Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 50,6
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Citibank přišla s počátkem roku s několika zajímavými průzkumy, které hodnotíme pozitivně jako službu veřejnosti. Banka se zároveň pochlubila částkou 4,5 miliony korun, které v roce 2013 použila na pomoc obětem povodní, nebo ženám v azylových domech. Jako s poslední novinkou přišla Citibank vydáním nové kreditní karty ve spolupráci s internetovým nákupním domem Mall.cz. Vydávání kreditních karet je u této banky již pověstné.

Martina Hedvičáková

Hodnotím jako minulé čtvrtletí

Jan Klička

Nová kreditní karta s podporou Mall.cz, jinak ale žádná výraznější novinka. Takový byl úvod roku v podání Citi bank. Peněžní ústav ale představil několik zajímavých průzkumů, přičemž ten první, o tom, že lidé se chodí do kamenných poboček hlavně radit, je poměrně signifikantní a dokládá, že kamenným pobočkám zdaleka ještě neodzvonilo.

Bankovní poplatky 1Q 2014 62.5
Bankovní poplatky.com

Banka zaměřená spíše na majetnější klienty jakkoliv Citibank přišla v poslední době s rozšířením nabídky i pro další kategorie. Po těchto strukturálních změnách došlo k uklidnění, i přesto v aktuálním čtvrtletí došlo k několika poplatkovým, byť doslova kosmetickým změnám. Nicméně strukturálně se ani ve I. čtvrtletí 2014 poplatková politika banky nezměnila a tak hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

Citibank se v aktuálním 1. kvartále soustředila z hlediska poplatků na zarovnání částek a opuštění Baťovských cen. Takže například poplatek za odchozí platbu přes internetbanking (dříve 10 zdarma, další 2,90 Kč) bude nově stát 10 zdarma, další 3 Kč, za odchozí platbu přes telebanking z původních 13,90 Kč zaplatí klient nově 14 Kč, za výběr z bankomatu nově zaplatí po prvních čtyřech zdarma 30 Kč (dříve 29,90 Kč), v zahraničí 30 Kč (dříve 29,90 Kč). V balíčku Citi Premium se pak ruší poplatek (dříve 29 Kč) za službu CitiAlert. Vzhledem k těmto změnám nebudeme měnit hodnocení banky v této části.

Sazebníky všech druhů kont zůstávají i nadále ve stejné podobě, tudíž hodnocení v této části ani pro aktuální I. čtvrtletí neměníme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že ani u standardního klienta (2.529 Kč ročně), ani u aktivního klienta (5.050 Kč ročně) se pozice banky nemění. Vzhledem k tomu stavu, není důvod měnit hodnocení banky v této části.

 

 

Veřejnost 1Q 2014 52.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jaroslav Číhal

Banka je známá spíš prodejem kreditních karet než bankovních služeb. Kdysi jsem si tuto banku chtěl vybrat jako domovskou ale spíš mě odrazuje i z doslechu lidí, kteří s ní měli co do činění.

Václav Hofman

Sazebníky


Bankomaty