ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2019 66,4
Miroslav Zeman

Československá obchodní banka je mezi svými třemi konkurenty bankou největší. Do příslušné skupiny spadají i Hypoteční banka, nebo Poštovní banka. Na tuzemském bankovním a finančním trhu je tak tato banka velmi dobře vidět. Banka se zaměřuje jak na špičkové služby podnikatelům, tak i kvalitní služby pro drobné, retailové klienty. Velmi výraznou položkou nabízených služeb jsou i služby v oblasti investic.

U této banky naleznete všechny bankovní produkty od těch standardních (běžné účty, úvěry, hypotéky) až po ty specializované (individuální služby pro podnikatele, investice, investiční poradenství).

Velmi výraznou pozici zaujímá ČSOB i na poli vzdělávání a podpory regionů. Vlastníkem ČSOB je belgická KBC Bank.

Program ČSOB pomáhá regionům rozdělí českým neziskovkám necelé 4 miliony korun

Minulý týden byl ukončen výběr finančních příspěvků v rámci podzimní části programu ČSOB pomáhá regionům. Individuální dárci mezi sebou na projekty v regionech vybrali přesně 1 672 791 Kč, ČSOB pak k této částce přidala 2,1 milionu korun – 150 tisíc v každém z regionů.

ČSOB velmi štědře podporuje regiony. Už několik let. Ani v tomto projektu není důležitá samotná výše podpory a pomoci, ale především mediální a odborná pozornost, která se vítězným projektům věnuje. Projekty pak poskytují služby a výhody lidem v regionech. Zejména tam, kde se jiné podpory tolik nedostává.

ČSOB se chce stát nejdostupnější bankou na trhu. Zjednodušuje a plánuje sjednotit značky

ČSOB ve své nové retailové strategii staví na potenciálu skupiny, inovacích a digitalizaci i na osobním lidském přístupu. Přirozeným vyústěním snahy stát se pro klienty tou nejdostupnější volbou při řešení všech finančních potřeb je záměr spojit Poštovní spořitelnu se značkou ČSOB. Ke sjednocení značek by mělo dojít v roce 2020.

Toto byla v minulosti slabina skupiny. Velké množství značek a zmatek který v tom klienti měli. Jednotlivé projekty a značky se přitom značně překrývaly. Investice do několika značek pak i banku zbytečně zatěžovaly. Místo aby se vytvořila jedná silná a univerzální značka, propagovalo se vedle sebe několik bankovních značek. Sjednocení značek tak i s ohledem na přehlednost podporujeme.

Češi vložili do fondu ČSOB Premiéra rekordních osm miliard korun

Čechům zachutnaly investice. Dokazuje to rekordní úpis fondu ČSOB Premiéra společnosti ČSOB Asset Management. Během tří měsíců klienti zainvestovali téměř osm miliard korun. Výrazně přibylo i lidí, kteří investovali úplně poprvé, nebo se k investování vrátili.

Investiční fondy se opravdu rozvíjí. Dříve byli Češi k těmto formám investování spíše nedůvěřiví. V poslední době však zjišťují, že díky fondům mohou dosahovat vyšších výnosů než v případě uložení prostředků na spořících nebo termínovaných účtech. Investice do fondů jsou navíc stále poměrně bezpečné. Miliardy korun ve fondu ČSOB jsou důkazem.

ČSOB otevřela akcelerátor pro startupové projekty Start it, hledá se prvních deset inovativních firem

ČSOB spustila akcelerační program pro startupové firmy a projekty Start it. V jeho rámci bude deset startupů po dobu šesti měsíců využívat zázemí coworkingového centra a od banky dostanou odbornou pomoc přesně na míru jejich potřebám. Jak vyplývá z průzkumu, v Česku zbytečně zaniká množství inovativních firem a jen necelá desetina jich získá svého investora.

Zpráva připomíná popis dobývání vesmíru. Akcelerace, start up. Samá cizí slova. Ve skutečnost se však jedná o podporu nových nápadů malých a středních firem, které na trh přichází s novými, inovativními řešeními. Banka se tak tímto projektem podílí na inovacích a podpoře malých a středních firem, které jen nevyrábí, ale zejména vymýšlejí nová řešení.

Rok 2018 pro ČSOB: nárůst uživatelů mobilního bankovnictví i pokračující růst investic do inovací

Rok 2018 byl pro naši skupinu rokem inovací. Podařilo se nám významně investovat do nových technologií. Z pohledu chování našich klientů je vidět, že mají zájem o novinky, které jsou spojené s digitalizací bankovního sektoru.

Banka budoucí trendy odhaduje přesně. Budoucností bankovnictví je rozvoj mobilních bankovních služeb a investice do dalších inovací. Právě mobil je pro klienty bank věcí, kterou mají stále při ruce. Mají tak při ruce i potřebné bankovní služby. Mobilní bankovnictví a digitalizace je tak cílem investic, které mohou výrazným způsobem zlepšit komfort klientů.

Počet uživatelů ČSOB Premium meziročně stoupl o 35 procent

Stále větší počet klientů ČSOB využívá prémiových bankovních služeb s osobní obsluhou Premium bankéře a nadstandardními produkty. Počet uživatelů ČSOB Premium pro náročné zákazníky se meziročně zvýšil o 35 procent. Lidé stále častěji využívají kreditní Premium Kartu a oblíbené je obecně pojištění. Žádané jsou služby osobního asistenta, který dokáže zajistit květiny pro manželku i s donáškou, naplánovat rodinnou dovolenou, sehnat krásný lustr spatřený v reklamě nebo zdánlivě vyprodané luxusní hodinky.

Stejně jako třeba Česká spořitelna, má i ČSOB své prémiové bankovnictví. Pro speciální klienty tak nabízí banka speciální produkty a zejména komplexně individuální přístup. Fakt, že je o tyto služby stále větší zájem svědčí o tom, že klienti preferují kvalitu a specializaci před masovými produkty. Nejvíce nás v této souvislosti zaujalo, že v rámci prémiové služby si můžete objednat květiny pro svou manželku. Dokonalé.

Ženy spoří více než muži, nakupují střídměji a jsou opatrnější investorky

Víme, jak vznikl mýtus o tom, že ženy více utrácí. V obchodech jsou totiž vidět častěji než muži, protože uskutečňují větší počet nákupů (53:47). Ovšem v útratách vedou muži, a to ve stejném poměru. Ženy tedy preferují drobné nákupy po menších částkách.

Pro velkou část mužů je to zřejmě překvapující informace. Ne každý jsme přesvědčeni o tom, že naše manželky nakupují střídměji. Zejména v obchodech s oblečením, nebo u kosmetiky se někdy nestačíme divit. Je vidět, že průzkumy nemusí vždy zobrazovat objektivně situaci každého z nás. Je možné, že manželka našeho souseda skutečně šetří více než on a méně utrácí.

Bankovní poplatky 1Q 2019 67.5
Bankovní poplatky.com

2019 I. čtvrtletí (6, 7, 7.5, 6,5) = 6,75

Banka, která je v posledních letech aktivní. V aktuálním čtvrtletí poplatkové změny neovlivnily celkovou strukturu a my neměníme hodnocení banky v této části.

ČSOB má za sebou poplatkově klidný I. kvartál. Vzhledem k tomu ponecháváme hodnocení v této části zatím beze změn.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Hodnocení pro aktuální I. čtvrtletí neměníme.

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu nezměnilo. Standardní klient platí stále 1.045 Kč za rok. Logicky tak naše hodnocení v této části ponecháváme také beze změn.

Veřejnost 1Q 2019 38.3
Hrůza, ruším účet od listopadu a stále nebyli schopni ho ukončit, přitom výpovědní lhůta měla skončit 31.12. !!! A dále si samozřejmě strhávají poplatky.

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty