ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2018 68,1
Miroslav Zeman

Československá obchodní banka je mezi svými třemi konkurenty bankou největší. Do příslušné skupiny spadají i Hypoteční banka, nebo Poštovní banka. Na tuzemském bankovním a finančním trhu je tak tato banka velmi dobře vidět. Banka se zaměřuje jak na špičkové služby podnikatelům, tak i kvalitní služby pro drobné, retailové klienty. Velmi výraznou položkou nabízených služeb jsou i služby v oblasti investic.

U této banky naleznete všechny bankovní produkty od těch standardních (běžné účty, úvěry, hypotéky) až po ty specializované (individuální služby pro podnikatele, investice, investiční poradenství).

Velmi výraznou pozici zaujímá ČSOB i na poli vzdělávání a podpory regionů. Vlastníkem ČSOB je belgická KBC Bank.

ČSOB podporuje nové trendy v energetice

Oblast tradiční energetiky prochází významnou transformací. Nástup inovativních řešení zásadně mění celý sektor. Československá obchodní banka proto uzavřela partnerství se Svazem moderní energetiky a bude se podílet na podpoře nových trendů v energetice.

Zaměření ČSOB na moderní a ekologickou energetiku je velmi dobrým nápadem. Bezpochyby také posílí pozici ČSOB v našem hodnocení Zelená banka. ČSOB tak pokračuje v partnerství v dalším se zajímavých projektů. Přístup ČSOB je i velmi chytrý. Jako partner svazu má také lepší přístup k financování projektů zaměřených na moderní a ekologickou energetiku.

ČSOB rozdělila milion korun mezi sedm projektů v grantové výzvě Bezpečnost v online prostředí

V letošním již devátém ročníku ČSOB Nadačního programu vzdělání podpoří banka celkem sedm projektů, které se zabývají bezpečností v online prostředí. Nejvyšší grant ve výši 190 tisíc korun získala organizace Portus Prachatice zaměřující se na primární prevenci žáků základních a středních škol v Jihočeském kraji.

ČSOB se na bezpečnost v bankovnictví přímo orientuje. Zdokonalování bezpečnostních prvků a postupů v bankovnictví je pro banky velmi důležité. Každý problém s bezpečností totiž může poškodit celý trh bankovnictví jako celek. Milion korun pro projekty od ČSOB nejsou jen finanční pomocí, ale také pomocí mediální. Bezpečnost v on-line prostředí se tak více a efektivněji medializuje.

Zaměstnanci ČSOB přechází na volnější styl oblékání. Změnu vítají i klienti

Obleky, kravaty, punčochové kalhoty a lodičky na vysokých podpatcích už do budoucna nebudou nedílnou součástí bankovního dress codeu. Zaměstnanci ČSOB v několika průzkumech ukázali, že změnu podporují. Ani klienti na formálním oblečení netrvají.

Jedná se o velmi odlehčenou zprávu. Je příjemné, že banka komunikuje i takové volnější informace týkající se image banky a jejích zaměstnanců. Samotný fakt, že se zaměstnanci budou cítit v práci příjemněji a budou pak příjemnější i ke klientům je velmi dobrou zprávou. Faktem také je, že lidé se v bance chtějí setkávat především s milými a vstřícnými zaměstnanci, ne s namyšlenými nažehlenci.

Skupina ČSOB získala čtyři ocenění v rámci soutěže Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna

Desátý ročník soutěže Hospodářských novin Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna již zná své vítěze. Skupina ČSOB získala celkem čtyři ocenění. Na druhém místě se umístila v kategorii Nejlepší banka. Stejné místo si odnáší také v kategorii Inovátor roku. Na třetím místě pak skončila v kategorii Nejpřívětivější banka roku. ČSOB Pojišťovna získala druhé místo v kategorii Pojišťovací inovátor.

ČSOB nasbírala mnoho ocenění v soutěži. Ocenění pravidelně získává i velmi efektivní propojení bankovních a pojišťovacích produktů ve kterých je ČSOB na špičce. Ocenění si zaslouží také ocenění v kategorii Inovátor roku. Inovace v bankovnictví je jedna z nejdůležitějších věcí, která zvyšuje efektivitu v bankovnictví a zvyšování komfortu klientů.

ČSOB rozšiřuje služby otevřeného bankovnictví

Klienti ČSOB i Poštovní spořitelny mají od začátku listopadu možnost využívat výhod otevřeného bankovnictví a spravovat svůj účet prostřednictvím internetu i přes aplikace jiných bank. Do konce roku bude následovat i spuštění služby multibanking, která nabídne opačný přístup, tedy možnost správy účtů i jiných bank z internetového bankovnictví ČSOB a Poštovní spořitelny.

Otevřené bankovnictví je fajn věc, kterou nařídila i České republice Evropská unie. Účty u různých bank tak můžete ovládat z jednoho místa, tedy z jedné aplikace, nebo z aplikace jedné banky. Toto řešení zvyšuje jak komfort klientů, tak i bezpečnost. Banky jsou povinny údaje o účtu a přístup k němu na žádost klienta poskytnout. Rozšiřování otevřeného bankovnictví je tak velmi dobrou zprávou.

Infolinka ČSOB umí nově komunikovat i s neslyšícími

Infolinka ČSOB umí nově komunikovat i s osobami, které trpí vadami sluchu. Neslyšící nebo nedoslýchaví klienti mohou využít telefonický kontakt podporovaný online simultánním přepisem. Ten odstraňuje komunikační bariéru mezi klientem a operátorem linky, je časově vysoce efektivní a zajišťuje klientovi rovnoprávný přístup k informacím a službám. V Česku unikátní službu mohou využívat i cizinci, kteří umí česky jen částečně a psaný text je pro ně snadnější na porozumění.

Musíme ocenit snahu banky o zlepšení informačních služeb pro neslyšící. Právě ti mají velký problém při komunikaci na dálku. Právě ČSOB tak tento problém u své infolinky velmi dobře a kvalitně vyřešila. I toto opatření výrazným způsobe posune ČSOB  v hodnocení Vstřícná banka – Handicap Friendly.

ČSOB již pošesté bankou roku v České republice

Renomovaný magazín The Banker letos už po devatenácté udělil ceny nejlepším bankám z různých zemí světa. Na základě rozhodnutí poroty, která se skládá z editorů časopisu, generálních ředitelů a manažerů britských společností, byla ČSOB jmenována Bankou roku 2018. Cenu za ČSOB převzal 29. listopadu 2018 její generální ředitel John Hollows, v Londýně.

ČSOB se na konci roku 2018 dobře neumístila jen v případě hodnocení Nejlepší banka, ale také v hodnocení Banka roku. Zde získala dokonce cenu nejlepší a hned po šesté za sebou. Soutěž ocenila stabilitu banky a kvalitu a rozsah její produktové nabídky. V zahraničí mají ČSOB prostě rádi.

V Hradci Králové začala výstavba nové regionální centrály ČSOB

Začátkem prosince začaly stavební práce na klíčovém architektonickém projektu banky ČSOB v regionu. V lokalitě Aldis v Hradci Králové během následujících dvou let vyroste vysoce moderní a ekologická kancelářská budova, která pojme více jak 1 000 zaměstnanců banky. Nová regionální centrála ČSOB nabídne také řadu služeb pro obyvatele z blízkého okolí.

ČSOB novou centrálu v Hradci Králové přejeme. Důležité na této zprávě je však především skutečnost, že banka v České republice investuje. Výstavba centrály není levná záležitost a vždy představuje několik stovek milionů korun. Pokud tedy banka investuje v České republice, o to méně pak pošle na dividendách bez dalšího efektu pro tuzemskou ekonomiku do zahraničí.

Bankovní poplatky 4Q 2018 67.5
Bankovní poplatky.com

IV. čtvrtletí - (6, 7, 7.5, 6,5) = 6,75

Banka, která je v posledních letech aktivní. V aktuálním čtvrtletí poplatkové změny neovlivnily celkovou strukturu a my neměníme hodnocení banky v této části.

ČSOB má za sebou poplatkově klidný I. kvartál. Vzhledem k tomu ponecháváme hodnocení v této části zatím beze změn.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Hodnocení pro aktuální IV. čtvrtletí neměníme.

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu nezměnilo. Standardní klient platí stále 1.045 Kč za rok. Logicky tak naše hodnocení v této části ponecháváme také beze změn.

Veřejnost 4Q 2018 58.3
Absolutní neochota zástupců banky při jednání s klientem. Při požadavku standartního produktu neschopnost poskytnout bližší informace a přístup ke klientovi za který bych se styděl. Nechci takovou banku!!!!!!

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty