Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 55,9
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

Citi bank v závěru roku 2012 mnoho novinek nenabídla. Jediná, jež stojí za zmínku, je cobrandová kreditní karta Citi Opuscard, která v sobě slučuje výhody kreditní karty Citi Life a regionální multifunkční karty Opuscard, doposud využívané především ve veřejné dopravě. Jedná se o první takovou multifunkční kreditní kartu svého druhu v České republice. 

Jan Klička

 

V době, kdy jsou především Pražané velmi alergičtí na nějaké zmínky o multifunkčních kartách na MHD, vstupy do knihoven a podobně, přišla Citibank ve spolupráci s Libereckým krajem s první cobrandovou kartou Opuscard, která kombinuje funkci kreditní a regionální karty. Zajímavý koncept. Jinak ale žádná závratná produktová nabídka.

Dalibor Z. Chvátal

 

Ve vodách kreditních karet pluje Citibank exelentně, a proto se může pochlubit v ČR jedinou kartou, která umí šetřit za MHD. Liberecká co-brandová Opuscard dá slevu dopravního podniku a ještě s ní lze získat další slevy při každodenním nakupování. To je dobrá nabídka. Zároveň získala nového obchodního partnera Broker Consulting, kterému rovněž připravila kreditku na míru. Ta není ničím výjimečná, jde jen o jinak zabalenou Citi Life, ale pro Brokery je nálepka Citi přece jen výrazně prestižnější, než do té doby jimi používaný Home Credit (bez urážky).

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 61.3
Bankovní poplatky.com

 

Banka zaměřená spíše na majetnější klienty jakkoliv banka přišla s rozšířením nabídky - počínaje 15. 11. 2011 banka začala nabízet nový balíček – Citikonto Plus. V minulém čtvrtletí pak banka přišla s další novinkou - balíček služeb Citi® Premium, který je určen pro náročnější klienty (např. běžné účty v dalších 13 zahraničních měnách, zdarma 10 výběrů v hotovosti ze všech bankomatů v ČR a zdarma 5 výběrů hotovosti ze všech bankomatů v zahraničí, zdarma služba Citibank Global Transfer, kreditní karta Citi Gold, zdarma internetové bankovnictví Citibank Online, mobilní bankovnictví Citi Mobile a telefonní bankovnictví CitiPhone, zdarma zřízení a vedení účtů v rámci balíčku Citi® Premium pro rodinného příslušníka). Jinak je vedení tohoto produktu zdarma, pokud je v daném měsíci splněno jedno ze dvou kritérií (podobně jako u Citikonta Plus) - průměrný zůstatek přes 200 tisíc Kč nebo kreditní obrat minimálně ve výši 70 tisíc Kč. Jinak stojí balíček 350 Kč měsíčně. V aktuálním čtvrtletí banka s dalšími novinkami nepřišla a tak hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

Banka v tomto kvartále neudělala žádné poplatkové změny a proto i v této části hodnocení body neměníme.

Sazebníky všech druhů kont zůstávají i nadále ve stejné podobě, tudíž hodnocení v této části ani pro aktuální IV. čtvrtletí neměníme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že ani u standardního klienta (2.529 Kč ročně), ani u aktivního klienta (5.050 Kč ročně) se pozice banky nemění. Vzhledem k tomu není důvod měnit hodnocení banky v této části, které jsme zvýšili v minulém čtvrtletí.

Veřejnost 4Q 2012 42
Jan Komár
Jana Kovačiková
Martin Kněžek
Petr Sedláček
Luboš Moule

Sazebníky


Bankomaty