ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2018 68,1
Miroslav Zeman
Olga Ortová Šeflová

Pro firemní a korporátní klienty zajistila ČSOB přístup do mezinárodní bankovní sítě Trade Club, což by jim mělo významně pomoci v získávání databází informací o jednotlivých teritoriích, i v získávání mezinárodních obchodních kontaktů. Daří se též dceřiným společnostem ČSOB. ČSOB dynamický účastnický fond ČSOB Penzijní společnosti dosáhl velmi dobrého zhodnocení. ČSOB Leasing nabízí malým a středním českým dopravcům Inovativní program, který propojuje financování, pojištění a související služby. Produkt Truck Půjčka je tak nejdostupnější možností pořízení těžké dopravní techniky, tahače nebo návěsu. Řada akciových podílových fondů ČSOB dosáhla velmi dobrého či nadstandardního zhodnocení, jejich nabídka se stále rozšiřuje (např. ČSOB Šampioni sportu, který je zaměřený na nejvýznamnější sponzory ZOH). Skupina ČSOB získala v Londýně na 15. ročníku Structured Products and Derivates Awards 2018 prestižní ocenění za prvenství v kategorii Nejlepší distributor v ČR a za nejlepší výkonnost strukturovaných produktů v ČR.  Již po páté byla oceněna kvalita ČSOB Private Banking jako nejlepšího privátního bankovnictví v ČR.

Velmi záslužná je práce ČSOB v oblasti podpory vzdělávání – prostřednictvím Fondu vzdělávání. Studijní stipendia z tohoto fondu získalo 14 dalších studentů se zdravotním postižením, z dětských domovů nebo sociálně znevýhodněných rodin. Takto ČSOB podporuje již 90 studentů. V oblasti zvyšování finanční gramotnosti se banka soustředila na desetidílný seriál pro zvyšování bezpečnosti na internetu a při využívání moderních technologií. Z fondu vzdělávání podpoří banka filantropické projekty 1 mil. Kč, v další výzvě pak stejnou částkou. Pro neziskové organizace připravila ČSOB chytré mobilní platební terminály s dárcovskou aplikací, které umožní občanům pomocí platební karty bezhotovostně přispívat ve veřejných sbírkách.

Miroslav Škvára

Široká nabídka služeb. Zvýšení poplatků!!!!

Petr Kučera
Peter Michajlov
Bankovní poplatky 1Q 2018 66.3
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledních letech aktivní. V aktuálním čtvrtletí poplatkové změny neovlivnily celkovou strukturu a my neměníme hodnocení banky v této části.

ČSOB má za sebou poplatkově klidný I. kvartál. Vzhledem k tomu ponecháváme hodnocení v této části zatím beze změn.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Hodnocení pro aktuální I. čtvrtletí neměníme.

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu nezměnilo. Standardní klient platí stále 1.153 Kč za rok a aktivní klient pak 12.611 Kč ročně. Logicky tak naše hodnocení v této části ponecháváme také beze změn.


Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty