž, co bylo uvedeno u ČS, a. s.

Sazebník pro spotřebitele je poměrně komplikovaný a ceny v něm uvedené osobně považuji stále za „nepřiměřeně“ vysoké.

Reklamu banky vnímám spíše za celou finanční skupinu – banku, pojišťovnu, Hypotéční banku, příp. další finanční instituce v rámci skupiny.

Banka se zapojuje také do společenské odpovědnosti, ale ve srovnání s výší hospodářského výsledku a aktivitami jejich konkurentů by, podle mého názoru, mohla činit více. Banka podporuje kulturní a společenské aktivity.

Její divizi „ERA“ je prezentována vůči spotřebiteli jako „samostatná banka“, což stále považuji za klamání spotřebitele. 

Markéta Grušáková

ČSOB stále více vychází vstříc firemním zákazníkům, podnikatelé rozhodně ocení spoustu programů, které jim banka nabízí. Nicméně ani běžní občané nepřijdou zkrátka. Hypoteční programy a půjčky na rekonstrukce jsou pro klienty přehledné a tradice banky může být jedním z faktorů, proč se pro ČSOB rozhodnou. Od ledna spustila ČSOB pro klienty nový podílový fond s názvem Dobrý start a rozšířila tak stávající portfolio.

Bankovní poplatky 1Q 2015 66.3
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 1Q 2015 36
Jana Kovačiková

pro mě nezajímavá banka, protože o ní nemám moc informací. Budu tedy vycházet z její zjevné velikosti a zřejmě i spolehlivosti

Milan Mroczkowski

celkové náklady za rok nejsou nízké

Max Kuřátko

Po vlastních zkušenostech je tahle banka prostě klasický průměr. Ničím neurazí ani nenadchne.

Vladislav Král

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty