Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 56,2
Bedřich Danda

Banka oproti předchozím čtvrtletí šlápla na plyn a přinesla několik zajímavých novinek. Nic se nemění na skutečnosti, že se jedná o banku pouze pro někoho, pokud se týká o většinu produktů a služeb, ale současně se jedná i o banku pro každého v oblasti kreditních karet.

Banka navíc přichází již několik čtvrtletí s novou strategií posilování retailových služeb.

Jan Brázda

V oblasti retailových služeb neudělala banka v posledním čtvrtletí skoro žádné změny. Banka se dlouhodobě v regionu orientuje spíše na poskytování kreditních karet pro běžnou klientelu a na výhodnost jejich běžných účtů dosáhne jen majetnější část obyvatel. Jediným novým produktem v této oblasti je kreditní karta Citi Life, nabízí svým držitelům možnost získat až 2 % zpět z hodnoty každého nákupu na celém světě.

Martina Hedvičáková

Aktivnější byla v tomto čtvrtletí Citibank, především v oblasti kreditních karet.

Kreditní karta Citi Life jako jediná odměňuje za každý nákup po celém světě.

Citibank uvedla do provozu první bezkontaktní kreditní kartu Shell MasterCard, která svým držitelům umožní provádět bezkontaktní platby u všech obchodníků, kteří jsou vybaveni bezkontaktními terminály.

Od května mohou klienti Citibank Europe plc, organizační složka využívat novou službu Citibank Global Transfer, která umožní provádět elektronické platby mezi bankovními účty Citibank po celém světě bez jakýchkoliv časových prostojů.

 

Eva Poláchová

Citi  bank představila první bezkontaktní platební kartu ve spolupráci se společností MasterCard. Zatím se transakce uskutečnily mimo trh ČR. V Polsku a na Slovensku. Plánované zavedení tohoto typu karty oznámila nedávno také Česká spořitelna.  Ve spolupráci se společností VISA se tak má stát na podzim tohoto roku.  Citi bank tedy byla rychlejší. Rozšíření bezkontaktního placení kartou však bude záviset na vybavení obchodníků bezkontaktními terminály a také na počtu vydaných karet. Vzhledem k  typu  a rozsahu klientely  Citi bank lze tedy  očekávat, že skutečného  rozmachu tohoto způsobu placení v ČR se dočkáme až později s nástupem karet od ČS. Tak alespoň první vlaštovka.

František Pavelka

City bank vytrvale pokračuje zejména v aktivitách spojených s kreditními kartami. Modernizuje je, jako první zavádí bezkontaktní karty. Beru ji na milost a zvyšuji hodnocení

Bankovní poplatky 2Q 2011 52.5
Bankovní poplatky.com

Banka s vyššími bankovními poplatky zaměřená na majetnější klienty. Oficiálně nabízí jen jeden druh balíčkového účtu Citikonto. Při splnění průměrného zůstatku přes 0,5 mil. Kč se neplatí poplatek za vedení účtu. Na tomto základnímu principu se nic nezměnilo.

Jedna z bank, kde v aktuálním čtvrtletí došlo ke změnám, ale jen mírným. Sazebník banka změnila k 1.4.2011. Banka například zlevnila zasílání informačních zpráv v rámci telefonního bankovnictví z 39 Kč na 29 Kč. Citibank také do sazebníku doplnila poplatek za odchozí SEPA platbu (1% min. 300 Kč, max. 2 000 Kč) a odchozí platbu Citi Global Transfer (100 Kč). Vzhledem k těmto drobným změnám hodnocení neměníme. Ve II. čtvrtletí byla banka vidět především zprávami o plánech na spuštění první bezkontaktní platební karty v ČR.

Sazebník zůstává i nadále ve stejné podobě a je tudíž přehledný vzhledem k nabídce jednoho druhu účtu. V jednom pdf. dokumentu je tak na první pohled zřejmé, za co všechno se platí a co je součástí nabízeného balíčku.

Z Kalkulátoru bankovních poplatků i z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že nedošlo k žádným změnám oproti I. čtvrtletí.

Veřejnost 2Q 2011 28
Tomáš Kučera
Petr Netopil
Lucie Janečková

Velké množství karet, hezké bankomaty, ale nesmyslně vysoké poplatky, které se nedají ignorovat. Velká banka, kterou opravdu nedoporučuji. Jedině na úvěr s nějakými bonusy.

Hana Rambalová

Sazebníky


Bankomaty