Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2010 45,6
Bedřich Danda

Banka, která na podnikatele cílí přišla ve druhém čtvrtletí pouze s úpravou bonusových výhod svých kreditních karet. Žádné jiné významné či praktické opatření jsme neměli možnost jakkoliv zaznamenat.

Dalibor Z. Chvátal

Přestože je Citibank vláčena médií jako zaručeně nejdražší banka, opak je pravdou. Cílová skupina, na kterou Citina míří, poplatky v této bance neplatí. Naopak si může vychutnat kvalitní služby a mezi ně patří novinka v podobě Concierge služeb pro držitele zlatých karet Citibank. Tyto služby jsou vážně vychytané a ocení je kdokoli. Objednat si pizzu, zajistit ubytování nebo nechat dovézt zapomenutý kufr – komu by se tato organizace nelíbila? Banka také stále rozšiřuje síť partnerů, kde všichni držitelé jejich karet mohou získat slevy. Škoda, že své klienty se spotřebitelskými úvěry prodala Raiffeisenbank, ale na rozdíl od HSBC Bank, která své klienty doslova hodila přes palubu, to Citi alespoň udělala s grácií.

Eva Poláchová

Inovace, které míří zejména ke klientům s kreditními kartami – nevidím nic nového nebo podstatného, co by se dalo zhodnotit. Vizuál stránek se nezměnil, portfolio produktů nenarostlo.

Otakar Schlossberger

Banka se nadále orientuje na velké klienty. Hlavní produkt, které je orientován nabízen vůči spotřebitelům, jsou zejména kreditní (úvěrové) karty. S ohledem na výši úroku však považuji tento produkt za „předražený“ a zcela neefektivní. Nadále přetrvává při nabídce karet skutečnost, že na prvních stránkách není zmínka o výši úrokové sazby. Toto považuji za velmi „nevstřícné“. I nadále se zdůrazňují jen výhody, případné bonusy apod. Pokud by si však člověk udělal propočet, zjistil by, že oproti konkurenci zaplatí bance mnohem více.

 

Ostatní produkty pro spotřebitele jsou základní, nabídka je spíše užší než u ostatních bank, sazebník je celkem průhledný a srozumitelný.

 

Banka neprezentuje hospodářské výsledky (nenašel jsem je) a také není funkční ani vyhledávač.

 

Počet prodejních míst je minimální, proto je možná komunikace pro spotřebitele v širším rozsahu pouze internetovým bankovnictvím.

 

Banka nadále uvádí chybné odkazy na neexistující právní normy, které byly už před časem (cca dva roky) zrušeny (viz. Přehled platebních titulů, raději bych ocenil základní informace o hospodaření banky).

 

Z těchto důvodů dávám stejné hodnocení jako v I. čtvrtletí, neboť se banka nestala vstřícnější.

Miroslav Zeman

Citibank skončila svou aktivitou na chvostu celého hodnocení. Banka tak nepřekročila svůj stín a zůstala u svých osvědčených kreditních karet.

Novinky u této banky se omezují jak je již pravidlem na rozšíření bonusů a slev u kreditních karet této banky. I ve II. čtvrtletí tak banka přišla s novými bonusy, tedy zvýhodnění motoristů u čerpacích stanic Shell při platbě kartou, kde mohou získat zajímavé slevy. Vzhledem k vyšší cenové úrovni těchto čerpacích stanic však reálná úspora může být problematická.

Jiné změny bohužel Citibank neoznámila.

Bankovní poplatky 2Q 2010 52.5
Bankovní poplatky.com

Banka s vyššími bankovními poplatky zaměřená na majetnější klienty. Oficiálně nabízí jen jeden druh balíčkového účtu Citikonto. Při splnění průměrného zůstatku přes 0,5 mil. Kč se neplatí poplatek za vedení účtu. Na tomto základnímu popisu se nic nezměnilo.

Jedna z bank, která změnu bankovních poplatků stihla ještě ve II. čtvrtletí – změny platí od 1. června 2010. Tudíž je možné tyto změny již hodnotit v tomto čtvrtletí. Proti jiným bankám, ale změn banka provedla málo. Zdražil například papírový výpis z účtu (49 Kč, dříve s podmínkou zdarma, samotná změna již od 1.11.), na druhé straně banka zrušila poplatek za vydání bezpečnostního klíče (dříve 450 Kč), což značně prodražovalo internetbanking. Banka i v tomto čtvrtletí svoji aktivitu zaměřila především na kreditní karty, takže tentokrát nabídla slevu motoristům při čerpání pohonných hmot (max. 500 Kč měsíčně).

Sazebník zůstává i nadále přehledný vzhledem k nabídce jednoho druhu účtu. V jednom dokumentu je tak na první pohled zřejmé, za co všechno se platí a co je součástí nabízeného balíčku.

Z kalkulátoru poplatků i z Ročenky Scott & Rose vyplývá, že nedošlo k žádným změnám oproti I. čtvrtletí. Banka dle různých srovnání patří k dražším bankovním domům.

Veřejnost 2Q 2010 44.3
Kamila Damaská
Eliška Sládková
Lucie Trnečková
Radek Klouda
Klára Zemanová
Jitka Čechovská
Kristýna Drsová
Marek Kolář
Andrea Křížová

s touto bankou nemám žádné zkušenosti, jen vím, že jsem kdysi vkládala peníze a byl dost vysoký poplatek

Vlaďka Sofková

Sazebníky


Bankomaty