Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 50,6
Jan Klička

Banka zkraje roku produktově i marketingově stagnuje. Jediné vylepšení je
možnost sbírat při placení kreditní kartou míle pro letenky od ČSA. Toť vše.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- došlo k úpravám v Sazebnících pro firmy a podnikatele. Bylo zaznamenáno okolo 15 změn, které se týkaly oblasti běžných účtů.

 Oblast úrokových sazeb:

 - došlo k poklesu úrokové sazby u  spořicího účtu v měně EUR

 - zvýšily se sazby u termínovaných vkladů bez obnovení v Kč  a pohyb nastal také u termínovaných vkladů bez obnovení v cizích měnách

Inovace  a novinky:

- v rámci časově omezené nabídky mohou klienti získávat bonusové míle u kreditní karty Citi ČSA kreditní karta

Marketingové aktivity, komunikace:

- prostřednictvím informací na bankovním výpisu byli klienti upozorněni na možnost bezpečnějších nákupů po internetu a to díky 3D Secure kódu

Otakar Schlossberger

 

Značka představuje světovou velkobanku, ale v ČR se jedná o banku malou. Zaměřuje se na korporátní klientelu, ale z informací dostupných na internetu se lze dozvědět také o produktech pro spotřebitele. Má pouze omezený velmi omezený počet poboček, což je pro banku nevhodné. Lze to sice nahradit elektronickým přístupem, ale banka by měla zajišťovat pro klienta také pohodlnou pokladní službu, což je v tomto případě nemožné. Jinak však banka poskytuje základní služby vč. platebních karet. Jejich nabídka na internetových stránkách převažuje. Co mne osobně velmi rušilo, byla stále objevující se reklama na základních internetových stránkách, kterou jsem musel neustále „shazovat“. Pak sazebník je velmi nepřehledný a jsou tam různé sazebníky s různou platností a jejich změny. Pro běžného klienta spotřebitele absolutně nevhodné a nečitelné.

Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti nejen potřebným, ale také v rámci vzdělávání. Nenašel jsem kulturu ani sport. 

Martina Hedvičáková

 

Citibank svým klientům ušetřila loni více než 100 miliónů korun ve formě nejrůznějších slev a odměn za nákupy, které zaplatili některou ze Citi kreditních karet.

Citibank zrealizovala pro své zaměstnance v Praze „zelené“ prostředí a dosáhla tak úrovně Silver.

Bedřich Danda

Banka při tom nabízí poměrně zajímavé možnosti, ale spíše pro privátní klientelu mající zájem o investice a investování.  Má dobře rozvinuté internetové bankovnictví umožňující klientům pohodlné ovládání účtů bez návštěvy banky. Vše nasvědčuje tomu, že Citibank bude mít přednostní zájem o aktivity v jiných než retailových směrech.Na to že je banka na českém trhu de facto od roku 1990, jsou její služby skromné  

Bankovní poplatky 1Q 2012 57.5
Bankovní poplatky.com

 

Banka s vyššími bankovními poplatky zaměřená spíše na majetnější klienty. V minulém čtvrtletí ovšem přišla s rozšířením nabídky - počínaje 15. listopadem banka začala nabízet nový balíček – Citikonto Plus. Pokud klient nebude mít průměrný zůstatek přes 250 tisíc nebo kreditní obrat minimálně 25 tisíc měsíčně, zaplatí 169 Kč měsíčně. V minulém čtvrtletí jsme tuto změnu ohodnotili skokovým narůstem hodnocení. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k významným změnám a hodnocení neměníme.

V aktuálním čtvrtletí nedošlo k poplatkovým změnám. Banka dál rozvíjí svoji nabídku kreditních karet (v nabídce má 8 typů kreditek) a zároveň se pochlubila, kolik svým klientům v roce 2011 ušetřila (více než 100 milionů korun). Hodnocení v této části tedy necháváme beze změn.

Sazebníky obou kont zůstávají i nadále ve stejné podobě. Hodnocení ani v této části pro aktuální I. čtvrtletí neměníme.

Z Kalkulátoru bankovních poplatků ani z Q Reportu Scott & Rose nevyplývá, že by došlo k nějakým změnám oproti IV. čtvrtletí, takže po minulém zvýšení, necháváme tentokrát hodnocení na stejné úrovni.

Citibank svým klientům ušetřila loni více než 100 miliónů korun, 15.2.2012

Klienti Citibank Europe plc v České republice ušetřili v loňském roce při nákupech se Citi kreditními kartami celkem částku převyšující sto milionů korun. Úspory získali ve formě nejrůznějších slev a odměn za nákupy, které zaplatili některou ze Citi kreditních karet. V nabídce české Citibank je v současnosti osm typů kreditních karet nabízejících nejrůznější druhy benefitů.

Veřejnost 1Q 2012 30.9
Svatopluk Čech
Romana Šupitarová
libor tluka

popravdě dávám 0

Roman Bárta

No coment...

Jiří Hovorka
Miroslav Holeček
Houm Houmes

Posílájí kreditní karty i po druhém zrušní.

Filip Daňha

Vyšší poplatky, ale velmi dobré služby.  Rychlé řešení problémů, SMS informace o pohybech na účtech i kartách. Příjemná telefonická linka. 

Prostě za služby se platí.

Daniel Cemper
jana leheckova

Sazebníky


Bankomaty